Sulje mainos tästä

Millaisia joukkueita MXoN-kisaan?

08.08.2018 - Motocross
Ranska juhli mestaruutta viime vuonna Englannissa.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Motocross of Nations ajetaan parin kuukauden päästä RedBudin radalla USA:ssa. Millaisia joukkueita on kisaan luvassa ja kuka lähtee kisaan tässä vaiheessa suosikin roolissa?
Belgia on motocrossin huippumaista ensimmäinen, joka julkaisi viime viikonloppuna joukkueensa lokakuun alussa RedBudissa ajettavaan Motocross of Nations -kilpailuun. Joukkueessa ajavat MXGP-luokan MM-sarjassa kolmantena oleva Clement Desalle, samassa sarjassa yhdeksäntenä oleva Jeremy Van Horebeek sekä MX2-luokassa kauden puolen välin jälkeen todella hyvään vauhtiin päässyt Jago Geerts. Hän on MM-sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä.

Muiden huippumaiden julkistuksia odotetaan lähiviikkoina, mutta pohditaan hieman jo etukäteen huippumaiden mahdollisia joukkueita.

Ranska

Viime vuonna mestaruuden ottanut Ranska saa jalkeille myös vahvan miehistön. Luonnollisia valintoja joukkueeseen olisivat Marvin Musquin (MXGP) ja Dylan Ferrandis (MX2). Kaksikko on ollut todella hyvässä vauhdissa Amerikan radoilla tänä kesänä, joten heidän valintansa pitäisi olla itsestään selvyys. Aiempina vuosina Ranskan joukkueen valitsijat eivät tosin ole olleet syystä tai toisesta suopeita Amerikan radoilla ajaville kuljettajille. Tänä vuonna tilanne on kaiken järjen mukaan toinen, sillä MM-sarjan puolelta Ranskalla ei ole heittää oikeastaan ketään kuljettajaa MX2-luokkaan. Lisäksi MXGP-luokassa ajavat Romain Febvre ja Gautier Paulin eivät ole säväyttäneet tällä kaudella ja Musquin on selvästi heitä parempi valinta. Kun mietitään joukkueen kolmatta kuljettajaa, niin edellä mainitusta kaksikosta Febvre on ollut tasaisempi ja etenkin Paulinin viime viikonlopun todella heikot suoritukset Lommelissa heittivät ilmoille jopa kysymyksen miehen kunnosta kuumissa olosuhteissa. Tämä kysymys vahvistuu myös kun katsotaan Paulinin suorituksia Indonesian kilpailuissa, jossa ajettiin myös kovassa helteessä. Odotettavaa nimittäin on, että RedBudissa tulee olemaan myös varsin lämpimät olosuhteet.

EDIT:
Ranska nimesi 8.8. joukkueensa: http://www.xracing.fi/motocross/uutiset/ranskan-yllattava-joukkue-20180808/

Hollanti

Viime vuonna toiseksi ajanut Hollanti marssii Amerikkaan Jeffrey Herlingsin johdolla. MM-sarjan ja ehkä koko maailmankin tämän hetken nopein kuljettaja on varmasti lähellä kahta erävoittoa RedBudissa. Herlingsin kanssa joukkueessa ajanevat Glenn Coldenhoff ja Calvin Vlaanderen. Kova rata ei suosi Coldenhoffia, mutta Hollannilla ei ole heittää kehiin nopeampaa kuljettajaa avoimeen luokkaan. Vlaanderen on sen sijaan parantanut menoaan MX2-luokassa koko kauden ajan ja on ottanut myös kaksi erävoittoa, ja molemmat vielä kovilta radoilta.

Iso-Britannia

Viime vuonna kolmanneksi kaasutellut Iso-Britannia ei saa jalkeille tänä vuonna kovin vahvaa joukkuetta. Max Anstie on varmasti luonnollinen valinta joukkueeseen. Kun kaikki muistavat vielä viime vuoden kaksi erävoittoa kisasta, niin Anstieta ei voi jättää missään nimessä joukkueesta pois. Dean Wilson olisi ollut tänäkin vuonna varma valinta, mutta Wilson kärsii polvivammasta eikä pysty ajamaan. Ben Watson lienee helppo valinta MX2-luokkaan, sillä MM-sarjassa neljäntenä oleva Watson on ajanut elämänsä kautta. Joukkueen kolmannen kuljettajan valinta onkin sitten hieman haastavampaa. Shaun Simpson ja Tommy Searle ovat molemmat kärsineet loukkaantumisista tällä kaudella, eivätkä ole päässeet niiden jälkeen kunnon vauhtiin. Jake Nicholls lopetti viime kauteen MM-sarjan kiertämisen, mutta on halukas ajamaan Brittien joukkueessa ja kävi sitä varten antamassa näyttöjä Amerikan motocross-sarjassa RedBudin kilpailussa heinäkuussa. Nicholss oli kisassa kymmenes. Kohdistuu valinta sitten kehen tahansa noista kolmesta, ei Britannia ole mitalitaistossa mukana.

Sveitsi

Viime vuonna viidenneksi ajanut Sveitsi on Iso-Britannian tavoin nyt eri tilanteessa. Jeremy Seewer on ollut hyvässä vauhdissa ja hän on varma valinta joukkueeseen. Valentin Guillod on sen sijaan kärsinyt loukkaantumisista alkukaudella ja on ollut kaukana parhaasta vauhdistaan seitsemässä viimeisessä ajamassaan kisassa. Mutta Sveitsillä ei ole valinnan varaa avoimeen luokkaan ja Guillod on luultavasti joukkueessa mukana. Vielä huonompi tilanne on viime vuonna joukkueessa olleella Arnoud Tonuksella, joka ei ole pystynyt ajamaan tällä kaudella vielä yhtään kilpailua. Tonuksen olkapää lähti sijoiltaan helmikuussa ja tuolloin hän ilmoitti olevansa pois radoilta ainakin kuusi kuukautta, eikä miehen paluusta ole muuta tietoa.

Australia

Unohtaa ei myöskään sovi Australian joukkuetta, joka oli viime vuonna kuudes. MX2-luokkaan on tyrkyllä Hunter Lawrence, joka saanee kisaan jo alle Geico Honda –tiimin pyörän (siirtyy ensi kaudeksi Amerikan radoille tiimiin). Lawrence loisti viime vuonna kyseissä kisassa ja hänellä on varmasti näytön paikka kun kisa ajetaan Amerikassa. Pikkuluokkaan olisi ollut ehdolla myös loistavasti alkukauden MM-sarjassa ajanut Jed Beaton, mutta hän loukkaantui kesäkuussa pahasti ja hänen toipumisen aikataulu ei ole selvillä. Dean Ferris varmisti pari viikkoa sitten Australian MX-mestaruuden ja hän lienee joukkueessa jälleen myös tänäkin vuonna. Viime vuonna joukkueessa kolmantena kuljettajan ollut Kirk Gibbs oli alkukaudesta Australian sarjassa toisena Ferriksen jälkeen, mutta on ollut kolmesta viimeisestä kisasta sivussa loukkaantumisen vuoksi, eikä meillä ole tietoa hänen tilanteesta. Myös Chad Reed on väläytellyt halukkuuttaan ajaa maansa väreissä kilpailussa, mutta Reedin tiimikuviot jatkoon vaikuttavat olevan täysin auki, joten hänen ajaminen kisassa näyttää tällä hetkellä erittäin epävarmalta.

Italia

Tony Cairoli on luonnollisesti Italian ykköskuljettaja, mutta valitettavasti saapasmaalla ei ole heittää hänen rinnalleen muita samantasoisia kuljettajia. Mutta kun tänä vuonna moni edellä mainittu maa on vaikeuksissa joukkueidensa kanssa, saattaa Italia nousta hyvinkin korkealle. MX2-luokassa maata edustanee Michele Cervelin, joka on tällä hetkellä MM-sarjassa kahdeksantena. Avoimeen luokkaan Italialla on heittää Alessandro Lupino, joka on MM-sarjassa 13. Lupinon parhaat sijoitukset ovat tulleet tälläkin kaudella kovilta radoilta, joten RedBud sopii hänelle hyvin.

Saksa

Saksa saa joukkueeseen mukaan muutaman vuoden tauon jälkeen Ken Roczenin, joka on jo vahvistanut ajamisensa joukkueessa. Roczenin kanssa Saksan värejä pitää yllä luultavasti MX2-luokassa Henry Jacobi, joka on MM-sarjassa yhdeksäntenä. Joukkueen kolmas kuljettaja on varmastikin Max Nagl, joka on ajanut hienon kauden TM:n ohjaimissa. Nagl on ollut kahdesta edellisestä MM-kisasta pois sormivamman vuoksi, mutta ajanee jo vajaan parin viikon kuluttua Sveitsissä. Saksa saa näin ollen jalkeille kohtuullisen hyvän tiimin ja saattaa yllättää monet.

USA

Kilpailun kestomenestyjä USA on voittanut edellisen kerran Chamberlain Trophyn vuonna 2011 Ranskassa. Siitä lähtien epäonni, loukkaantumiset ja huonot suoritukset ovat pitäneet pytyn pois amerikkalaisten näpeistä. Tänä vuonna mestaruus on kuitenkin tarjolla ja muiden maiden (Ranskan) täytyy onnistua täydellisesti, jotta mestaruus ei jää Amerikkaan. Huhujen mukaan joukkueessa ajavat Eli Tomac (MXGP), Justin Barcia (avoin) ja Aaron Plessinger (MX2). Tomac tulee taistelemaan Herlingsin kanssa kisan nopeimman kuljettajan tittelistä ja Plessinger puolestaan pikkuluokan vastaavasta. Molemmat johtavat tällä hetkellä luokkiaan Amerikan ulkosarjassa, joten vauhtia riittää. Barcia on puolestaan ollut kuin uusi mies tällä kaudella ja on ulkosarjassa tällä hetkellä neljäntenä.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01