Sulje mainos tästä

Kuvat kertovat: MXoN RedBud

10.10.2018 - Motocross
Kilpailun kaksi ylivoimaisesti nopeinta ja varminta kuljettajaa. Jeffrey Herlingsin (vas.) uskomaton vauhti ei tullut yllätyksenä, mutta Glenn Coldenhoff ylitti kaikki odotukset ajamalla kahteen erävoittoon. Kun tämä kaksikko toi Hollannille yhteensä viisi pistettä, niin tuntuu huutavalta vääryydeltä, ettei mestaruus matkannut ensi vuoden kisan järjestäjämaalle.
RedBudin tapahtumat kerrottuna kymmenellä kuvalla.
Kuvat: Gino Maes
Jos olosuhteet radalla olivat haastavat, niin ei ollut helppoa yleisölläkään. Katselualueet ja myyntialueet olivat pelkkää mutaa, kuten myös parkkipaikat, joilta hinattiin autoja pois vielä myöhään yölläkin.
Travis Pastrana on eittämättä amerikkalaisten suuri idoli. Vaikka Pastranan ajaminen on kaukana siitä, mitä se oli hänen aktiivivuosinaaan, niin silti hän keräsi suurimmat suosionosoitukset. Ja tekipä mies vielä backflipinkin viimeisen erän tutustumiskierroksella.
Tämä oli tuttu näky varikolla. Raskaassa kunnossa ollut rata laittoi pyörät todella koville ja kytkimiä vaihdettiin lähes joka leirissä. Lisäksi moottorit ja vesipumput olivat kysyttyä tavaraa.
Kaikki jotka ovat jotakin Amerikan motocrossissa, olivat paikalla RedBudissa viikonloppuna, niin myös supercrosslegenda Jeremy McGrath.
Tähän murenivat Hollannin mestaruushaaveet. Calvin Vlaanderen keskeytti tekniseen vikaan ensimmäisen erän, eikä pystynyt starttaamaan toiseen erään silmävamman vuoksi.
Hunter Lawrence loisti viime vuoden tavoin MXoN -kisassa. Lawrence, Jorge Prado ja Ben Watson näyttivät, että myös MX2-luokan pyörällä pystyy pärjäämään isojen pyörien seassa. Varmaa on myös, että Geico Honda odottaa innolla ensi kautta, kun australialainen hyppää heidän pyöränsä satulaan Amerikan radoilla.
Onko Roger De Costerin aika Amerikan joukkueenjohtajana loppu? Jo usean vuoden ajan kisan alla on ollut paljon puhetta siitä, pitäisikö jonkun muun toimia joukkueenjohdossa. De Coster siirtyi pari kuukautta sitten Amerikan KTM:llä tiimipäällikön tehtävistä sivuun ja rupesi valvomaan koko offroad-toimintaa KTM:llä. Nyt saattaa olla myös aika, että hän luovuttaa paikkansa MXoN -joukkueessa.
Harri Kullas (24) ajoi loistavan kilpailun, josta kertovat eräsijat 7. ja 12. Ensimmäisessä erässään Kullas oli avauskierroksen jälkeen seitsemäntenä ja piti paikkansa maaliin asti, jättäen taakseen mm. Dylan Ferrandiksen ja Justin Barcian. Toisen erän ensimmäisen kierroksen jälkeen Kullas oli 17. ja nousi sieltä lopulta sijalle 12. Erän viimeisellä kierroksella Kullas kuittasi jälleen myös Barcian ohi. Viro oli lopulta kisan 9.
Vaikka sää ei suosinut, oli yleisöä silti paikalla uskomattoman paljon. Tarkasta yleisömäärästä ei ole virallista tietoa, mutta huhut kertovat määrän olleen suurempi kuin MXoN-kisassa koskaan aiemmin.

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01