Sulje mainos tästä

Sihvonen taisteli Portugalissa

14.04.2018 - Motocross
Miro Sihvonen jäi niukasta EM-pistesijojen ulkopuolelle.
Kuva: Eric Laurijssen
Miro Sihvonen oli pistesijassa kiinni huonon startin jälkeen, mutta jäi lopulta ilman pisteiden ulkopuolelle.
EMX250-luokan kauden toinen kisaviikonloppu kaasutellaan Portugalin Aguedessa. Jere Haaviston loukkaannuttua Miro Sihvonen on luokan ainoa suomalaisedustaja tällä hetkellä. Portugalissa Sihvonen tavoittelikin ensinnäkin pääsyä varsinaisiin kisaeriin, joka jäi häneltä tekemättä kauden avauksessa.

Aamun aika-ajoissa Sihvonen tekikin sen mitä piti, ajaen 15. nopeimman ajan omassa aika-ajoryhmässä ja otti paikan varsinaisiin kisaeriin.

Luokan ensimmäinen erä ajettiin tänään päivän päätteeksi Aguedessa. Normaalisti kovapintainen rata oli päivän karsintaerien ja naisten ensimmäisen MM-erän jälkeen täynnä spooreja ja sitä kautta todella haastavassa kunnossa.

Erän startti ei onnistunut Sihvoselta parhaalla mahdollisella tavalla ja ensimmäisen mutkan pienten törmäilyjen jälkeen hän oli 38. Erän alussa Sihvonen oli kuitenkin todella hyvässä vauhdissa, ollen ensimmäisen täyden kierroksen jälkeen 27. Sihvonen vaikutti viihtyvän syvissä spooreissa ja kuuden ajetun kierroksen jälkeen KTM Diga Junior -tiimin kuljettaja oli kiinni jo viimeisessä pistesijassa.

Seitsemännellä kierroksella Sihvonen joutui kuitenkin antamaan kaksi sijaa periksi, kun Brian Moreau Strubhart ja Steven Clarke tulivat kovaa vauhtia takaa ohi. Samalla Sihvosen kierrosajat rupesivat putoamaan ja kahdeksannella kierroksella hän menetti jälleen yhden sijan, ajettuaan kolme sekuntia huonomman kierrosajan kuin hänen erän aiempi hitain kierros oli. Kahdella seuraavalla kierroksella Sihvonen sai hieman parannettua kierrosaikaansa, mutta menetti yhden sijan vielä takaa tulleelle Tomass Sileikalle.

Seuraavalla kierroksella Sihvonen otti kuitenkin tuon sijan Sileikalta takaisin, tämän kaaduttua. Samoin radan pintaan kävi tutustumassa Kevin Horgmo, joka putosi myös Sihvosen taakse.

Erän parin viimeisen kierroksen ajan Sihvonen ajoi tasaisesti oli ruutulipulla 22.

Erän voittoon ajoi Mathys Boisrame. Tanskan Mikkel Haarup oli toinen ja Viron Karel Kutsar kolmas.

Luokan toinen kisaerä ajetaan sunnuntaina.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01