Sulje mainos tästä

Mestareita selville

11.09.2017 - Motocross
Saku Mansikkamäki varmisti MX65-luokan liigamestaruuden.
Kuva: Antti Peltola
Motocrossin kauden toiseksi viimeinen SM-liigakisa ajettiin Porin Yyterissä. Mestaruuksiakin ratkesi jo ennen kauden päätöstä.
MX65-luokassa Saku Mansikkamäki oli voittanut kaikki ajamansa liigaerät ennen Porin kisaa, eikä ennakkosuosikki ollut lyötävissä Yyterissäkään. KTM-kuljettaja takoi kummassakin erässä voiton reilun puolen minuutin erolla. Samalla Mansikkamäki varmisti myös luokan mestaruuden.
Molemmissa erissä toiseksi ajoi Topias Kontto ja kolmanneksi Eelis Viemerö. Kärkikolmikko ajoi myös kummassakin erässä lähdöstä maaliin samassa järjestyksessä. Kauden päätöksessä hopeasta ja pronssista taistelevat Viemerö sekä Porissa hieman epäonnistunut Aaro Menna.

MXC/B-luokassa Kasimir Hindersson otti nyt kauden ensimmäiset pisteensä ja tekikin sen todella tyylikkäästi voittamalla molemmat erät. Ensimmäisessä erässä toisena maaliin ehti Hermanni Koskinen ja kolmantena pistejohdossa oleva Miika Jukarainen. Toisessa erässä kaksikko vaihtoi paikkaa Jukaraisen ehtiessä ruutulipulle kahdeksan sekuntia ennen Koskista. Jukarainen ja Koskinen ratkaisevat sarjan mestaruuden Orimattilassa, jonne Jukarainen lähtee 27 pisteen johtoasemasta.

Pakka sekaisin

MXD-luokassa pakka sekosi kertarysäyksellä, kun sarjaa toisesta osakilpailusta lähtien hallinnut Ria Virtanen kaatui ensimmäisen lähdön alkukolaroinnissa ja loukkasi kyynärpäänsä. Matka jatkui radalta sairaalaan, joten tiedossa olivat uudet erävoittajat. Ensimmäisen erän voitti jälleen ajokuntoiseksi toipunut Hanna Mertsalmi. Kakkoseksi ajoi Maarit Mäkinen ja kolmanneksi Laura Kurkinen. Toisessa erässä voiton otti Maarit Mäkinen, kakkosena ruutulipulla oli Vilma Jarkkola ja avauserän voittaja Hanna Mertsalmi oli nyt kolmas. Maarit Mäkinen nousi näin sarjan johtoon Ria Virtasen säilyttäessä kuitenkin sarjan kakkospaikan. Tämä kaksikko ratkoo myös mestaruuden Orimattilassa, mikäli Virtanen on ajokuntoinen. Pronssista ajavat Laura Kurkinen, jolla on vielä teoreettinen mahdollisuus myös hopeaan, sekä Vilma Jarkkola ja Taru Koskinen.

Mestaruus ratkesi

Sivuvaunuluokassa ajettiin kauden SM-päätöskilpailu, joten myös mitalistit saatiin selville. Sarjaan saatiin myös uusi voittajapari kun Matti Sipilä oli saanut kyytiinsä Jukka Hasarin. Kaksikko ajoi voittoon molemmissa erissä. Roy Lindgren ja Christer Trybom tulivat pistejohdossa Poriin ja poistuivat paikalta Suomen mestareina. Pari sijoittui kummassakin erässä toiseksi. Ensimmäisen erän kolmanneksi ajoivat Juha Tuominiemi / Jussi Veräväinen ja toisen erän viimeistä podiumpaikkaa pääsivät tuulettamaan Janne Hiltunen / Tomi Tani. Samalla kaksikko sai tuulettaa myös SM-pronssia. SM-hopea meni tänä vuonna Pasi Takalon ja Kari Malmin palkintokaappiin.

Kolme luokkaa sunnuntaina

MX125-luokan avauserässä Aleksi Kurvinen ja Valtteri Kangas kisasivat muutaman kierroksen kärkipaikasta, kunne Kurvinen otti sen pysyvästi neljännellä kierroksella ajaen voittoon. Takaa tuli vielä hurjaa nousua huonon alun jälkeen tehnyt Ville-Matti Mäkinen ja nousi seitsemännellä kierroksella kakkoseksi. Kangas ajoi maaliin kolmantena. Toisessa erässä maaliin tultiin samassa järjestyksessä. Pistejohdossa kauden päätökseen lähtee nyt epäonnistunut Jasse Jukarainen, jolle mitali sarjan päättyessä on jo varma. Muita mitalikandidaatteja ovat Max Sarkama, Santeri Keränen ja Aleksi Kurvinen.

Tiukkaa kisaa

MXB-luokan ensimmäisessä erässä Eetu Kaapeli johti lähdöstä maaliin. Voitto ei kuitenkaan tullut helpolla, sillä toiseksi sijoittunut Harri Hjelt jäi vain reilut kolme sekuntia. Kolmantena maaliin ajoi Tino Toikkanen. Toisessa erässä Hjelt paikkasi tilanteen ja otti voiton, mutta töitä oli tälläkin kertaa voiton eteen tehtävä. Toiseksi ajanut Toikkanen jäi neljä sekuntia voittajalle. Kolmanneksi sijoittui Timi Kunnari. Mestaruus varmistui käytännössä Toikkaselle, sillä sarjaa ennen Porin kisaa johtanut Alex Tapio ei varmaankaan kipsi jalassaan Orimattilassa aja ja muita uhkaajia ei Toikkasen mestaruudelle ole. Mitalin Tapio kuitenkin sarjasta saa, sillä pronssia alemmas mies ei enää missään tapauksessa putoa. Hopeaa ottanee nyt pistekolmosena oleva Timi Kunnari.

Fräkistä mestari

MXH-luokassa Miika Kalliokoski ajoi loistopäivän. Mies johti kisaa ensimmäisestä kierroksesta lähtien kummassakin erässä. Myös muut podiumsijat menivät kummassakin erässä samoille kuljettajille. Jami Mäkinen miehitti podiumin kakkospaikan ja Janne Fräki nousi podiumin kolmospallille. Kolmikon tyytyväisin taisi kuitenkin olla Fräki, sillä samalla varmistui luokan mestaruus. Luokan hopean pokannee Michael Malmlund, sillä sarjassa kolmantena oleva Taneli Oja tarvitsee tasapisteisiinkin päästäkseen kaksi erävoittoa, eikä Malmlund saa saada yhtään pistettä kauden päätöksestä. Mitali on varmasti mielessä vielä Kalliokoskellakin, sillä tällä hetkellä pronssi on vain kolmen pisteen päässä.

MX-liigan päätös ajetaan ensi viikonloppuna Orimattilassa.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjoittanut Tapsa597, 12.09.2017, 10:09
Koska MXH-luokka on tarkoitettu harrasteluokaksi seurataan luokan kilpailijoiden
tasoa tarkkaavaisesti. Mikäli lajiryhmä katsoo kuljettajan vauhdin ja tason olevan
riittävä ylempään luokkaan voi lajiryhmä siirtää kuljettajan kesken kauden toiseen
luokkaan.
Onkohan tämä unohtunut kokonaan,menee pian hyvä luokka pilalle ?
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01