Sulje mainos tästä

Ketkä ajavat Suomen MXoN -joukkueessa?

01.08.2017 - Motocross
Ketkä kolme kuljettajaa edustavat tänä vuonna Suomea?
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Millaisella joukkueella Suomi lähtee Englannissa ajettavaan Motocross of Nations -kilpailuun?
Motocrossin joukkue MM-mitaleista taistellaan lokakuun 1. päivä Matterley Basinin radalla Englannissa. Suomen joukkuetta kilpailuun ei ole vielä nimetty, joten nyt on oiva aika miettiä ketkä joukkueessa kuuluisivat ajaa. Lopullisen valinnan joukkueesta tekee joukkueenjohtaja Jussi Vehviläinen ja motocrossin lajiryhmä, ainakin näin asian oletamme.

Selvää on se, että Suomen maajoukkueenkin kannalta iso takaisku oli Miro Sihvosen loukkaantuminen. EMX250-luokkaa olkapäävammaansa asti johtanut Sihvonen on polvivamman johdosta sivussa ajotouhuista tämän vuoden.

Selvää on myös se, että Sihvosen puuttuessa Jere Haavisto on joukkueemme ensimmäinen valinta ja hän ajanee MX2-luokassa. Haavisto on tällä kaudella parantanut otteitaan huomattavasti ja ollut ennen kaikkea tasaisempi suorituksiensa suhteen kuin aiemmilla kausilla. Ja kun vauhtikin on parantunut, on hän selvä valinta joukkueeseen.

MXGP-luokkaan puolestaan täytyy valita kuljettaja, joka ajaa isolla pyörällä. EMX300-luokassa hyvää vauhtia muutamassa kilpailussa esittänyt Valtteri Malin olisi ehkä luonnollinen valinta tähän rooliin, mutta joukkueenjohtaja Vehviläisen mukaan Malin ei ole halukas kilpailuun lähtemään mukaan. Tämä tekee pienen haasteen MXGP-luokan kuljettavalinnassa.

- Juuso Matikainen ajoi todella hyvin Karkkilassa ja Matterley Basinin rata myös kovapohjainen, joten se sopisi myös varmasti Matikaiselle. Tämä tietysti tarkoittaisi sitä, että hänen tulisi ajaa 350 -kuutioisella pyörällä. Matikainen on varmasti yksi vahvimmista kuljettajista, joka tuohon paikkaan olisi ehdolla, Vehviläinen kertoo.

Avoimessa luokassa kuljettajat voivat ajaa minkä tahansa kuutiotilavuuksisella pyörällä. Viime vuonna Kim Savaste edusti Suomea tuossa luokassa ja olisi tänäkin vuonna varmasti potentiaalinen kuljettaja tuohon luokkaan.

- Jos katsomme tällä hetkellä MX1-luokan SM-kärkeä, niin siellä oleva Toni Eriksson sanoi jo Latvian MXoN -kilpailussa, että maajoukkuehommat taitavat olla tässä. Joten ei tässä liikaa valinnanvaraa ole, Vehviläinen pohtii.

Keskusteluja kuljettajien kanssa tehdään parasta aikaa ja kuljettajavalinnat tullaan tekemään myös lähiviikkojen aikana. Joukkue täytyy ilmoittaa viimeistään kolme viikkoa ennen kilpailua.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut VarikollaNopein, 01.08.2017, 17:45
Remes kehiin!
Kirjoittanut pranta, 02.08.2017, 07:33
Remes MXOpen ja Seistola MXGP luokkiin. Joku nuori esim Haavisto/Savaste sinne MX1 luokkaan ottaan mestareista mallia.
Kirjoittanut pranta, 02.08.2017, 07:34
Edit. MX2 luokkaan tietysti...
Kirjoittanut mx69, 02.08.2017, 09:22
Joo tai Pekka Openiin ja Iski MXGP luokkaan...
Kirjoittanut Mikko, 03.08.2017, 12:15
Remes muuten hyvä valinta, mutta epäilen suuresti mahtaako temmin laatikko kestää
Krossiradalla?
Kirjoittanut Tomba, 04.08.2017, 12:44
Hermunen, Viljakainen ja Eriksson.
Tänä vuonna ihan sama ketä lähtee niin finaalipaikka karussa mutta tällä porukalla saatas näkyvyyttä/hyöty samalla.
Hermunen ottaa Holet ja ryyppää kossua holeshot palkintojako tilaisuudessa, Riku vaan näyttää hyvältä kuvissa tukka hulmuten ja Tonista voisi olla hyötyä kun etsitään sopivaa yöpymiskohdetta varikolta(Tuntee ICEone racingin tilat ja sieltä jonkun kolon missä pojat vois nukkua).
TonyO lähtis viel mukaan ja toimis isänä/mekaanikkona pojille.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01