Sulje mainos tästä

Kostea yllätysten ilta

06.01.2019 - Motocross
450-luokan kolme kovinta kauden avauksessa.
Kuva: James Lissimore
Monster Energy Supercross-sarja pyörähti käyntiin kosteissa olosuhteissa Anaheimissa. Olosuhteista huolimatta radalla nähtiin tiukkoja taisteluita.
Monster Energy Supercross-sarja potkaistiin käyntiin Anaheimin kylmässä ja kosteassa illassa. Jo iltapäivällä alkanut kuurottainen sade haittasi kilpailijoita lähes koko illan ajan ja etenkin 450-kuutioisten finaalin aikana rata oli erittäin haastavassa kunnossa.

450-kuutioisten startin otti nimiinsä Dean Wilson, ennen Malcolm Stewartia ja Jason Andersonia. Aaron Plessinger oli neljäntenä ja Justin Barcia viides. Ken Roczen oli startin jälkeen kuudes, Eli Tomac ja Marvin Musquin puolestaan sijan 10. tuntumassa.

Wilson ajoi ensimmäisen viiden minuutin aikana itselleen kolmen sekunnin johtomarginaalin Stewartin, Barcian noustessa samaan aikaan kolmanneksi. Roczen oli neljäntenä reilun seitsemän sekunnin päässä Wilsonista. Andersonin meno oli vaikean näköistä ja hän putosikin jo erän alussa kuudenneksi.

Kun finaali oli puolessa välissä, oli Stewart saanut ajettua Wilsonin etumatkaa hieman kiinni ja kaksikon eroa oli 1,5 sekuntia. Barcia oli saman verran Stewartin perässä kolmantena. Roczen oli puolestaan yhä neljän sekunnin päässä Wilsonista neljäntenä, Aaron Plessingerin ollessa viides.

Kun finaalia oli jäljellä seitsemän minuuttia, oli Stewart ajanut Wilsonin eron kiinni, mutta kaatui ja putosi neljänneksi. Hetken kuluttua Barcia ajoi Wilsonin kiinni ja myös Roczen oli iskuetäisyydellä kolmantena. Parin kierroksen jälkeen Barcia siirtyikin kisan kärkeen ja ajoi nopeasti parin sekunnin johdon Wilsoniin. Hetken kuluttua Roczen kakkospaikan Wilsonilta itselleen.

Barcia taiteili finaalin viimeiset kierrokset liukkaalla radalla loistavasti ja ajoi ruutulipulle ensimmäisenä. Tämä oli Barcian ensimmäinen voitto kuuteen vuoteen ja samalla Yamahan ensimmäinen voitto sitten vuoden 2012 jälkeen.

- Olen ylpeä itsestäni, että pystyin ajamaan niin rauhallisesti ja varmasti finaalin loppuun asti. Valmistautumiseni kauteen on mennyt hyvin ja olen tyytyväinen kisaan, Barcia kertoi.

Roczen oli toinen ja Tomac kolmas, joka ohitti Wilsonin viimeisen kierroksen alussa. Hämmästyttävää kyllä, mutta tämä oli Tomacin ensimmäinen palkintokorokesijoitus kauden avauskilpailussa 450-kuutioisten luokassa. Ensimmäisessä kurvissa kaatunut Cooper Webb oli hyvässä vauhdissa koko finaalin ajan ja nousi lopulta viidenneksi. Anderson putosi lopulta sijalle 14.

450SX tulokset:

1. Justin Barcia
2. Ken Roczen
3. Eli Tomac
4. Dean Wilson
5. Cooper Webb
6. Aaron Plessinger
7. Malcolm Stewart
8. Marvin Musquin
9. Chad Reed
10. Cole Seely

Nichols yllätti

250-kuutioisissa Colt Nichols ajoi vakuuttavan suorituksen jälkeen selvään voittoon. Nichols johti finaalia alusta loppuun asti ja maalissa hänen voittomarginaalinsa oli 16 sekuntia. Voitto oli Nicholsin uran ensimmäinen.

- Kahtena aiempana vuonna minulla on ollut loukkaantumisia ennen kautta, mutta nyt olen päässyt harjoittelemaan kunnolla. Olen todella innoissani voitosta ja tämän eteen on tehty paljon työtä, Yamaha-kuljettaja Nichols kertoi.

Toisesta sijasta käytiin finaalin lopussa hyvää taistelua Shane McElrathin ja Dylan Ferrandisin välillä. Takaa tullut Ferrandis oli kaksikosta nopeampi ja otti toisen sijan, ennen McElrathia. RJ Hampshire oli neljäs ja kerran finaalissa kaatunut Adam Cianciarulo viides.

250SX tulokset:

1. Colt Nichols
2. Dylan Ferrandis
3. Shane McElrath
4. RJ Hampshire
5. Adam Cianciarulo
6. Garrett Marchbanks
7. James Decotis
8. Jacob Hayes
9. Chris Blose
10. Jess Pettis

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01