Sulje mainos tästä

MM-crossit Vantaalle 2023

20.05.2018 - Motocross
Vantaan Moottorikerhon Pasi Jaatinen (vas.), Vantaan kaupungin Veli-Matti Kallislahti (oik.) ja omaa motocrosstiimiä pyörittävä Sami Hyypiä leikkasivat Lavangossa tulevan hankkeen kunniaksi kakkua.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Vantaan Moottorikerho julkaisi tänään virallisesti tavoitteensa saada Lavankoon motocrossin MM-kilpailu.
VMK piti tänään Lavangossa kutsuvierastilaisuuden, jossa kerhon puheenjohtaja Pasi Jaatinen kertoi pitkän tähtäimen suunnitelmasta saada MM-motocross takaisin Lavankoon. Jaatinen kertoi asiasta jo viime syksynä Xracingin lehdessä, mutta nyt hanke on edennyt.

- Minulla oli palaveri viime viikonloppuna Kegumsissa Youthstreamin Guiseppe Luongon kanssa, jossa keskustelimme asiasta. Heiltä tuli silloin vihreää valoa asian tiimoilta ja etenkin Luongo oli tyytyväinen meidän maltilliseen aikatauluun asian suhteen, Jaatinen kertoi.

Edessä on kuitenkin pitkä hanke, eikä kilpailua tulla näkemään Vantaalla vielä muutamaan vuoteen.

- Puhuimme sellaisesta suunnitelmasta, että Vantaalla järjestettäisiin vuonna 2021 junioreiden MM-kilpailu ja sitten tavoitteena on ajaa täällä MM-kisa vuonna 2023. Meillä on paljon kilpailuun matkaa, mutta sitä tavoitellaan. Yksin VMK ei luonnollisesti hanketta pysty viemään läpi, vaan Vantaan kaupungilta tarvitaan myös vahvaa mukanaoloa projektissa. Kaupungin kanssa kaikki onkin toiminut hienosta ja esimerkiksi ennen tätä EMX-kisaa he auttoivat meitä paljon, Jaatinen jatkoi.

Lähivuodet tulevat olemaan näin ollen Lavangossa kiireisiä, sillä edessä on kaiken muun lisäksi runsaasti rata-alueen ja myös muiden alueiden kunnostamista, jotta rata on MM-kelpoinen.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut MX-Fan, 21.05.2018, 13:47
Todella hieno juttu, että vielä löytyy ihmisiä jotka haluavat palauttaa Sumomen takaisin motocrossin MM-kartalle. Toivoa vain sopii, että joku / jotkut suomalaiset ajavat silloin menestyksellä MM-sarjaa, sillä muutoin runsaan suomalaisyleisön paikalle saaminen saattaa olla hankalaa. Varsinkin kun muistetaan, että kyllä Luongo kumppaneineen osaa rahastamisen taidon. Hyvinkään MM-kisojen jatkumisen este oli nimenomaan liian vähäinen yleisö, varsinkin toisena vuonna, eli rahaa ei virrannut kassaan tarpeeksi. Toivotaan VMK:n hankkkeelle tsemppiä!
Kirjoittanut KXRider, 21.05.2018, 19:18
Joo. Se giuseppi vie kaikki hillot ja jättää jäljelle kovat velat. Pitäs olla edes 1 kuski MM top 10 ssä, mutta ei sekään taida tuoda yleisöä paikalle. Jos sateinen kurakisa, niin ei varmasti tule kuin kutsuvieraat.
Kirjoittanut zamppooni, 25.05.2018, 01:07
Pertsa hoitaa kaiken kuntoon niin kuin -90luvun lopussakin... Ainakin Rafun puheissa.. Ei taida muista vanhoista tekijöistä olla enään tekijöiksi, josko on Pertsastakaan. Olishan se hienoa saada kisat vantaalle, muta yhtään kerhon nykyistä ideologiaa tietäen niin ei tarvitse tavallisen duunarin katsoa kisoja muualta kun urheiluruudusta.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01