Sulje mainos tästä

Draamaa San Diegossa

11.02.2018 - Motocross
250-kuutioisten hallitseva mestari Justin Hill otti kauden ensimmäisen voittonsa.
Kuva: James Lissimore
Kauden kuudes Monster Energy Supercross-sarjan osakilpailu kaasuteltiin San Diegossa, Petko Parkin upealla stadionille. Ilta mullisti myös mestaruustaistelun.
450-kuutioisten startin otti nimiinsä Coly Seely, ennen Justin Barciaa, Marvin Musquinia, Chad Reedia ja Jason Andersonia. Ensimmäisessä kurvissa myös rytisi ja starttikasassa oli mukana Eli Tomac, Ken Roczen ja Weston Peick. Anderson oli porukan aggressiivisin ensimmäisellä kierroksella ja nousi nopeasti toiseksi.

Roczenin ilta pilalle

Tomac keskeytti heti starttikurvin jälkeen, mutta Roczen lähti ajamaan rajusti kärkeä kiinni. Kova yrittäminen kostautui kuitenkin parin kierroksen jälkeen kun saksalainen menetti pyöränsä hallinnan yrittäessä ohittaa Cooper Webbia. Roczenin käsi jäi tilanteessa jumiin Webbin takapyörän ja svingin väliin. Roczen näytti loukkaavan tilanteessa kättään ja keskeytti kilpailun tuskaisen näköisenä. Myös Webbin kilpailu jäi kesken tuon kolarin jälkeen.

Kilpailun puolessa välissä Seely ja Anderson taistelivat kärkipaikasta ja Barcia sekä Musquin kolmannesta sijasta. Musquin ohittikin Barcian ja samalla Barcian vauhti näytti hiipuvan. Hän menetti nopeasti myös neljännen sijan Blake Baggettille.

Kun kisaa oli jäljellä kahdeksan minuuttia, nappasi Anderson johtopaikan Seelylta itselleen ja ryhtyi tekemään etumatkaa Seelyyn. Takana Musquin ajoi pari sekuntia kärkeä kiinni ja oli tuossa vaiheessa kolme sekuntia Seelyn takana.

Viimeisen viiden minuutin aikana kärki tiivistyi, kun Musquin ja Baggett olivat kärjen nopeimmat kuljettajat. Musquin ohittikin Seelyn kun kolme minuuttia oli kisaa jäljellä ja nousi toiseksi. Anderson löysi kuitenkin lisää vauhtia ja sai eron ajettua kolmeen sekuntiin Musquiniin nähden. Baggett otti kolmannen sijan haltuunsa pari kierrosta ennen maalia.

Anderson ajoi finaalin lopun virheettömästi ja otti voiton, vahvistaen näin ollen pistejohtoaan. Musquin oli toinen ja Baggett kolmas. Seely tuli maaliin neljäntenä ja Broc Tickle oli viides. Barcia oli lopulta kahdeksas.

Hillin kauden ensimmäinen voitto

250-kuutioisissa Joye Savatgy otti startin nimiinsä, mutta menetti johtopaikan parin kierroksen jälkeen tiimikaverilleen Adam Cianciarulolle ja hetken kuluttua myös toisen sijan Justin Hillille. Sarjakärki Aaron Plessinger oli startin jälkeen vasta letkan puolessa välissä.

Finaalin puolessa välissä Cianciarulo ja Hill karkasivat muutaman sekunnin etumatkalle kolmanneksi nousseeseen Chase Sextoniin. Savatgy oli reilun sekunnin päässä Sextonista ja Plessinger oli noussut jo viidenneksi, parin sekunnin päähän Savatgysta.

Kun neljä minuuttia oli kisaa jäljellä, rupesi tapahtumaan. Sarjakärki Plessinger meni nurin röykkysuoralla ja putosi yhdeksänneksi. Kärjessä Hill ohitti Cianciarulon, joka nappasi paikkansa takaisin parin kurvin päästä. Kaksikko ohitteli toisiaan kierroksen ajan, kunnes Hill sai napattua parin pyörän mitan johdon ja rupesi tekemään pientä eroa Cianciaruloon.

Finaalin lopussa Hill ajoi virheettömästi ja otti kauden ensimmäisen voiton viiden sekunnin erolla. Cianciarulo oli toinen ja Sexton kolmas. Savatgy ajoi maaliin neljäntenä ja Shane McElrath viidentenä. Plessinger oli maalissa seitsemäs.

Plessinger johtaa sarjaa nyt viiden pisteen erolla ennen toisena olevaa Savatgya. McElrath on 12 pisteen päässä Savatgysta kolmantena.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut Pargowiz, 11.02.2018, 13:34
Hullu kausi.. ainut mikä on ennakko kaavailuissa pitänyt on Andersson ja hänkin on tosin yllättänyt tasaisuudellaan mikä nyt näkyy kun katsoo sarjatilannetta.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01