Sulje mainos tästä

MX-liiga jatkui Lappeenrannassa

04.08.2018 - Motocross
Hanna Mertsalmi johtaa naisten Suomen Cup -sarjaa.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Lappeenrannan Muukon motocrossradalla ajetaan kauden neljäs SM-liigaviikonloppu. Tänään kisattiin neljässä luokassa.
MX65-luokan ensimmäinen erä oli kahden kauppaa. Aaro Menna meni lähdöstä kärkeen ja vei joukkoa neljä kierrosta. Viidennellä kierroksella takaa tuli kuitenkin Eelis Viemerö ja puristi ohi. Viemerö ajoi maaliin ensimmäisenä, Mennan joutuessa taipumaan kakkoseksi runsaan neljän sekunnin erolla. Kolmanneksi parhaat Cup-pisteet kuittasi tästä erästä Simo Koskinen. Erän neljäs oli Veeti Hakala-Rahko ja viides Matias Miettinen.

Toinen erä mentiin kärkikolmikon osalta lopputuloksen kannalta ensimmäisen malliin. Nyt vain Viemerö otti kärkipaikan jo startista. Myös eroa Mennaan kertyi nyt enemmän. Koskinen nousi kolmospaikalle erän loppupuolella. Neljänneksi ajoi Eemil Pesonen ja viidenneksi Elias Penttinen.

MXC/A:n kilpailijat ajoivat yhtaikaa MXC/B-luokan kanssa. Molemmat erät ajettiin samassa järjestyksessä maaliin. Voiton otti Kasimir Hindersson, toisena ruutulipulle ajoi Miro Varjonen ja kolmas oli Ville Schadewitz.

MXC/B:n ensimmäisessä erässä parhaat liigapisteet kuittasi Eliel Lehtinen, Veeti Oksanen oli toinen ja Aaron Laine kolmas. Toisessa erässä Lehtinen ja Oksanen vaihtoivat paikkaa, Laineen ollessa taas maalissa kolmantena. Yhteistuloksissa voiton otti Oksanen toisen erän voittonsa ansiosta. Yhteistuloksien neljäs oli Eetu Kuivala ja viides Oskari Taberman.

MXD-luokan ensimmäisessä erässä ei yllätyksiä koettu. Hanna Mertsalmi johti kisaa lähdöstä maaliin ja otti voiton reilun 13 sekunnin marginaalilla. Viron Kadri Ehamäe ajoi alussa hetken aikaa toisena, mutta jo ensimmäisen kierroksen täytyttyä kakkospaikalla oli Ria Virtanen. Tämä oli myös kolmikon järjestys maalissa.

Toinen erä sujui kolme kierrosta Ehamäen johtaessa, mutta sitten Mertsalmi otti paikkansa kärjessä ja ajoi voittajana maaliin. Ehamäe oli toinen, mutta jäi puoli minuuttia. Virtanen oli nyt erän kolmas. Tämän erän tulos oli kisan yhteistulos. Neljänneksi sijoittui Milla Turunen ja viidenneksi Hanna Reinola. MXD-luokan Suomen Cupissa toisena ennen Imatran kilpailua ollut Vilma Jarkkola katkaisi viikolla solisluunsa, eikä ollut sen takia kilpailussa mukana.

Kilpailut Muukon radalla jatkuvat huomenna, jolloin vuorossa ovat MXATV:n SM-erien ja muiden ATV-luokkien lisäksi myös luokat MXH, MXB ja MX125.

*Uutista korjattu 5.8

Kari Salminen

Kommentit

Kirjoittanut Kati, 05.08.2018, 12:00
Mitenkähän noi MXC/B tulokset taas meni? Oksanen tais kuitenkin voitta sen toisen erän.
Kirjoittanut pohojalaane, 06.08.2018, 14:12
Notta eikös se tuosa ylyhäällä niin luekhin notta "Toisessa erässä Lehtinen ja Oksanen vaihtoivat paikkaa..." ??
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01