Sulje mainos tästä

Mitä kannattaa seurata Imatralla

01.09.2017 - Motocross
Toni Eriksson lähtee kauden päätökseen MX1-luokan pistekärkenä.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Listasimme ne asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota Imatran SM-crosseissa.
Eriksson vs. Tiainen

MX1-luokan mestaruudesta käydään mielenkiintoinen taistelu. Toni Erikssonin johto on seitsemän pistettä ennen Santtu Tiaista. Kun kisaan tulee mukaan Harri Kullas, voittaa hän kaikkien ennakkoveikkauksissa molemmat erät suvereeniin tyyliin. Mikäli näin tapahtuu ja Tiainen olisi molemmissa erissä toinen, riittää Erikssonille mestaruuden varmistamiseen yksi kolmossija ja yksi nelossija mestaruuden varmistamiseen.

MX1-luokan pronssitaisto

Ison luokan pronssitaistelu saattaa jäädä mestaruustaistelun takia hieman taka-alalle, mutta se tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen. Joni Roos on tällä hetkellä kolmas ja hänen takanaan kolmantena oleva Miro Lehto on vain kolmen pisteen päässä Roosista. Karl-Robert Reinike on puolestaan neljän pisteen päässä Lehdosta ja Erki Kahro puolestaan kaksi pistettä Reiniken takana. Seitsemäntenä oleva Niko Koskela tarvitsee jo hieman apuja mikäli mielii mitaleille, sillä hän on jo 15 pistettä Roosin takana. Edessä on kuitenkin hieno taistelu luokan himmeimmästä mitalista.

Mitä vaan voi tapahtua

MX2-luokassa kaikki näyttää selvältä mitalien suhteen. Jere Haaviston johto Juuso Matikaiseen on 20 pistettä ja Roni Kytönen on puolestaan 23 pistettä Matikaisen perässä kolmantena. Santeri Kinnunen on neljäs, mutta jo 17 pistettä Kytösen perässä. Homma siis näyttää selvältä, mutta tälläkin kaudella tässä luokassa on nähty isoja pisteheittoja keskeytysten ja kaatumisien johdosta.

Mitä tekee Weckman

Emil Weckman nähdään myös kauden päätöksessä mukana. Yhden kilpailun aiemmin kaudella SM-sarjassa ajanut Weckman ei ole luonnollisesti mitalitaistelussa mukana, mutta Karkkilassa hyvin ajanut Weckman on aina mielenkiintoista nähdä Suomen radoilla. Nuorukainen vinguttaa piikkiä miehekkäästi ja tulee varmasti jälleen pitämään kasan pikkunelareita takanaan.

Rainion mestaruus

MXC/A-luokassa mestaruus on sinettiä vaille valmis. Sampo Rainio johtaa sarjaa 24 pisteen erolla ennen Kasper Kangasniemeä, joten hän voi varmistaa mestaruuden jo ensimmäisessä erässä. Kimi Koskinen on kolmantena, mutta hän on jo 30 pistettä Kangasniemeä perässä, joten mitalit vaikuttavat selviltä.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut Petrol, 01.09.2017, 19:33
Eiköhän Kahro sotke tuota mestaruustaistelua aika mielenkiintoisesti.
Kirjoittanut kale, 02.09.2017, 08:04
Täytyy sanoa että viimeisestä MX1 kisasta olisi tullut erittäin jännittävä jos ei Harri Kullas olisi tullut sotkemaan kisaa otamalla tärkeät 25 pistettä per erä, mikä voi ratkaista mestaruuden. 1 sijan 3 pisteen etu menee nyt ihan hukkaan miettin kärkitaistoa.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01