Sulje mainos tästä

Mansikkamäki onnistui Saksassa

04.06.2018 - Motocross
Saku Mansikkamäki oli Saksassa hyvässä vauhdissa.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Motocrossin nuorten EM-karsinnat jatkuivat Saksassa. Samalla kaasuteltiin myös naisten EM-osakilpailu.
EMX65-luokan ensimmäisessä Saku Mansikkamäki oli hyvässä vauhdissa ja kaasutteli Bradley Mastersin perässä ruutulipulle toisena. Toisessa vauhti ei oikeuttanut aivan niin hyvään sijaan, mutta Husqvarna-kuljettaja oli maalissa kuitenkin seitsemäs. Päivän yhteistuloksissa Mansikkamäki oli hienosti kolmas. Luokan toinen suomalaiskuljettaja Saksassa oli Eelis Viemerö, joka otti kauden edellisessä kilpailussa Vantaalla voiton. Viemerö oli ensimmäisessä erässä seitsemäs ja lähti toiseen erään parantamaan sijoitusta.

- Takajarruni hävisi tutustumiskierroksella. Onnistuin kuitenkin lähdössä hyvin ja olin toisena. Toisessa kurvissa sitten jarrutin etujarrulla liian lujaa ja kaaduin, viimeisenä matkaa jatkanut Viemerö kertoi. Maalissa Vantaan voittaja oli 19. ja päivän kokonaistuloksissa 12.

Masters voitti myös luokan toisen erän. Viemerö on karsintasarjassa tällä hetkellä neljäntenä ja Mansikkamäki kahdeksantena.

EMX85-luokassa ei ollut suomalaisia mukana. Luokan ykkönen oli Kay Karssemakers, ennen Liam Evertsiä ja Dave Kooikeria.

Saksassa kaasuteltiin myös naisten EMX-sarjan kauden toinen osakilpailu, jossa suomalaisista oli mukana Hanna Mertsalmi ja Ria Virtanen. Mertsalmi kaasutteli ensimmäisessä erässä sijalle 12. ja toisessa sijalle 14. Päivän kokonaistuloksissa Honda-kuljettaja oli 13.

- Päivä oli todella rankka. Toisessa erässä rata kului jo melkoiselle patille, joka teki ajamisesta vielä rankempaa, Mertsalmi kertoi.

Virtanen oli puolestaan ensimmäisessä erässä 15. ja toisessa 17. Päivän kokonaistuloksissa hän oli myös 17. Saksan kilpailun ykkönen oli Shana Van Der Vlist.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut MX-Fan, 05.06.2018, 10:50
Tuli tuossa joutessaan silmäiltyä noiden EM-kisojen tuloksia ja hieman hämmästyin kuinka valtava tasoero on esim. naisten EM-erissä. Kun esim. ensimmäisessä erässä voittajan, Shana Van Der Vlistin paras kierrosaika oli 2:06.334 niin meidän Hanna ajoi 2:25.408 ja Ria 2:31.806.
Elikkä, jos tulee pataan 25 sekkaa per kierros, niin pikkasen on vielä treenattavaa. Ja tama siis EM-tasolla, mitä sitten onkaan MM:ssä? Mutta ilman muuta kannattaa jatkaa treenaamista, eikä lannistua!
Kirjoittanut Mikko, 05.06.2018, 20:46
MX-Fan entäpä jos leidit ajavat pidennettyä lenkkiä ja siinä syy suuriin eroihin kierroksella? Minusta Suomesta löytyy paljon potentiaalia mutta jostain syystä sitä ei maailmalla saada esiin.
Kirjoittanut Tiplu, 05.06.2018, 21:12
???
Kirjoittanut enskapena, 05.06.2018, 22:31
Ei varmaan kannata ajaa pidempää lenkkiä jos muut ajaa lyhyempää;)
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01