Sulje mainos tästä

Tuleeko Sipoolle korvaavaa kisaa?

30.04.2017 - Motocross
Kun Sipoon SM-motocross jouduttiin tänään peruuttamaan, nousi ilmoille kysymys, tuleeko tilalle korvaava kisa? Me tavoitimme MX-lajiryhmän vetäjän Arto Jokisen asian tiimoilta.
Eilisen ja viime yön lumimyrskyn johdosta SM-motocrossin kauden avauskilpailu Sipoossa jouduttiin perumaan. Tämä johdosta Sipoon moottorikerholle tulee kilpailusta merkittävät tappiot, mutta myös SM-sarjasta jäi yksi kilpailu ajamatta.

SM-kalenteri on laadittu alunperin siltä pohjalta, että EM-sarjaa kiertävät kuljettajat pääsevät sarjaan mukaan, eli EM-kilpailuja ei ole samaan aikaan.

- Mikäli pidämme kiinni alkuperäisestä ajatuksesta, ei kalenteriin mahdu enää Sipoolle korvaavaa kilpailua, motocrossin lajiryhmän vetäjä Arto Jokinen kertoo.

- Alunperin tuon ajatuksen takana on se idea, että haluamme pitää SM-sarjan kilpailut mahdollisimman kovatasoisina ja näyttävinä, koska se on lajin kannalta hyvä. Emme tee tätä kenenkään yksittäisen kuljettajan takia, vaan lajimme tason vuoksi. Tietysti tämä asia hyödyttää myös EM-sarjan kiertäjiä, jotka pääsevät tämän johdosta ajamaan SM-sarjaa sponsorien eteen. Me tarvitsemme kaikki maamme huippukuljettajat sarjaan mukaan ja kun katsotaan parin viime vuoden SM-kisoja, niin ne ovatkin olleet hyvätasoisia, Jokinen jatkaa.

Motocrossin lajiryhmä päättää viimeistään 9.5. kokouksessaan ajetaanko sarja viiden osakilpailun mittaisena, vai etsitäänkö jostain korvaava kisa.

- Jos pitäisi tällä hetkellä veikata, niin yksi kilpailu jää sarjasta pois. Tietysti mietinnässä on myös se, että jos lisäämme yhden kilpailun sarjaan (EM-kilpailujen kanssa samaan aikaan ajettavan) ja samalla muutamme sääntöä siten, että kauden lopussa laskuista jätetään erä tai kaksi pois laskuista. Tätä kautta myös EM-sarjalaisilla olisi mahdollisuus pärjätä sarjassa, eikä he pahimmassa tapauksessa jätä kaikkia kilpailuja ajamatta. Silloin sarjan taso ja arvostus laskee merkittävästi. Mutta kaikista näistä tiedotetaan ennen Hyvinkään SM-kilpailua, Jokinen päätti.

Motocrossin SM-sarja jatkuu Hyvinkäällä 13.-14.5.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut kale, 02.05.2017, 06:15
Aika uskomatonta kirjotusta Arto Jokiselta kun ajattelee tätä niiden "ei huippukuskien" kannalta keitä on MX2 ja MX1 noin 70 kuskia ja joiden takia ei vissiin yleisöä tule paikalle eikä kisat ole kovatasoisia. Kaikilla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia kiertää euroopan kisoja ja näin ollen SM-kisat ovat kauden tärkeimmät kisat. Ja vaikka Jokinen tekstissä kirjoittaakin ettei tätä tehdä yksittäisten kuskien takia niin jokainen kyllä tietää ketkä ajavat MX2 ja MX1 EM-sarjaa ja niitä kuskeja ei todellakaan ole montaa. Kyllä tällä kirjoituksella saadaan kuskeille paljon motivaatiota jatkaa. Entä jos nää noin 70 kuskia jättäisikin koko kauden SM-kisat väliin niin radalla olisi vain nämä muutama "huippukuski" antamassa kisoille kovaa tasoa ja suuren yleisömäärän.
Kirjoittanut Pargowiz, 02.05.2017, 08:22
Ymmärrän kyllä ajatuksen EM-kuskien mukana olosta, mutta esimerkiksi Sihvonen ja Weckman ei ollut tulossa Sm-kisoihin ja Savastekkin vain "huonosti" alkaneen Em -sarjan takia. Emx sarjoja toki kiertää useampi suomalainen.
Kirjoittanut Pargowiz, 02.05.2017, 08:30
Oli muuten rohkeapäätös peruuttaa kisa.
Kirjoittanut tiinakeljo, 02.05.2017, 20:39
Anteeksi tyhmyyteni, EM-kuskienko takia SM-kisoja on niin vähän koska he eivät pääse muihin?Olen kuullut että halukkaita järjestäjiä kisoille olisi enemmänkin? Euroopassa on 9 kisaa (jos laskin oikein)+ 6 kisaa Suomessa, mutta SM-kuskit ajavat 6 kisaa (tai 5 jos yhtä kisaa ei ajeta) ja näillä näytöillä pitäis yrittää myös näyttää sponsoreille ynm.taidot ja halukkuus ajaa Euroopassa??Mäxä
Kirjoittanut R.Kurki, 03.05.2017, 23:24
Mutta mikä seura sen järjestää?Soveltuvia ratoja ei ole monia mitkä SM-sarjaan soveltuu?Voisiko kaventaa metri määrää ja vetää Vehkosen Pehun tyylin..RKurki..
Kirjoittanut BB-mx, 04.05.2017, 09:11
Pori, Rauma, Raahe, Kuopio, Lappeenranta, heinola. Pori ja Rauma huhujen mukaan OLI halukkaita järjestämään Sm-osakilpailun.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01