Sulje mainos tästä

Suomen kisat ohi

01.10.2017 - Motocross
Juuso Matikaisen menoa B-finaalissa.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Suomen MXoN -joukkueen taival loppui juuri ajettuun B-finaaliin, jossa kumpikaan kuljettajamme ei päässyt maaliin.
Kun Jere Haaviston polvi oli aamulla niin kipeä, lähti Suomi kahdella miehellä jahtaamaan menestystä B-finaalista ja nousua sitä kautta A-finaaliin. Yön sateet olivat kastelleet radan täysin ja rata olikin todella haastavassa kunnossa kunnossa, mutta suomalaiset lähtivät silti taistelemaan noususta.

Valitettavasti tuo taistelu oli ohi oikeastaan jo ensimmäisen kurvin jälkeen, kun kaksikkomme Juuso Matikainen ja Kim Savaste oli letkan kaksi viimeistä kuljettajaa. Savaste käytti puomilla ehkä hieman liikaa kaasua ja pyörä kääntyi lähes 90 astetta oikealle. Myöskään Matikainen ei irronnut puomilta parhaalla mahdollisella tavalla ja kun hän vielä sammutti pyörän ensimmäiseen kurviin, oli peli selvä.

Savaste kaatui ensimmäisen kierroksen aika kertaalleen ja myös sen jälkeen ilmeisimminkin pari kertaa, ennen kuin keskeytti kilpailun. Matikainen puolestaan joutui heittämään alussa ajolasit pois, mutta teki parin kierroksen jälkeen varikkopysähdyksen ja otti uudet lasit. Matikainen ajoikin tasaisia kierroksia ja oli parhaimmillaan erässä 16. Erän lopussa ilmeisesti kytkin kuitenkin petti Matikaisen pyörästä ja myös hänen kilpailunsa jäi kesken.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut enskapena, 01.10.2017, 14:40
Miehemme maailmalla:). Ei aina mene niinkuin strömsön pojilla.
Kirjoittanut Mikko, 01.10.2017, 22:58
Kovaa treeniä vaan! Otetaan tavoitteeksi parantaa 1s per kierros kuukaudessa niin ensi vuonna Red Butissa ollaan lähempänä, kun nyt ollaan perässä se 12s kierros. Stemppiä!
Kirjoittanut pranta, 02.10.2017, 08:03
Varmasti puolet porukasta suuttuu, mutta sanonpahan silti. Olihan tuo nyt aika onneton suoritus. Yksi jätkä ajoi käytännössä treenit ja kaksi muuta pääsi yhden kisaerän maaliin ja hävisi siinäkin lähtökohtaisesti huonommilleen eikä voittanut yhtään kovempaa, jota olisi vaadittu.

Aika paljon pitää poikien parantaa, jos mielivät maailman huipulle, kuten puheet on. Aikaa onneksi on, joten toivottavasti hommat alkaa sujuun ja pysyisivät pystyssä, että sais ehjänä treenata.

Miksi muuten Haavisto ei ollut treenannut ollenkaan isolla pyörällä ennen kisoja?
Kirjoittanut Antti Hyökki, 02.10.2017, 20:45
Pojat teki parhaansa. Se ei oikeen riittänyt. Rata näytti haastavalta. Mutta kun katsoi miten Anstie ja muut kärjen kuskit siellä ajoi... Kerrassaan upeaa katsottavaa. Crossi vaan elää lama-aikaa Suomessa. Mutta oikeesti? Jos edellä on Islantia, Kroatiaa, Argentiinaa... Suomi on kuitenkin moottoripyöräilyn suurmaita, täällä on moottoripyörätiheys maailman suurimpia(asukasta kohden laskettuna). Ei mene vahvasti nyt. Liian tasaset radat, liian vähän ajoharjoittelua, liian vähän nälkää. Liian vähän kisoja. Mutta ei siis todellakaan poikien syytä juurikaan tämä. No maaliin olis voinu kyllä ajaa. Mutta kun ei niin ei.
Kirjoittanut rotomossari, 03.10.2017, 09:44
Se on niin pirun helppo huudella kotisohvalta ja sanoo mikä mättää. Luulen että pojat taustajoukkoineen itse tietää mitä pitää kehittää ja miten. Epäonnistuminen motocrossissa varsinkin tilanteissa joissa pitäisi ylittää itsensä on melko helppoa. Muuttujia on helvetin paljon, eikä niihin aina pysty vaikuttamaan. Vaikean näköistä oli monen MXGP vakiokasvonkin ajaminen. Suomesta on vaikea ponnistuaa huipulle lajissa kuin lajissa, mutta kyllä nää jätkät on jo näyttäny että mahdollisuuksia on ja tekemisen taso on kova. Eikun vaan uskoa ja luottoa tekemiseen niin tulosta tulee vielä aivan varmasti!!
Kirjoittanut t.n , 04.10.2017, 08:26
Ei tulos ollut varmasti nyt hyvä edes kuskien mielestä, mutta eipä lähtökohdatkaan tänä vuonna olleet kovin hyvin esim. Savasteen kohdalta kun oli jo alkukaudesta loukkantumia ja oli myös melkein koko loppu kausi taas sitten loukkaantumis kierre päällä.
Eiköhän pojat reenaa ulkomaillakin ja sieltä on varmasti tullut myös tutuksi haastavammat radat. Varmasti on myös ajoharjoittelua tullut tehtyä niin paljon kuin vain mahdollista, mutta esim loukkaantuessa ei vain voi ajaa ja pitäisi malttaa kuntoutua loppuun asti.
Onnea vaan ensi kauteen ja ensi vuonna sitten a-finaaliin!
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01