Sulje mainos tästä

Koskinen jättää crossiradat

11.10.2018 - Motocross
Toni Koskista ei nähdä ensi vuonna SM-sarjassa mukana.
Kuva: Jani Hovi
Motocrossin MX2-luokan SM-sarjassa viidenneksi ajanutta Toni Koskista ei nähdä ensi vuonna SM-sarjassa mukana.
Parhaimmillaan Tornion ensimmäisessä SM-erässä kolmanneksi tällä kaudella ajanut Toni Koskinen ilmoitti keskiviikkoiltana sosiaalisessa mediassa, että häntä ei tulla näkemään ensi vuonna kisaradoilla. 19-vuotias Koskinen on kärsinyt uransa aikana useista eri vammoista ja nyt hän on siinä tilanteessa, että edessä on aikanakin yksi välivuosi motocrossista terveydellisistä syistä.

Alla Koskisen oma kertomus tilanteesta:

Moi, kausi on päättynyt ja on ollut aikaa antaa kropan levätä. Tällä kertaa minun pitää antaa kropalleni hieman lisäaikaa levätä, joka tarkoittaa, että minua ei nähdä ensi vuonna kilpailuissa. Tällä hetkellä osa magneettikuvista on otettu ja tarkoitus olisi vielä tutkia lisää, jonka jälkeen voi paraneminen alkaa, kun tiedetään mikä on.

Kaudesta 2014 asti olen ollut leikkauskierteessä ja käynyt syksyllä todella isoissa leikkauksissa. Josta olen aina ponnistanut harjoittelukauteen, ja sieltä kisakauteen. Nyt on pakko pistää peli poikki ja antaa itselleni aikaa toipua niin henkisesti, kuin fyysisesti.

Tässä hieman tarinaa heinäkuun alusta tähän päivään asti:

Karkkilan kilpailun jälkeen SM-sarjassa oli kuukauden mittainen tauko, joten kävin ajamassa elokuun toisena viikonloppuna Virossa Top200-luokkaa lauantaina ja sunnuntaina Latvian mestaruussarjan osakilpailun. Viron kilpailu oli itselleni hieman vaikeampi, mutta olin lopulta tyytyväinen ajooni siellä. Sunnuntaina ajoni oli kauden parasta. Aika-ajossa olin neljäs, edellä oli vain kaksi EM-sarjan kuskia ja yksi MM-sarjan kuski. Kärjestä jäin vain 1,7 sekuntia. Ensimmäisessä erässä olin seitsemäs yhden kaatumisen jälkeen ja toisessa erässä olin viides. Ajoni tuntui todella hyvältä.

Hyvin menneen Baltian kisaviikonlopun jälkeen minulla oli fiilis, että nyt teen tulosta loppukautena. Viikko Baltian kisojen jälkeen ajoin Sipoossa Top250-kilpailun, joka kävi hyvästä treenistä. Kisassa vauhtini olisi riittänyt voittoon, mutta tein liikaa virheitä ja se vei paremmat tulokset mennessään. Olin kilpailun neljäs. Minua ei niinkään harmittanut huono tulos kisasta, vaan olotilani oli todella huono ja se hieman huolestutti.
Baltian kisaviikonlopun jälkeen minua kysyttiin edustamaan Suomea Coupe de l’avier kilpailuun, joka on epävirallinen junioreiden MM-joukkuekilpailu. Tänä vuonna se ajettiin 6.-7.10. Belgiassa. Päätimme yhdessä taustajoukkoni kanssa, että lähden sinne, joka tarkoitti samalla, että syyskuun puolessa välissä suunniteltu Assenin EM-kilpailu jäi ajamatta.

Olotilani huononi pikkuhiljaa ja SM-sarjan kaksi viimeistä kilpailua olivat todella vaikeita. Alavudella pystyin vielä ajamaan totaalin viidenneksi ja aika-ajossakin olin neljäs, vain muutaman kymmenyksen toisesta sijasta. Orimattilassa viimeisessä SM-kilpailussa olin molempien erien kahdeksas, joka oli samalla kauden huonoin henkilökohtainen kisani.

Päätin vielä ajaa kaksi viikkoa Orimattilan kisan jälkeen Joukkue-SM kilpailun Sipoossa. Siellä ajoni oli kauden huonointa ja olotilani alkoi olla pohjamudissa. Silloin päätin ilmoittaa Suomen Moottoriliittoon, että olen estynyt edustamaan Suomea Belgian kisassa lokakuun alussa.

Tein kaikkeni, että ongelmat olisivat hävinneet. Suuri kiitos urheiluhierojalleni sekä jäsenkorjaaja Mika Mannerjoelle, jotka hoitivat vaivojani niin, että pystyin kuitenkin ajamaan viimeiset SM-kilpailut.

Kaudesta jäi paljon hyviä muistoja ja myös urani paras SM-sarjan sijoitus eli viides, vain kaksi pistettä neljännestä sijasta. Loppukausi oli todella vaikea terveydentilani vuoksi. Olen vasta 19-vuotias, mutta olen tällä hetkellä valitettavan huonossa kunnossa pahojen kaatumisten takia. Loppukaudella en kyennyt enää harjoittelemaan ja kävin vain ajamassa kisat. Palo ja into lajia kohtaan on edelleen suuri, mutta nyt on pakko viheltää peli poikki ja yrittää saada itseni siihen kuntoon, että normaali elämä onnistuisi ilman kipuja.

Olen todella kiitollinen ja onnellinen siitä, että olen saanut näin paljon tukea rakkaan harrastukseni mahdollistamiseen. Suurin kiitos menee perheelleni ja lähipiirilleni sekä tukijoille ja muille mukana olleille. Eikä sitä koskaan tiedä, jos joskus pystyisin vielä ajamaan SM-tasolla.

Kiitollisin, mutta haikein syysterveisin Toni Koskinen #774

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01