Sulje mainos tästä

Naglin ura katkolla

11.08.2017 - Motocross
Max Naglin on MM-sarjan vakiokasvoja, mutta työpaikan löytäminen ensi vuodelle vaikuttaa olevan haastavaa.
Kuva: Juan Pablo Acevedo
MXoN- ja GP-kilpailujen voittaja Max Nagl pohtii tulevaisuuttaan MXGP-luokassa ensi kaudella, sillä tehdaspaikkoja on vapaana hyvin vähän.
Naglin sopimus Rockstar Energy IceOne Husqvarna -tiimin kanssa päättyy tänä vuonna ja tiimillä on jo sopimus Gautier Paulinin ja Max Anstien kanssa ensi kaudelle. Kolmatta ajopaikkaa tiimistä ei löydy ilman ulkopuolista rahoitusta.

Tällä viikolla 30 vuotta täyttävä Nagl on ajanut kuluvalla kaudella vain kerran erävoittoon, eikä hän ole yltänyt totaalissa kertaakaan podiumille. Saksalainen on yksi luokan kokeneimmista kuljettajista. Hän on aloittanut GP-uransa vuonna 2003 ja ajanut KTM:llä, Hondalla ja Husqvarnalla. Vuonna 2009 hän ajoi MX1-luokassa MM-hopealle. Vuonna 2015 hän johti MXGP-luokkaa, kunnes katkaisi jalkansa kotikilpailussaan Teutschentalissa. Viime kausi toi MXGP:stä MM-pronssia.

- Olen nyt urani vaikeimmassa vaiheessa. Minulla ei ole ajopaikkaa ensi kaudelle ja sen pitäisi tarkoittaa urani päättymistä. Täytän kuitenkin vasta 30 vuotta, joten en haluaisi lopettaa vielä. Uskon, että minulla on vielä viitisen ajovuotta jäljellä. Kyse ei ole vain ajamisesta ja rahan ansaitsemisesta. Haluan taistella maailmanmestaruudesta, koska olen saavuttanut urallani kaiken muun. Minulla on MM-pronssia, MM-hopeaa, sekä joukkuekilpailusta MM-kultaa. Vain MXGP-kulta puuttuu ja sen vuoksi haluan jatkaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei minulla ole tehdaspaikkaa ensi kaudelle ja se vaikeuttaa tavoitteeni saavuttamista, Nagl pohtii.

Muutosta tarvitaan

Nagl on samassa tilanteessa vähintään kuuden muun sellaisen GP-kuljettajan kanssa, jotka pystyvät erävoittoihin tai podiumsijoituksiin. Kysyttäessä harkitsisiko hän varamieskuljettajan roolia tai osittaista ensi kautta, aloittaakseen neuvottelut (jotka alkavat vasta keväällä 2018) kaudesta 2019, Nagl ei innostunut asiasta.

- Se on mahdollista, mutta ei minun tyyliäni. Minulla on oltava kaikki valmiina tänä talvena, muuten en pysty motivoimaan itseäni harjoittelemaan tarpeeksi kovaa. Olen ollut kiireinen puhuessani eri tiimien kanssa, mutta vastaus on sama. Rahaa ei riitä kolmen, tuskin kunnolla kahdenkaan kuljettajan ajattamiseen. Moni kuljettaja on nyt samassa tilanteessa kuin minäkin ja tarvitaan jonkinlainen muutos. En tiedä mikä se olisi, mutta ilman sitä MXGP pienenee entisestään, Nagl tietää.

Tänä vuonna Nagl, joka normaalisti ottaa hyviä lähtöjä, on taistellut starttiensa kanssa. Lähdöt tapahtuvat nykyisin metalliverkolta puomin takaa. Hän löysi ratkaisun Ranskan GP:ssä, jossa hän voitti ensimmäisen erän.

- Startit ovat nyt kunnossa ja otin ”holeshotin” Lommelissa lauantaina. Se kesti paljon kauemmin, mitä odotimme. Talvella meillä oli metalliverkko, jolta harjoittelimme ja luulimme, ettei se ole vaikeaa ja olemme hyviä. Kokeilimme erilaisia asioita ja ajoituksia, mutta mikään ei tehnyt starteista nopeampia. Ensimmäisessä kisassa Qatarissa ja seuraavissa valtameren takaisissa kisoissa totesimme: ”V…u, olemme totaalisen ulkona starttiemme kanssa”. Oli kiirehdittävä löytääksemme ratkaisun ja testasimme todella paljon. Yhdessä vaiheessa olin todella ”kypsä”, koska en saanut startteja onnistumaan, vaan olin ensimmäisessä mutkassa aina jossain 20 paikkeilla. Sitten nollasin kaiken ja palasin viimevuotiseen, jossa starttasin kolmosvaihteella ja tein kaiken omalla tavallani ilman mitään ajoituksen apuvälineitä. Se tuntui hyvältä, menimme kisoihin ja totesimme parannuksen. Kaikki oli vain tunteesta kiinni, Nagl hämmästeli.

Max Nagl on ajanut suurimman osan urastaan KTM:llä, mutta itävaltalaisilla on sopimus jo kymmenen kuljettajan kanssa joko KTM:llä tai Husqvarnalla, joten saksalainen on menettänyt mahdollisuutensa ajaa tehtaan 450SX-F tai FC450-kalustolla.

Adam Wheeler

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01