Sulje mainos tästä

Herlings dominoi Latviassa

13.05.2018 - Motocross
Jeffrey Herlingsin tuuletusta päivän toisen erän maalissa.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Jeffrey Herlings voitti Kegumsissa tänä viikonloppuna kaiken mahdollisen, mukaan lukien molemmat kisaerät tänään.
Eilen aika-ajoissa parin sekunnin pohja-ajan ajanut Jeffrey Herlings otti myös eilen ajetun karsitaerän voiton lähes minuutin erolla. Tänään MXGP-luokan molemmat kisaerät menivät Herlingsin osalta saman kaavan mukaan. Hollantilainen oli molemmissa erissä lähdön jälkeen sijan 10 tuntumassa, josta aloitti kirin kohti kärkeä. Molemmissa erissä Herlingsin KTM-tiimikaveri Tony Cairoli ajoi alussa kärjessä ja pyrki tekemään mahdollisimman paljon eroa Herlingsiin, ennen kuin tämä nousisi toiseksi erässä. Cairolin kannalta tämä suunnitelma ei valitettavasti toiminut, vaan Herlings tavoitti hänet molemmissa erissä ja otti molemmissa erissä johtopaikan erän puolen välin tuntumassa. Vaikka Cairoli teki kaikkensa, ei hän pystynyt vastaamaan Herlingsin vauhtiin.

- Eilen kaikki meini aika helposti, kun sain hyvän startin myös karsintaerässä. Tänään en onnistunut starteissa, vaan jouduin tekemään aika paljon työtä, ennen kuin pääsin kärkeen. Mutta ajo sujui hyvin ja olen tyytyväinen viikonloppuun, GP-voittaja kertoi.

Cairoli ajoi uransa 222. kilpailun ja oli molemmissa erissä toinen, sekä myös GP:n kakkonen. Kolmanneksi tänään ajoi Gautier Paulin. Husqvarna -kuljettaja oli ensimmäisessä erässä neljäs ja toisessa erässä kolmas.

Harri Kullas otti yhden MM-pisteen, olemalla päivän toisessa erässä 20. Koko motocrossin SM-sarjan tänä vuonna kiertävä Erki Kahro jäi puolestaan ilman pisteitä tänään.

Taas Olsen

MX2-luokassa Tanskan Thomas Kjer Olsen oli päivän ykkönen, voittamalla ensimmäisen erän ja olemalla toisessa erässä toinen.

- Olen aina viihtynyt hyvin täällä ja niin tänäkin vuonna. Tämä rata muistuttaa jotenkin Tanskan ratoja ja ehkä sen takia viihdyn täällä niin hyvin, Husqvarna -kuljettaja kertoi.

Olsen oli samalla kauden kolmas erävoittaja ja kolmas GP-voittaja, KTM-kuljettajien Pauls Jonassin ja Jorge Pradon voittaessa kaikki aiemmat erät.

Päivän kokonaispisteiden kakkonen oli Jago Geerts, joka ajoi uransa parhaan GP:n. Päivän kolmas oli kotiyleisönsä edessä ajanut Jonass, joka oli ensimmäisen erän kakkonen, mutta tuskaili toisessa erässä ohituksiensa kanssa ja oli vasta viides maalissa. Prado oli vakuuttava eilen karsintaerässä, mutta päivän ensimmäisen erän kaatumiset pudottivat hänet erässä sijalle 10. Espanjalainen voitti toisen erän ja oli näin ollen päivän kokonaispisteissä neljäs.

Motocrossin MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Saksassa.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01