Sulje mainos tästä

Sihvonen Portugalista polvilääkärille

16.04.2018 - Motocross
Miro Sihvonen joutuu vierailemaan polvilääkärillä.
Kuva: Eric Laurijssen
Portugalin EM-osakilpailussa oli Miro Sihvosen osalta paljon hyvää, mutta kisa päättyi valitettavasti polvivaivaan.
Noin kuukausi sitten takaisin pyörän päälle loukkaantumisen jälkeen päässyt Miro Sihvonen lähti tavoittelemaan Aguedan EM-kisasta paikkaa varsinaisiin kisaeriin. KTM Diga Junior -tiimin kuljettaja tekikin sen, ollen oman aika-ajoryhmänsä 15:nneksi nopein kuljettaja. Ensimmäinen kisaerä ei käynnistynyt Sihvosen osalta hyvin, sillä hän joutui kanssakilpailijan teilaamaksi jo starttisuoralla. Viimeiseltä sijalta Sihvonen ryhtyi nousemaan kohti kärkeä ja nousi parhaimmillaan jo sijalle 20.

- Siinä 15 minuutin ajon jälkeen kädet puutuivat niin paljon, etten enää pystynyt vastaamaan muiden vauhtiin. Siihen asti olen kyllä tyytyväinen ajooni, mutta sen jälkeen homma meni vähän pilalle. En edes päässyt oikeastaan väsymään erän aikana, kun käsien puutumisen takia en pystynyt ajamaan kunnolla, Sihvonen kertoi.

EMX250-luokan toinen erä ajettiin Portugalissa sunnuntaina aamulla. Jo ennen erää Sihvonen tunsi polvessaan kipua.

- Kun yritin nousta pyörän päälle lähtökarsinassa, huomasin, ettei polveni taivu kunnolla ja sen takaosaan tuli pistävää kipua. Jätin lämmittelykierroksen ajamatta ja sovimme mekaanikon kanssa, että jos kierrosaikani ovat polvikivun takia huonoja ja ajoni näyttää huonolta, niin hän viestittää varikkotaululla minulle, että tulen kesken erän pois radalta.

Sihvonen oli startin jälkeen sijalla 33 ja nousi ensimmäisen kierroksen aikana jo sijalle 25. Sen jälkeen polvikipu kuitenkin yltyi ja kierrosajat putosivat. Sihvonen taisteli radalla kahdeksan kierrosta, ennen kuin kurvasi ratavarikolle ja keskeytti kilpailun.

- Mekaanikkoni näytti minulle kolmen kierroksen ajan, että tule pois radalta. On vain niin vaikea keskeyttää tuolla tavalla erää, mutta siinä tilanteessa ei ollut enää mitään voitettavaa. Kun pääsen täältä Belgiaan, menen lääkärille näyttämään polvea. Kipu on todellakin polven takaosassa, johon tulee sellainen pistävä kipu, eikä polvi taivu kunnolla. En mielestäni satuttanut sitä missään, mutta se vain kipeytyi.

Polvikivuista huolimatta Portugalin viikonloppu oli Sihvosen osalta jälleen askel eteenpäin. Kauden avauksessa hän ei päässyt mukaan varsinaisiin kisaeriin, mutta nyt vauhti oli parantunut sen verran, että paikka kisaeriin tuli. Ensimmäisessä erässä Sihvonen oli parhaimmillaan jo EM-pisteissä kiinni ja ajoi pistesijoille oikeuttavia kierrosaikoja.

- Nyt otin taas pari askelta oikeaan suuntaan. Kolme viikkoa sitten vauhti ei oikeuttanut kisaeriin, mutta nyt sinne pääsin. Olin jo pistesijoillakin, joten eteenpäin on menty. Mutta asiat eivät tapahdu silmänräpäyksessä ja on vain oltava kärsivällinen. Työtä täytyy tehdä paljon ja vähitellen pääsen sinne, minne kuulun ja missä haluan olla. Seuraavaksi menen käymään lääkärillä näyttämässä polvea ja katsotaan mitä hän sanoo siitä, Sihvonen päätti.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01