Sulje mainos tästä

Honda-kuljettajien kaksijakoinen viikonloppu Hyvinkäällä

16.05.2017 - Motocross
Karl-Robert Reiniken toinen erä jäi kesken.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Team Manninen Bros Hondan kotimainen motocross kausi jatkui viime viikonloppuna Hyvinkäällä, jossa ajettiin MXV-luokkien toinen Suomen Cup osakilpailu ja SM-sarjassakin päästiin avaamaan kausi peruuntuneen Sipoon osakilpailun jäljiltä
Tiimin kuljettajista Erno Aro ja Miska Aaltonen kilpailivat lauantaina ja Verneri Aaltonen ja Karl-Robert Reinike sunnuntaina.

Tiimin parhaasta suorituksesta vastasi Miska Aaltonen, joka 38 asteen kuumeesta huolimatta ajoi avausosakilpailun tapaan molemmissa erissä voittoon ja kasvatti johtoaan MXV45-luokassa 16 pisteeseen.

- Viikonlopun puolella flunssa iski miehen sänkypotilaaksi ja olikin todella työn takana edes selvitä puomille Hyvinkään kisassa. Ajollisesti en luonnollisesti pystynyt parhaimpaani, mutta hyvät startit auttoivat paljon. Rata meni aika pattiseen kuntoon ja jouduin tosissani etsimään sileämpiä linjoja, jotta jaksoin ajaa erät loppuun. Tärkeintä on, että sarjajohtajan punainen etukilpi jatkaa pyörässäni, kertoi Aaltonen.

MXV35-luokan sarjassa kolmantena Hyvinkäälle saapunut Erno Aro ajoi tasaisen viikonlopun, mutta Sipoon avausosakilpailun toisessa erässä nähty hurja puristus jäi uupumaan.

- Startit ei olleet ihan huippuja, mutta siinä kärkiporukan tuntumassa kuitenkin. Ekassa erässä pystyin vielä aluksi roikkumaan kärkimiesten perässä, ennen kuin ajoin läpi vallista ja kaverit karkasivat ja ajelin rauhassa viidentenä ruutulipulle. Toinen erä oli aika samanlainen ja sijoitus jälleen viides. Pikkasen tuli väsy myös erän lopussa, mutta positiivista oli ettei kädet puutuneet niin pahasti kuin avausosakilpailussa. En ole ihan tyytyväinen omaan ajoon ja kyllähän siinä pieni "mummoilun" maku oli, mutta siihenkin löytyy lääke eli ajoa pitää vain saada reilusti lisää niin eiköhän tästä hyvä tule, pohtii Aro

Tiimin kuopus, vasta 12-vuotias Verneri Aaltonen aloitti kotimaisen kisakautensa muutama viikko sitten voittamalla Salossa kansallisen kisan näytöstyyliin, mutta Hyvinkäällä Aaltosta nähty mukana kärkitaistossa.

- Ensimmäisessä erässä täräytin startissa puomia päin ja lähdin ihan viimeisenä liikkeelle. Erän mittaan tein nousua ja maalissa olin kuudes. Toinen erä meni samoissa merkeissä eli huono startti ja ruutulipulle jälleen sijalla kuusi. Tuomaristo kuitenkin jatkoi kahdelle kuljettajalle rangaistuksia ja nousin sijalle neljä ja samalla myös yhteistulosten sijalle neljä. Ensi viikonloppuna ajan elämäni ensimmäisen EMX150 Euroopanmestaruus osakilpailuun Saksan Teutschenthalissa, josta myös isäni aloitti oman EM-uransa parikymmentä vuotta sitten. Toivottavasti EM-sarjasta tarttuu vähän vauhtia ja seuraavassa SM-osakilpailussa oltaisiin jo vähän lähempänä kärkeä, miettii Aaltonen.

Tiimin ykkösnyrkki MX1 SM-sarjassa, 18-vuotias Karl-Robert Reinike on ollut hyvässä vauhdissa alkukaudesta ajetuissa Viron ja Latvian kilpailussa ja Reinike lähtikin sarjaan yhtenä ennakkosuosikeista. Reiniken mestaruustaisto lähtikin hyvin käyntiin ensimmäisessä erässä, mutta toinen erä jäi valitettavasti kesken teknisen ongelman vuoksi.

- Aika-ajot menivät ihan hyvin ja olin vain reilut 0,3 sekuntia pohjista perässä. Ensimmäisessä erässä startti onnistui todella hyvin ja pääsin heti taistelemaan kärjessä. Kahro oli kuitenkin kovassa iskussa ja huomasin ettei vauhti riitä hänen voittamiseensa ja ajoi varmistellen toiseksi. Toisen erän startti epäonnistui, mutta nousin aika nopeasti vääntämään kolmannesta sijasta, mutta takapyörästä meni nippu pinnoja poikki ja jouduin keskeyttämään. Koska pinnat ovat menneet keskeltä poikki niin oletettavaa on että kisan tiimellyksessä olen osunut jonkun toisen kuljettajan kanssa yhteen ja pinnat repesivät osuttuaan jalkatappiin tai vastaavaan. Harmittaa tietysti tosi paljon, mutta nyt vaan kovaa treeniä ja startit haltuun niin kyllä täältä vielä noustaan, kertoo pisteissä yhdenneksitoista jäänyt Reinike.

Muita Honda-kuljettajia Hyvinkäällä olivat mm. Kari Rantanen, joka voitti MXV55-luokan molemmat erät ja Joonas Näppi, joka sijoittui MXJ-luokassa kolmanneksi.

Team Manninen Bros Honda tiedotus

Kommentit

Kirjoittanut Tietopankki, 18.05.2017, 11:46
Onko tämä jonkun amatöörin kirjoittama tiedote? Ainakin näin katsojan silmissä podiumille SM-luokissa pääsi yksi Honda-kuljettaja mutta miksi sitä suotta mainitsemaan.
Kirjoittanut Asko Kulmala, 18.05.2017, 16:00
Näitä riittää. Minun mielestä näin katsojan silmään vaikutti, että MX1 luokan voittaja olisi ajanut Hondalla ja myöskin MX 2 kolmonen.
Kirjoittanut tm83, 19.05.2017, 11:24
TMB:n tiedote niin eiköhän siinä käsitellä tiimin omia kuskeja....
Kirjoittanut Asko Kulmala, 19.05.2017, 15:32
Olen pahoillani. Tiedotteen otsikointi johdatteli minut harhaan.
Kirjoittanut Tietopankki, 20.05.2017, 23:17
Ymmärrän että pääteksti on tiimin omista kuskeista mutta lopussa kerrotaan muista Honda-kuljettajista mutta hyvin valikoidusti. Se on outoa että ei mainita SM-luokissa onnistuneita. Toki Manniset itkee edelleen vanhojen tiimikuskien tekemisistä joten ehkä tämä menee samaan kategoriaan.
Kirjoittanut hxn761, 24.05.2017, 10:48
tätä samaa kusti paskaa on nykyään offroadpro täynnä ( hyvä syy lopettaa tilaaminen ) .. honda sitä ja tätä.. ja vähintään sensaatio..
radalla ei enään kauhean moneen törmää joka ei olisi kurkkua myöten täynnä sitä tuubaa..
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01