Sulje mainos tästä

Miten karsintaerät muuttivat asetelmia RedBudissa?

07.10.2018 - Motocross
Jeffrey Herlingsin vauhti RedBudissa oli uskomattoman kovaa.
Kuva: Ray Archer
RedBudin karsintaerien tapahtumat herättivät useita kysymysmerkkejä tämän päivän varsinaisia kisaeriä silmällä pitäen.
Ennen illan loppuhuipennusta, käydäänpä muutama asia pikaisesti läpi.

Lentävä hollantilainen

Aika moni odotti mielenkiinnolla sitä, kumpi on kaksikosta Jeffrey Herlings / Eli Tomac RedBudin valtias. Karsintaerien jälkeen kenenkään ei varmasti tarvitse miettiä sitä, sillä Herlingsin meno oli varsin uskomatonta. Kaatuminen ensimmäiseen kurviin ja varikolla käyminen, jonka jälkeen alkoi melkoinen kiri. Herlings oli täysin omalta planeetalta ja paukutteli erän lopussa yli viisi sekuntia kovempia kierrosaikoja kuin kukaan muu ja nousi lopulta kolmanneksi.

Onko USA vaikeuksissa?

Tomacin keskeytys tekniseen vikaan ei ollut ainakaan omaan silmääni se huolestuttavin asia hänen kannaltaan kisan avauspäivänä. Huolestuttavinta oli se, että Tomacin vauhti oli aika-ajoissa ja karsintaerässä todella kaukana siitä, missä sen kuuluisi olla. Karsintaerässä Tomacin nopein kierros oli neljä sekuntia hitaampi kuin erän nopein kierrosaika. Aika-ajoissa ero oli kuusi sekuntia, mutta liejussa ajetun aika-ajon ajoista ei kannata vetää suuria johtopäätöksiä. Jos Tomac ei saa ajoaan kulkemaan tänään, saattaa USA olla vaikeuksissa.

Tänään homma muuttuu

Syystä tai toisesta tänä vuonna MoN-kisassa ei ole niin kova taso kärjen takana kuin aiempina vuosina ja tämä näkyi karsintaerissä. Kun ”heikot” maat on karsittu pois kisasta ja tänään radalla nähdään jokaisesta joukkueesta samaan aikaan kaksi kuljettajaa, niin tilanne on eri. Enää ei kannata odottaa esimerkiksi Max Anstien eilisen kaltaisia suorituksia, jossa hän kaatui ensimmäisessä kurvissa, kävi erän aikana vielä varikollakin ja oli maalissa silti yhdeksäs. Sanomattakin on selvää, että starteilla tulee olemaan suuri merkitys, etenkin jos rata on kurainen.

Irlanti jatkoon

Mitä tulee joukkue MM-kisan B-finaali olemaan, kun Irlanti ei ole siinä mukana? Martin Barrin johdolla irlantilaiset nappasivat nimittäin suoran finaalipaikan, ollen 19. Suoraan finaaleihin meni myös sellaiset maat kuin Venezuela ja Brasilia. Olisiko Suomi mennyt kenties parhaalla mahdollisella joukkueella?

Lähtöpaikka

Oman mielenkiinnon tämän päivän kisaan tuo se, kenet maat laittavat sisimmälle puomipaikalle. Esimerkiksi Hollannin kohdalla on hyvinkin mahdollista, että Herlings ottaa ulomman starttipaikan joukkueesta ja Calvin Vlaanderen ja Glenn Coldenhoff saavat noissa lähdöissä sisimmän lähtöpaikan. Herlings kun on tunnetusti hyvä starttaaja mistä tahansa, niin tällä tavalla he antaisivat paremman mahdollisuuden joukkueelle menestyä.

Kuka voittaa?

Lauantai tasoitti tilannetta paljon, jos verrataan kisan ennakkoasetelmiin. Omissa papereissa USA ja Hollanti ovat tällä hetkellä aika tasoissa mestaruustaistelun osalta. USA:n osalta paljon riippuu Tomacista ja siitä, pystyykö hän ajamaan omalla tasollaan. Hollannin osalta taas Vlaanderen oli karsintaerässä heikko (12.). Ja kun kierrosajat eivät lupaa yhtään parempaa sijoitusta, niin Vlaanderenin täytyy venyä tänään, mikäli Hollanti haluaa mestaruuden.

Belgian mitalimahdollisuudet saivat kovan kolauksen, sillä heidän starttipaikka on kisaeriin melkoisen surkea Desallen keskeytyksen myötä. 13. puomipaikka saattaa koitua heidän kohtaloksi. Italia oli Cairolin johdolla vahva eilen, mutta Italian mitalihaaveet ovat silti pienet. Ferrandis oli puolestaan Ranskalta odotetun vahva ja Paulin oli puolestaan odotettua parempi. Mutta Tixierin täytyy ajaa yksi hyvä erä, jotta Ranska ottaa mitalin. Saksa nosti puolestaan omia osakkeita Jacobin hyvän ajon myötä. Roczen oli odotetun vahva ja myös Nagl teki hyvän nousun erän alun epäonnen myötä.

Jos pitäisi veikata, niin tässä TOP5 veikkaus eilisen perusteella:

1. USA
2. Hollanti
3. Ranska
4. Saksa
5. Belgia

Yksi asia on kuitenkin selvää. Edessä on todella mielenkiintoiset kisat kaikille katsomossa oleville ja myös meille muille, jotka seuraamme kisaa lämpimiltä kotisohvilta.

Loppuun lisäyksenä vielä sellainen asia, että viestien mukaan aamu RedBudissa on "valjennut" täydessä vesisateessa. Näin ollen päivästä tulee todella vaikea ja kaikki on mahdollista.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01