Sulje mainos tästä

Suomi jättää MXoN-kisan väliin

26.06.2018 - Motocross
Tänä vuonna Amerikassa ajettavassa Motocross of Nations -kilpailussa ei tulla näkemään Suomen joukkuetta.
Viime vuonna Englannissa MXoN-kilpailun varsinaisista kisaeristä ulkopuolelle jäänyttä Suomen joukkuetta ei nähdä tämän vuoden kilpailussa, joka kaasutellaan RedBudin radalla.

- Tällä hetkellä tilanne on se, että loukkaantumisista johtuen joukkueemme taso on sen verran heikko, ettei kisaeriin pääseminen ole oikeastaan millään tavalla realistista. Kun kilpailu on Amerikassa, tulee se kaiken lisäksi niin kalliiksi, ettei joukkueen lähettäminen sinne kannata, kertoo Suomen Moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.


Parin viime vuoden ajan rahoitusta Suomen maajoukkueelle kerännyt, ja motocrossin SM-sarjan promoottorina toimiva Marko Panula kertoo kilpailun haastavuudesta taloudellisessa mielessä.

- Joukkueen lähettäminen kisaan maksaa noin 35 000 – 40 000 euroa. Meillä on pieni pesämuna viime vuodelta kasassa, mutta se on todellakin pieni. Jos kilpailu ajettaisiin Amerikassa länsirannikolla, niin sinne saisimme Vehviläisen Jussin avustuksella kaikki järjestymään edullisemmin, mutta itärannikko on vaikea paikka meille. Meillä on sitoutuneita yhteistyökumppaneita, mutta kun tilanne kuljettajienkin osalta haastava, niin laitamme panoksia johonkin muualle, Panula kertoo.

EM-joukkuekilpailu oli seuraavana suunnitelmissa, mutta se ajetaan samaan aikaan kuin Orimattilan SM-osakilpailu.

- Suunnitelmat ovat vielä auki, mutta katsotaan jos panostamme sitten rahallisesti nuorten epäviralliseen MM-joukkuekilpailuun Coupe de l’Aveniriin, joka ajetaan Belgiassa, Panula päätti.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut nose, 27.06.2018, 12:47
Eli jos asian oikein ymmärsin niin ei ole kannatavaa viedä sinne huonotasoista joukkuetta. Kannattaa kuitenkin ottaa seuraavat seikat huomioon: Michiganissa asuu eniten suomen siirtolaisia n. 68 000 ja naapuri osavaltiossa Minnesotassa on jopa kaupunki nimeltä Finland. Eli toisin sanoen siellä on todella paljon Suomi faneja jotka varmaan haluaisivat nähdä joukkueen esiintyvän siellä vaikka menestystä ei tulisikaan. Voisi löytyä jopa apujakin kustannuksiin. Itse ajoin aikanaan siellä kilpaa 9 vuotta ja yhteydet on edelleen kunnossa. Jos jossain vaiheessa mieli asiasta muuttu niin Markohan voi olla yhteydessä suoraan minuun. Ja jos ei muuta niin tulipahan tässä kerrattua hieman yleissivistysta. Hauskaa kesän jatkoa. Toni H.
Kirjoittanut FactoryMessageboarder, 27.06.2018, 16:03
Säälittävää ja surullista. Jos liitto ei voi rahaongelmissa auttaa, niin mihim koko liittoa tarvitaan? Kurren uuteen Bemariin? Käsittääkseni kaikissa lajeissa liitolla on iso vastuu joukkueen pääsyssä arvokilpailuihin.
Kirjoittanut lippalakki, 27.06.2018, 22:38
Niin moni kuljettaja loukkaantunut että taso huono... Aika moniki kuski ois parempi mitä nää aikasemmat ku rassukat pääse yhtää erää edes maalii asti.
Kirjoittanut Mikko, 27.06.2018, 23:50
Edellisellä kerralla kun joukkue kisa oli Amerikassa Kurren sanoi jos sinne joukkue lähetetään voidaan lähettää ambulanssi helikopteri perään. Aika kovaa puhetta kaverilta joka ei 1991 stadikan superissa uskaltanut hypätä pientä hyppyriä yli pääkatsomon edessä. Jossain muussa lajissa olisi tälläisen tulostason jälkeen saanut pääjohtaja lähteä. Minimi on että joukkue MM ajetaan oli kisat missä tahansa vaikka kuskit ei pääsisi edes rataa ympäri.
Kirjoittanut Nikama, 28.06.2018, 10:59
Minkä takia sinne pitäisi lähteä polttamaan vähiä rahoja, kun jo etukäteen tiedetään heikko taso,ja että kisaeriin pääseminen on erittäin epätodennäköistä? Maksetaan karsinnoista 40k€?
Erittäin hyvä jos tästä säästyneet rahat,edes osa, suunnataan nuorten mm-joukkuekisoihin tms.toimintaan.
Kirjoittanut simo, 28.06.2018, 17:25
Sehän "Kurren" ja liiton syy että taso on Suomessa niin huono.Sunnuntaina menee Viroon kaksoisvoitto...
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01