Sulje mainos tästä

Rahat häviävät MM-sarjasta

11.10.2017 - Motocross
Kawasakin tehdastiiminä MX2-luokassa toiminut KRT Kawasaki -tiimi juhli kauden päätteeksi EMX250-luokan mestaruutta. Nyt tiimi lopettaa toimintansa rahoituksen puutteen vuoksi.
Kuva: KRT Kawasaki
Kawasakin tehdastiimin pääsponsorin vähentäessä tukeaan, lopettaa Kawasaki MX2-luokan tiiminsä. Muutenkin motocrossin MM-sarjassa vaikuttavat rahat olevan vähissä.
Viime aikoina motocrossin MM-sarjassa ovat vallinneet epävakaat ajat. Huhut ovat lopettamassa useampaakin tiimiä ja jopa koko Suzukin tehdastiimin osallistuminen ensi vuoden MM-sarjaan vaikuttaa olevan vaakalaudalla. Tiettävästi Suzukin tehdastiimiä pyörittävä Stefan Everts on ilmoittanut kaikille tiimin työntekijöille, että heille ei ole enää työpaikkaa ensi vuodelle ja hän on laittanut myös tiimin kuljetuskalustoa myyntiin. Huhujen Suzuki olisi lopettamassa tiimin rahoitusta ja hurjimpien varikkohuhujen mukaan Suzuki olisi lopettamassa koko offroad-puolta.

MXGP-luokassa Suzukin -tehdastiimissä piti ensi kaudella ajaa Arminis Jasikonisin ja Jeremy Seewerin. Huhut ovat viemässä Jasikonisia italialaiseen yksityistiimiin ja Seewerin huhutaan puolestaan neuvottelevan JGR Suzukin kanssa Amerikan radoille siirtymisestä. Seewer ajaisi tietojen mukaan 250-kuutioisella pyörällä Amerikassa ensi vuonna.

Honda on puolestaan ilmeisesti lopettamassa omaa MX2-luokan tehdastiimiään, vaikkakin ilmoitti muutama päivä sitten lopettavansa EMX150-sarjan kokonaan ja laittamassa panostusta lisää EMX250- ja MX2-luokkaan. Honda ilmoitti tekevänsä ensi vuonna yhteistyötä HSF Logistics -tiimin kanssa MXGP-luokan osalta. Tämä puolestaan tarkoittaa käytännössä sitä, että tällä kaudella MX2-luokan MM-sarjassa kuljettajia ajattanut HSF Logistics lopettaa pikkuluokan tiiminsä ja ajattaa kahta Hondan tehdaskuljettajaa MXGP-luokassa. Toinen näistä kuljettajista on Tim Gajser ja toinen luultavasti Brian Bogers.

Tukijat vähentävät rahoitusta

Tämän lisäksi myös Kawasaki ilmoitti lopettavansa MX2-luokan tehdastiiminsä, jota on pyörittänyt Jacques Luisettin omistama KRT-tiimi. KRT (entinen CLS) Kawasaki MX2 -tiimin omistaja Luisetti on tuttu näky motocrossvarikoilta yli kymmenen vuoden ajalta. KRT on toiminut Kawasakin tehdastiiminä MX2-luokassa luokassa viime vuodet ja ennen sitä heidän kuljettajiaan on ajanut myös MXGP-luokassa. Tiimi on voittanut vuosien aikana kilpailuja molemmissa luokissa ja tänä vuonna heidän kuljettajansa Morgan Lessiardo voitti EMX250-luokan mestaruuden. Tuo mestaruus jäikin ainakin tämän tiedon mukaan tiimin viimeiseksi, kun Kawasaki päätti lopettaa tehdastiimin toiminnan MX2-luokassa. Samalla kun Luisetti pääsi viimein juhlimaan tiiminsä ensimmäistä kansainvälistä mestaruutta, oli hän myös murheellinen kun joutui ilmoittamaan tiiminsä lopettamisesta.

- Monster Energy päätti lopettaa MX2-luokan tukemisen, joten Kawasakin oli pakko tehdä päätöksiä asian suhteen. He päättivät panostaa vain MXGP-luokkaan, eikä meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä heidän päätöksensä. Olen työskennellyt lähes 30 vuotta Kawasakin kanssa, ensin jälleenmyyjänä ja sitten tiimin omistajana. Olemme menestyneet hyvin tuona aikana ja minulle jää hyvät muistot siitä. Toivottavasti tämä on vain väliaikainen ratkaisu ja pystymme palaamaan radoille jonain vuonna, Luisetti kertoi tiiminsä tiedotteessa.

Nähtäväksi jää, mitä tulevaisuus tuo MM-sarjan suhteen. Tällä hetkellä asiat eivät näytä hyvältä tiimien määrän suhteen, mutta lähikuukausien aikana kaikkien on pakko tehdä päätöksiä ja silloin näemme viimein todellisen tilanteen.

KRT (CLS) Kawasakin parhaat saavutukset:

2017: Morgan Lesiardo European EMX250 mestari
2016: Dylan Ferrandis 7. MX2 WC (1 GP voitto, 3 erävoittoa, 6 podiumia
Petar Petrov 9. MX2 WC (1 podium)
2015: Jordi Tixier 8. MX2 WC (6 podiumia)
Petar Petrov 10. MX2 WC (1 podium)
Dylan Ferrandis 15. MX2 WC (1 GP voitto, 1 erävoitto, 3 podiumia)
2014: Dylan Ferrandis 4. MX2 WC (1 erävoitto, 4 podiumia)
Arnaud Tonus 6. MX2 (1 GP voitto, 1 erävoitto, 7 podiumia)
2013: Tommy Searle 6. MX1 WC
Alessandro Lupino 8. MX2 WC (2 podiumia)
2012: Christophe Pourcel 4. MX1 WC (2 GP voittoa, 3 erävoittoa, 9 podiumia)
Tommy Searle 2. MX2 WC (6 GP voittoa, 11 erävoittoa, 13 podiumia)
Joel Roelants 6. MX2 WC (1 GP voitto, 2 erävoittoa, 3 podiumia)
Maxime Desprey 4. EMX250
2011: Tommy Searle 3. MX2 WC (2 GP voittoa, 4 erävoittoa, 11 podiumia)
Max Anstie 6. MX2 WC (1 podium)
2010: Steven Frossard 3. MX2 WC (1 GP voitto, 1 erävoitto, 5 podiumia)
Jeremy Van Horebeek 9. MX2 WC (1 podium)
2009: Steven Frossard 6. MX2 WC (2 erävoittoa, 4 podiumia)
2008: Steven Frossard 10. MX2 WC (2 podiumia)

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01