Sulje mainos tästä

Herlings lähellä mestaruutta

14.09.2018 - Motocross
Jeffrey Herlings on lähellä uransa ensimmäistä MXGP-luokan mestaruutta.
Kuva: Ray Archer
Jeffrey Herlings varmistanee uransa ensimmäisen MXGP-luokan maailmanmestaruuden viikonloppuna Assenissa.
Motocrossin MM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu kaasutellaan viikonloppuna Assenissa. Assenin moottoriradan yhteyteen on rakentunut jälleen pehmeästä hiekasta koostuva motocrossrata, jolla ratkaistiin myös viime vuonna MXGP-luokan mestari. Tänä vuonna Jeffrey Herlings on yltämässä samaan suoritukseen kuin Tony Cairoli viime vuonna, eli hän on varmistamassa mestaruutta Assenissa. Herlingsin kohdalla tilanteen tekee hienoksi myös se, että hän kaasuttelee kotiyleisönsä edessä.

Herlings johtaa MM-sarjaa 95 pisteen erolla Cairoliin ja kun jaossa on enää 100 pistettä, on mestaruuden varmistuminen selvä asia, mikäli Herlings pääsee suunnilleen ajamalla edes yhden erän maaliin Assenissa. Samalla varmistuu myös Cairolin MM-hopea, sillä kolmantena sarjassa oleva Clement Desalle on jo yli sadan pisteen päässä italialaisesta.

MX2-luokan puolella tilanne on tasaisempi. Jorge Prado johtaa sarjaa 24 pisteen erolla tiimikaveriinsa Pauls Jonassiin, joten mestaruus varmistunee vasta kauden viimeisessä kisassa, mikäli kumpaakaan ei kohtaa epäonni Assenissa. Sarjassa kolmantena on Thomas Kjer Olsen, mutta hän jo 180 pisteen päässä Pradosta, eli ei uhkaa kärkikaksikkoa. Näin ollen KTM on viemässä molempien MM-luokkien kahta kirkkainta mitalia.

Kahden MM-luokan lisäksi Assenissa ajetaan myös EMX125- ja EMX250 -luokkien EM-finaalit. EMX125-luokkaan on suomalaisista ilmoittautunut Wiljam Malin ja Matias Vesterinen. Malinin polvi ylitaittui Orimattilan SM-motocrossin aika-ajoissa viime viikonloppuna, eikä hän pystynyt ajamaan Orimattilan kisassa. EMX250-luokassa ei nähdä suomalaisia kuljettajia. Viikonloppuna ajetaan myös naisten MM-sarjan kauden päätös kisa, missä ei myöskään nähdä suomalaisia mukana.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01