Sulje mainos tästä

Sihvonen maisteli lumispooria

08.02.2019 - Motocross
Miro Sihvonen haki tuntumaa hienoon lumispooriin keskiviikkona Vantaalla.
Kuva: Jani Hovi
Miro Sihvonen poikkesi Hanskalliolla hakemassa tuntumaa lumispooriin. Samalla nuorukainen vahvisti myös tämän kauden suunnitelmansa.
Miro Sihvonen on viettänyt tammikuuta Espanjan auringon alla hakemassa ajotuntumaa alkavaan kauteen. Keskiviikkona KTM-kuljettaja kiersi kuitenkin innolla Vantaan Moottorikerhon hyväkuntoista endurolenkkiä Hanskalliolla.

- Tulin välillä käymään Suomessa ja nyt piti lähteä hakemaan vähän tuntumaa lumispooriin. Edellisestä kerrasta on aika paljon aikaa, eikä tämä touhu ole mitenkään helppoa, Sihvonen naureskeli.

Syvässä lumispoorissa Sihvonen teki välillä lumienkeleitä spoorin varteen, mutta oli iloisin mielin niidenkin jälkeen. Sihvosen alkuvuoden harjoituskausi Espanjassa on sujunut kohtuullisen hyvin, vaikka mukaan mahtui myös pieni murtuma jalkapöydässä. Iloinen asia on se, että ongelmia tuottanut polvi on ollut parempi kuin pitkään aikaan.

- Olen joutunut pitämään polvessa aina välillä jäitä ajamisen jälkeen, mutta se tuntuu paremmalta kuin kertaakaan aiemmin loukkaantumisen jälkeen. Minulta murtui toisesta jalasta treeneissä jalkapöydästä luu, jonka takia jouduin pitämään viikon tauon ajamisesta. Mutta se oli toisaalta ihan hyväkin asia, koska sain sillä aikaa tehtyä todella paljon voimaharjoituksia polvea silmällä pitäen, Sihvonen jatkoi.

Alkuvuoden aikana Sihvosen alkavan kauden suunnitelmat ovat myös vahvistuneet. Edessä on uusia suunnitelmia MXGP-luokan MM-erien suhteen.

- Tällä kaudella ajan pääsarjana Saksan ADAC-sarjaa 350-kuutioisella pyörällä. Lisäksi tulen ajamaan muutamia MM-kilpailuja MXGP-luokassa. Luultavasti ensimmäinen MM-kisa tulee olemaan Kegumsissa, sillä siihen mennessä olen varmasti jo hyvässä kunnossa. Suomessa tulen ajamaan muutamia SM-kisoja. Lähden kiertämään kisoja yksityiskuljettajana ja Samuli Aro toimii minun mekaanikkonani, Sihvonen selvitti.

Näin ollen Sihvonen jättää MX2-luokan, mutta ei välttämättä kokonaan.

- 350-kuutioinen pyörä on oikeastaan sen takia valintani, että siitä pystyn tarvittaessa hyppäämään helposti myös 250-kuutioisen pyörän ohjaimiin, jos johonkin aukeaa mahdollisuus siihen. Ja haluaisin kyllä ajaa vielä tulevaisuudessa jossain vaiheessa MX2-luokan MM-sarjaa. Mutta nyt käynnistetään kausi isommalla pyörällä ja ajetaan MXGP-luokan MM-kisoja, Sihvonen päätti.

Sihvonen jätti Suomen taakseen jälleen torstaina, kun hän suuntasi uudelle harjoitusmatkalle Italiaan.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01