Sulje mainos tästä

Jälleen Herlings

10.06.2018 - Motocross
Jeffrey Herlings lensi voittoon Ranskassa.
Kuva: Ray Archer
Jeffrey Herlings jatkoi tutulla linjalla ja ajoi kahteen erävoittoon tänään Ranskassa, ottaen kauden kahdeksannen GP-voittonsa.
Kauden kymmenes motocrossin MM-osakilpailu kaasuteltiin tänään Ranskassa, St.Jean d’Angelyn hienolla radalla.

MXGP-luokassa Jeffrey Herlings nappasi ensimmäisen erän startin nimiinsä ulkoreunasta, eikä kukaan sen jälkeen mahtanutkaan mitään hollantilaiselle. Clement Desalle ajoi tasaisesti koko erän kakkosena ja oli maalissa kuusi sekuntia Herlingsin perässä. Tony Cairoli oli startin jälkeen kuudes ja hänellä kesti kauan ennen kuin pystyi nousemaan kolmanneksi. Viimeisellä kierroksella Cairoli oli aivan Desallen tuntumassa, mutta italialaisen osalta aika loppui kesken. Tim Gajser oli erän neljäs, ennen Glenn Coldenhoffia.

Toisessa erässä parempaa taistelua

Toisessa erässä Herlingsin uhkapeli ei onnistunut, vaan ulkoa lähtenyt hollantilainen oli kuudentena startin jälkeen. Kärkeen sinkosi Cairoli, joka sai peräänsä Gajserin ja Jeremy Seewerin. Ensimmäisessä erässä toiseksi ajanut Desalle kaatui ensimmäisellä kierroksella ja hänen eränsä oli pilalla voittotaistelun osalta.

Kun erää oli ajettu 15 minuuttia, oli kolmanneksi noussut Herlings tavoittanut toisena olevan Gajserin, Cairolin ollessa seitsemän sekunnin päässä kärjessä. Herlings yritti painua heti Gajserin ohi ja kun Gajser näki Herlingsin pari kertaa vierellään, vaikutti Honda-kuljettaja laskevan pistekärjen suosiolla ohi. Vajaassa kierroksessa Gajser jäikin kuusi sekuntia Herlingsistä.

Kun erää oli jäljellä kolme minuuttia, oli Herlings ajanut KTM-tiimikaverinsa kiinni. Herlings ei jälleen aikaillut, vaan painui heti Cairolin ohi ja teki hetkessä kolmen sekunnin eron Cairoliin. Herlings kaasutteli yhdeksänteen peräkkäiseen erävoittoonsa lopulta kahdeksan sekunnin erolla Cairoliin. Gajser oli kolmas, Romain Febvre neljäs ja Gautier Paulin viides. Erän kärkikolmikko oli samoilla sijoilla myös päivän yhteispisteissä.

MM-pisteissä Herlingsin johto on nyt 62 pistettä Cairoliin. Desalle on sarjassa kolmas, 73 pistettä Cairolin takana.

Prado kavensi Jonassin piste-etumatkaa

MX2-luokassa Thomas Covington kauden toisen erävoiton tänään ensimmäisessä erässä, hänen Husqvarna -tiimikaverinsa Thomas Kjer Olsenin ajaessa toiseksi ja Jorge Pradon kolmanneksi. Toinen erä oli Pradon hallintaa ja se riittikin KTM-kuljettaja päivän totaalin voittoon. Toisen erän kakkonen oli Jago Geerts, ennen Covingtonia. Näin ollen Covington oli päivän päätteeksi tasapisteissä Pradon kanssa, mutta menetti toisen erän sijoituksen perusteella Covington jäi päivän totaalissa kakkoseksi. Olsen oli päivän totaalin kolmas. MM-pisteissä kärjessä oleva Pauls Jonassa oli päivän viides.

MM-pisteissä Jonassin johto Pradoon on nyt 16. Olsen jatkaa sarjassa kolmantena, mutta on jo 90 pistettä Pradon takana.

MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Italian Ottobianissa.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01