Sulje mainos tästä

Kuvat kertovat: Anaheim I

08.01.2018 - Motocross
Angel Stadium on vakiinnuttanut paikkansa Monster Energy AMA Supercross-sarjan avauskilpailun pitopaikkana.
Anaheimin supercross kuvina kerrottuna.
Kuvat: James Lissimore.
Ennen kilpailun käynnistymistä varikolla oli lehdistötilaisuus, jossa kerrottiin Ryan Villopoton ryhtyvän Yamahan merkkilähettilääksi. Kun ottaa huomioon sen, että Villopoto on ajanut oikeastaan koko uransa Kawasakilla, oli uutinen pieni yllätys. Mutta raha puhuu.
Dean Wilson kaatui ensimmäisessä alkuerässä ja loukkasi tilanteessa olkapäänsä. Wilson kertoi sunnuntaina sosiaalisessa mediassa, että tiedottaa tilanteestaan lisää kun saa itse ensin lääkäriltä tietoa.
Viime vuonna 250-kuutioisten länsirannikon mestaruuden voittanut Justin Hill vaihtoi tälle kaudelle tiimiä ja merkkiä. Kun tiedetään se, että Suzukin 250-kuutioinen nelitahtinen ei ole uusiutunut merkittävistä moneen vuoteen, moni sanoo sen jääneen pahasti kehityksestä jälkeen verrattuna muihin. Kaikesta huolimatta Hill ajoi aika-ajojen nopeimman ajan, mutta jäi finaalissa heikon lähdön jälkeen lopulta seitsemänneksi.
Illan ylivoimaisesti positiivisin yllättäjä oli Justin Barcia. Pari viime vuotta ajonsa kanssa tuskailleen Barcian piti lähteä kauteen yksityiskuljettajana, mutta Davi Millsapsin loukkaannuttua hän sai paikan Yamahan tehdastiimistä kuudeksi ensimmäiseksi osakilpailuksi. Barcia ajoi finaalissa kolmanneksi ja kun pääsi lopulta tiimin rekalle, saattoi siellä odottaa loppukauden mittainen jatkosopimus.
Marvin Musquinin mahtava putki jatkuu. ”Offseasonilla” kaikki kilpailut voittanut Musquin oli startin jälkeen viidentenä, mutta ohitti vähitellen edellään olevat kuljettajat ja ajoi Monster Energy Supercross-sarjan avauskilpailun voittoon. Voitto on Musquinin uran kolmas ja nähtäväksi jää, lähtikö tästä liikkeelle pidempi voittoputki.
Weston Peick oli Barcian jälkeen toiseksi kovin yllättäjä. Peick oli aika-ajoissa vasta 15. mutta loistavan startin siivittämänä hän ajoi finaalissa viidenneksi. Peick oli myös finaalin jälkeen itse tyytyväinen suoritukseensa ja kertoi odottavansa jo innolla Houstonin kisaa.
Eli Tomac teki sen mitä hänen faninsa pelkäsivät. Ajettuaan selvän johtoaseman itselleen finaalin avauskierroksilla, teki Tomac melkoisen virheen ja kaatui. Tilanteessa Tomacin housujen solki ja vetoketju repeytyivät irti, ja hänellä kesti aikansa ennen kuin sai housut kiinni. Mutta se ei ollut Tomacin suurin ongelma, vaan loukkaantunut olkapää oli pahin asia. Tomac tai Kawasaki ei ole vielä tiedottanut, mikä on olkapään tilanne ja pystyykö hän ajamaan ensi viikonloppuna.
Christian Craig teki paluun länsirannikon 250-kuutioisten sarjaan ja hänestä moni odottaa kärkiviisikon kovinta haastajaa. Craig oli finaalin lähdön jälkeen kolmantena ja nousi toisella kierroksella jo kakkoseksi. Tämän jälkeen hän menetti kuitenkin nopeasti kolme sijaa ja ajoi viidennellä sijalla maaliin. Ainakaan ensimmäisen kilpailun perusteella hänestä ei ole vielä mestarisuosikiksi.
Shane McElrath (kesk.) otti viime vuoden tavoin 250-kuutioisten avauskilpailun voiton nimiinsä. Viime vuonna McElrath voitti myös kauden toisen kilpailun ja johti sarjaa, kunnes menetti teknisen vian vuoksi 25 pistettä. McElrath on luultavasti kärkikuljettajista vähiten keskustelua herättävä kuljettaja, mutta avauskilpailun perusteella ainakin nopein.

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01