Sulje mainos tästä

Huomioita Tampereelta

30.10.2013 - Motocross
Rata, kuulutukset, aikataulu, kuljettajat, keltaiset liput ja paljon muuta tämän kertaisessa Huomioita -palstassa.
Crossikauden kotimainen päätös on takana ja nyt on aika niputtaa se yhteen artikkeliin. Aloitetaan se vaikka nyt sanomalla iso Kiitos kaikille tapahtuman järjestäjille. Kisan eteen oli tehty paljon työtä ja muutamiin viime vuoden epäkohtiin oli puututtu ja korjattua/muokattu niitä. Kokonaisuutena tapahtuma toimi vieläkin paremmin kuin viime vuonna ja jo silloin se oli parasta mitä Suomessa oli tarjolla.

Rata

Rata Tampereella oli varmastikin kaikkien mielestä paras, mitä Suomessa on tähän mennessä nähty. Materiaali oli lähes tulkoon niin täydellistä kuin Suomessa vaan voi olla. Ainostaan muutamaan hyppyriin tuli viikonlopun aikana spooreja ja muuten rata kesti erittäin hyvin. Rata oli myös selkeästi ajettavampi kuin aiemmin ja se näkyi yleisölle vauhdikkaana kilpailuna. Hyppyrit olivat ilmavia ja näyttäviä, kuitenkin myös turvallisia. Radan röykkysuora oli ehkä perjantaina hieman liian helppo, mutta lauantaina siitäkin tehtiin haastavampi ja suoralla nähtiin myös selkeitä vauhtieroa, sekä ohituksia.

Oikeastaan nostaisin esiin radasta yhden turvallisuuteen liittyvän asian, mihin esimerkiksi Amerikassa kiinnitetty huomioita. Siellähän mutkista on poistettu kallistukset, sen kurvin takana on katsojia, jotta pyörät eivät katsomoon ajovirheen seurauksena lennä. Tampereella rytmisuoran (takasuoran) jälkeen oli vasemmalle kääntyvä kurvi, jonka ulkoreunassa oli valli, johon kuljettajat voimakkaasti nojasivat. Noin viisi metriä vallista oli katsojia aidan vieressä seisomassa, joka ei todellakaan ollut turvallinen paikka. Itse seison hetken paikassa ottamassa muutaman kuvan, mutta en "uskaltanut" siinä kauan seistä. Nimittäin pieni ajovirhe kurviin tulevalta kuljettajalta olisi lennättänyt pyörän yleisön päälle.

Avajaiset

Tämän vuoden avajaiset toimivat selkeästi paremmin kuin viime vuonna. Alussa on näyttävät pyrot ja lasershowt, jonka jälkeen kärkikuljettajat esiteltiin ripeään tahtiin. Ei turhia kikkailuja, mutta siitä huolimatta sopivan näyttävää ja tapahtumaan sopivaa.

Aikataulu

Viime vuonna kilpailun aikataulussa oli liikaa tyhjää aikaa yleisölle ja kuljettajille. Nyt aikataulu oli muokattu ja varsinainen kisatapahtuma kesti hieman vajaat neljä tuntia. Toki se voisi olla vieläkin hieman tiiviimpi, mutta Suomessa on aina laskettava etukäteen hieman enemmän aikaa radan kunnostukselle, jos materiaali onkin hieman kosteampaa. Ainoat valitukset omaan korvaani aikataulusta tulivat muutamalta kuljettajalta ja mekaanikolta, jotka kritisoivat oman päivän pituutta. Kuljettajien osalta aikataulu käynnistyi esimerkiksi perjantaina klo. 11 alkaneella ilmoittautumisella ja kilpailu on oli noin klo. 22 joten toki päivälle kertyi pituutta.

Näin median näkökulmasta aikataulu oli hyvin suunniteltu, sillä se mahdollisti hyvin päivällä messuilla olemisen ja puolestaan illan kisa-aikataulu juurikin sopiva. Alkuerät yhdessä nipussa, keräilyerät yhdessä nipussa ja finaali omanaan. On ehdottomasti parempaa ajattaa erät yhdessä nipussa ja pitää niiden jälkeen hieman pidempi tauko, kuin se, että jokaisen erän välissä olisi pieni tauko.

Yksittäisiä asioita

Sitten muutama yksittäinen asia, mikä pisti silmään:

- Kuulutus

Totti Raittilan ja Aleksi Halenin yhteistyö oli aivan loistavaa. Totti teki hommansa tutulla ammattitaidolla, mutta Halen yllätti ainakin allekirjoittaneen erittäin positiivisesti. Miehellä on todella hyvä ulosanti ja loistava kyky saada yleisö mukaan. Jutut toimivat koko yleisölle ja täydet pisteet siitä!

- Keltaisen lipun kunnioitus

Jälleen kerran nähtiin tilanne, jossa keltaista lippua ei kunnioitettu. Lauantaina Niila Lappi kaatui toisen kuljettajan kanssa (muistaakseni Emil Silander) ja keltaiset liput liehuivat röykkysuoraa edeltävässä tuplahyppyrissä molemmin puolin. Tästä huolimatta kaikki perässä tulleet kuljettajat tuplasivat hyppyrin, vaikka näin ei todellakaan olisi saanut tehdä. Tämän asian näkivät kaikki radalla olleet, mutta valitettavasti siihen ei puututtu. Tosin tässä tapauksessa lähes kaikille tässä erässä ajaneelle kuljettajalle olisi pitänyt antaa rangaistus asiasta.

- Lääkintähenkilökunta

Tämän saman tapauksen yhteydessä oli Hyvinkään parin vuoden takaiset tapahtumat toistua. Kaksi lääkintähenkilökunnan edustaa ylitti nimittäin radan erittäin vaarallisesti, välttäen vain täpärästi pyörät. Toinen henkilö jopa kaatui radalle juostessaan sen yli ja sai lähes tulkoon seuraavat pyörät sen vuoksi päälleen. Nämä kyseiset lääkintähenkilöt ovat luultavasti vain harvoin kyseisissä tapahtumissa töissä, eivätkä ehkä osaa arvioida pyörien vauhtia. En tiedä järjestetäänkö heille ennen kilpailua järjestäjien tai liiton toimesta jonkinlaista pientä "koulutusta" siitä, miten radalla tulee käyttäytyä, mutta niin ainakin pitäisi järjestää.

- Messut

Oli erittäin hyvä idea yhdistää tapahtumaan autopuolen messut viereiseen halliin. MP-puolella näkyi paljon sellaisia kävijöitä, jotka tulivat autopuolelta tutustumaan myös prätkiin. Tätä kautta pikku hiljaa saatetaan saada uusia harrastajia ja sitä kautta lisää rahaa alalle. Moni muu tapahtuma saisi tässäkin mielessä ottaa Tampereelta mallia, sillä yhdistämällä voimat toisen tahon kanssa, saadaan molemmille hyötyä. Sillä varmasti myös mp-puolen yleisö kävi tutustumassa autopuoleen ja he hyötyivät yhtä lailla siitä asiasta.

Kuljettajat

Lopuksi ruoditaan vielä hieman kuljettajia.

Harri Kullas

Perjantain harjoitukset ja aika-ajot eivät olleet ehkä parasta Kullasta, mutta varsinaisissa kisoissa nähtiin Kullaksen vauhti. Meno oli vakuuttavan näköistä, eikä virheitä juurikaan tullut. Ainoastaan lauantain finaalin ensimmäiset kierrokset eivät olleet parasta Kullasta. Lähdön jälkeen kolmantena ollut Kullas olisi voinut olla ensimmäisellä kierroksella aggressiivisempia ja pyrkiä Filip Neugebauerin ohi. Nyt ohitus jäi tekemättä, muuttui meno vaisummaksi ja Boris Maillard tuli ohi. Vasta Maillardin kaaduttua edestä, Kullas näytti saavan paremman vauhdin päälle ja ohitti lopussa täysin hyytyneen Thomas Rametten. Kuitenkin Neugebauer oli tuossa vaiheessa kaukana.

Boris Maillard

Ulkomaalaisista ehdottomasti nopein ja jopa viikonlopun nopein kuljettaja. Perjantain finaalissa huonon lähdön vuoksi Maillard aloitti kirin takamatkalta ja nousi lopulta toiseksi. Lauantaina finaalissa hän oli lähdön jälkeen hieman lähempänä kärkeä ja ohitti pian Kullaksen nousten kolmanneksi. Vauhdin perusteella olisi voittanut erän, mutta kaatui ja menetti pelin kärkitaisteluun. Kaatui uudestaan erän loppupuolella ja lopulta keskeytti kilpailun.

Toni Eriksson

Hatunnosto Tonille viidennestä Suomen mestaruudesta tällä kaudella. Ajoi varmanpäälle perjantaina mestaruuteen oikeuttavalle sijalle, mutta sitten lauantain aika-ajojen kaatuminen lopetti kilpailun lyhyeen. Jos on pakko yksi kilpailu jättää ajamatta loukkaantumisen vuoksi, osui se yksi kerta Erikssonin kannalta oikeaan paikkaan.

Jake Preston

Britti joka ei koskaan paikalle tullut. Preston ei koskaan ilmoittanut kilpailun järjestäjille, ettei paikalle tule. Miestä ei vaan näkynyt missään.

Kilpailun ulkomaalaiskuljettajat olivat (Prestonia lukuun) ottamatta hyviä valintoja. Riittävän tasokkaita, mutta ei kuitenkaan "liian" hyviä. Kuitenkin tosi asia on se, että kenenkään kannalta ei ole hyvä asia, jos paikalle tulee liian ylivoimainen ulkomainen kuljettaja joka jättää suomalaiset selvästi jälkeensä. Nyt lähes kaikki ulkomaalaiset kuljettajat olivat aivan kärkitaistossa tasaisessa rintamassa, joka nosti koko kilpailun tasoa.

Yhteenveto

Tampereen järjestäjät paransivat viime vuodesta entisestään ja otti taas askelen eteenpäin kilpailun ja koko tapahtuman järjestelyissä. Kaikessa pyrittiin olemaan parempia kuin muualla ja siinä myös onnistuttiin!

Jani / Xracing

Kommentit

Kirjoittanut Homersbodyrider, 30.10.2013, 18:50
Ensi vuodeksi voikin sitten odottaa aina vain loistavampaa show'ta :) Paikalle en tänä vuonna päässyt, mutta videolla rata näytti makeammalta kuin viime vuonna. Onnittelut Tonille x 5! Olisi mielenkiintoista tietää mitä liiton mx-keskustelutilaisuudes pähkäiltiin ja mitä tuumittiin. Oliko siellä kuinka porukkaa..? Mukava ois lukea tiedotetta ko. tilaisuudesta.
Kirjoittanut Mika, 30.10.2013, 20:21
Tampereella onnistuttiin kukaan ei nyyhki jälkikäteen. Eikös näistä Lahden ja MP messujen supereista ole aina noussut kunnon purnaus?
Kirjoittanut kymis, 30.10.2013, 21:19
Varmaan hienot kisat. Näitä lisää!
Mutta mitä mieltä Eppu on?
Sehän on ratkaisevaa, vai kuinka on Kurre?
Kirjoittanut Raaseri, 31.10.2013, 10:08
Voisko nämä itkuvirret ja muut hlökohtaiset angstit jättää tästä keskustelusta pois? Keskitytään viemään eteenpäin hommia näiden onnistumisten kautta ja annetaan marttojen itkeä omissa piireissään, eikö niin?
Kirjoittanut Homersbodyrider, 31.10.2013, 17:33
Nyt kun crossikaudet ovat ohitse, voisi mielestäni Hovi kirjoitaa kokonaisen huomioita palstan jutun aiheesta Suomi-crossin nykytila ja tulevaisuus :) Kannatan motocrosskauden ajamista keväällä-kesällä, jonka perään ajettaisiin kesällä-syksyllä supercrosskausi sekä joukkue-sm.
Kirjoittanut kymis, 31.10.2013, 19:33
Ihan vaan Raaserille tiedoksi:
Niin kauan kun crossin lajiryhmällä EI ole lajipäällikköä kannattaa kysyä Kurrelta, että kuka asioista päättää.
Nyt on siitä yli vuosi, kun Eppu päätti suomalaisen motocrossin puolesta asioita.
Minulle on ihan turha tulla selittelemään muuta.
Suomalaisen moottoripyöräurheilun asia on minulle tärkeää.
Ja tulee olemaan ja teen sen myös omalla nimelläni: Paavo Kymäläinen.
Sillä silmänräpäyksellä kun Kurre ilmoittaa, että joku muukin tietää/osaa suomalaisesta motocrossista Epun lisäksi vaihdan mielipidettäni.
Kurre?????
Paavo Kymäläinen
Kirjoittanut wolvie, 31.10.2013, 19:50
Kun ei jaksaisi jokaisessa moottoriliittoon edes etäisesti liittyvässä jutussa aina lukea kommenteista kuinka Kymis moittii Eppua ja Kurrea.
Kirjoittanut mx2, 31.10.2013, 20:25
Tuolla oikean puolisella on mielestäni nätimpi peppu !
Kirjoittanut juzzi, 31.10.2013, 21:01
samaa mieltä...
Kirjoittanut kymis, 31.10.2013, 21:57
MX2:
Jostain kummasta syystä vasen on parempi!
Pojjaat!
Teillä on ongelmia.
Wolvie esim. ilmoittauttuu huomenna perjantaina Kurelle vapaaehtoiseksi Crossin lajiryhmän vetäjäski.
Sovittu?
Muussa tapauksessa olet ns. täydellinen paskanpuhuja. Onko asia ymmärretty.
Minä kirjoitan täällä omalla nimelläni.
Mikä helvetin susihukkanen sinä olet.
Huomenna siis meillä on uusi lajiryhmän vetäjä ja saamme tiedon susihukkasen nimestä.
Kirjoittanut Raaseri, 01.11.2013, 13:51
En osaa sanoa Paavo missä kohtaa joku orava on käynyt sun kävyt varastamassa. Eikä minua kiinnostakaan. Ei tarvitse kertoa.

Sen kuitenkin tiedän että Xracing on minusta hyvin kasvanut verkkosivu nappulamopoista kiinnostuneille ja että kaikki hyvä kasvaa yhdessä tekemällä. Riitelemällä saadaan kaikki tapettua.

On toki syksy ja meillä suomalaisilla kaamos masentaa mieltä. En kuitenkaan mitenkään ymmärrä millä oikeudella käytät Xracingia henkilökohtaisen koston itkemiseen Kurren tai liiton touhuista joka Jumalan säikeessä ja kuvittelet tuollaisen käytöksen jollain tavalla edistavän lajia?

Sillä sitä se ei tee. Täällä käy lukemassa kaiketi 50tuhatta ihmistä kuussa, eikä todellakaan ole lajille eduksi jos joka ikinen uutinen päättyy riitaisaan kommentointiin. Se ei vedä puoleensa kilpailijoita, talkoolaisia, tukijoita tai ketään muutakaan. Vaan pelkästään työntää poispäin.


Syysterveisin,

Miika Salo, myönnän olevani harrastaja jollaisia mahtuu 13 tusinaan

PS. jos tästä haluat keskustelua jatkaa, annan mielelläni puhelinnumeroni, eikä meidän tarvi saatuttaa positiivisia asioita tämän enempää.
Kirjoittanut kymis, 01.11.2013, 21:02
Tehdään nyt se asia selväksi, että minä en tee vapaaehtoista tai talkootyötä minkään hyväksi, kaikkein vähiten moottoripyöräurheilulle. Rahaa pitää saada.
Muutama kysymys Sinulle ja sitten tämä asia on loppuun käsitelty minun puolesta.
1. Onko Lajipäällikön homma talkootyötä?
2. Miksi Lajipäällikkö erosi yli vuosi sitten?
3. Miksi ei ole saatu uutta?
4. Vai onko Wolvie sittenkin uusi crossin lajipäällikkö.
Tuosta tusinasta en tiedä mitään. Kait sitten meikäläisiä mahtuu sinne ainakin 24?
Kirjoittanut wolvie, 02.11.2013, 22:00
Kymis hyvä, osuinko jotenkin arkaan paikkaan kun pyysin lopettamaan tuon jatkuvan toisten mollaamisen? On se varmasti jo käynyt kaikille selväksi että sinä koet kyseisten henkilöiden pissineen sinun muroihisi. Mitäs jos vaikka olisit aikuinen ja koettaisit päästä asian yli ja siirtyä eteenpäin.

Olitkos muuten tampereella moottoriliiton järjestämässä keskustelutilaisuudessa? Siellä olisi ollut erittäin hyvä mahdollisuus kertoa mistä kenkä puristaa. Itse en ikävä kyllä tilaisuuteen päässyt kun olimme pojan kanssa virossa kisaamassa ja treenaamassa, mieli olisi kyllä tehnyt päästä tilaisuuteen.

Jos me haluamme saada Suomalaisen moottoriurheilun kehittymään on meidän ruvettava tekemään yhdessä hommia. Se ei auta ketään että täällä foorumeilla ollaan kokoajan itkemässä ja kitisemässä jokaisesta asiasta, varsinkin kun ei itse olla halukkaita osalistumaan talkoisiin.

Mielestäni sillä ei ole tähän asiaan tai keskusteluun mitään merkitystä kuka tämän nimimerkin takana on. Ne tälläkin foorumilla vaikuttavat henkilöt jotka laajemmin seuraavat eri foorumeja tietävät kyllä kuka minä olen.
Kirjoittanut kymis, 06.11.2013, 20:15
Eiköhän lopeteta tämä jatkuva juttu "muroihin pissimisestä".
En syö muroja, joten tuo ajatus on aika absurdi.
Pissimistä tähän meidän talkootyö motukka-urheiluun suorittavat pari muuta henkilöä.
Moottoripyöräurheilua taas seuraan ja osallistun aika aktiivisesti.
En ollut Tampereella Piste.
Mutta tulen olemaan keväällä Speedwayn GP-kisassa, liput on. Onko Sinulla?
Uutiset Tampereelta kertovat että ongelma on todennut, että ei ole ongelmaa.
Hyvä.
Siis ensi vuonna suomalaisia crossareita ajaa MXGP-sarjassa useita ja voitoista, MXEM??? sarjassa useita suomalaisia, SM-crossiin saadaan viivalle ainakin 16 kuskia per lähtö.
Minulta halutaan yhteistyötä suomalaisen moottoripyöräurheilun kehittymiseen. Mitä haluatte?
Ilmaisen nettisivuston käyttöön? ON.
Media julkisuutta kotimassa? Löytyy.
Mikä on hinta? Ette taida ihan aikuisten oikeasti olla tosissanne.
Paavo
ps. Tämä "muro pissimisjuttu" oli tässä, jos oikeasti haluatte jatkaa niin löytyy......
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01