Sulje mainos tästä

Kaksoisvoittajia Siilinjärvellä

17.06.2017 - Motocross
Joonas Näppi kuittasi Siilinjärveltä hyvät Cup-pisteet.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Motocrossin SM-viikonlopun ensimmäisenä kisapäivänä Siilinjärvellä ajettiin Suomen Cupin luokat MXV55, MXV45, MXV35 ja MXJ.
Päivän ensimmäisessä lähdössä päästettiin radalle luokka MXV55. Kari Rantanen täräytti jo aika-ajossa viiden ja puolen sekunnin pohjat ja vauhti oli sen mukaista myös itse kilpailussa. Rantanen ajoi odotetusti erän voittoon puolen minuutin erolla ennen aika-ajossakin toiseksi parasta vauhtia pitänyttä Antti Paasosta. Kolmanneksi ajoi 11 sekuntia kakkospaikasta jäänyt Jari Lehto.

Kari Rantanen hallitsi myös toista erää mielensä mukaan. Voittomarginaali oli jälleen reilut puoli minuuttia. Kakkossijasta kisasivat tiukasti Jukka Penttilä ja Antti Paasonen. Kisa päättyi Penttilän eduksi ja näin Paasonen joutui tyytymään kolmossijaan vajaat kaksi sekuntia Penttilälle hävinneenä.

Aaltonen hallitsi

MXV45-luokassa aika-ajon ykkönen lähes kuuden sekunnin turvin oli Miska Aaltonen. Kisaerässä Aaltonen ei hurjastellut samaa vauhtia, vaikka selkeästi erän voittoon ajoikin. Toiseksi sijoittunut Valdur Kahro ajoi ruutulipulle vajaat 10 sekuntia Aaltoselle hävinneenä. Kolmanneksi parhaat Cup-pisteet kuittasi Jari Nurminen.

Toinen erä oli täysin ensimmäisen toisinto. Miska Aaltonen oli erän voittaja, tällä kertaa runsaan 15 sekunnin erolla ennen Valdo Kahroa. Jari Nurminen oli jälleen erän kolmas. Kun Nurmisella oli avauserässä eroa kakkospaikkaan vajaat kolme sekuntia, oli ero toisessa erässä reilut seitsemän sekuntia.

Kalatien tupla

MXV35-luokan avauserän voittoon ajoi aika-ajossakin nopeimmin radan kiertänyt Niko Kalatie. Hän kukisti toiseksi sijoittuneen Alexander Wiikin kuudella ja puolella sekunnilla. Lähdön kolmanneksi sijoittui Jarno Mattila.

Toinen erä sujui ensimmäisen tapaan Niko Kalatien johdolla. Nyt voittomarginaali oli reilut kolme sekuntia ennen päivän toisen kakkosijansa ajanutta Alexander Wiikiä. Kolmossijan kuittasi tästä erästä avauserässä neljänneksi sijoittunut Erno Aro

Tiukka kisa

MXJ-luokassa kisan ennakkosuosikkeja olivat Mauno Nieminen ja Joonas Näppi. Kaksikko olikin jo aika-ajossa kärjessä Niemisen ollessa vajaan sekunnin kilpakumppaniaan nopeampi. Ensimmäisessä erässäkin kaksikko oli täysin omaa luokkaansa. Nieminen ajoi voittoon viiden sekunnin turvin ennen Näppiä. Kolmanneksi ajanut Santeri Keränen jäi kärkikaksikosta jo reilun minuutin.

Toisessa erässä Joonas Näppi ja Mauno Nieminen kävivät jälleen tiukan kisan voitosta. Tälläkin kertaa oli Nieminen ensimmäisenä ruutulipulla. Näppi hävisi voittajalle vajaan sekunnin. Kolmanneksi sijoittui Rasmus Kumaja.

Huomenna ovat vuorossa SM-erät luokissa MXC/A, MX2 ja MX1.

juttua muokattu 18.6

Kari Salminen

Kommentit

Kirjoittanut messageboardsuperhero, 17.06.2017, 22:53
Nieminen kyllä voitti myös toisen MXJ erän.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01