Sulje mainos tästä

Daytonassa tehtiin historiaa

11.03.2018 - Motocross
Justin Braytonista tuli historian vanhin voittaja.
Kuva: James Lissimore
Viikon kuluttua 34-vuotta täyttävä Justin Brayton voitti historian vanhimpana kuljettajana AMA Supercross-kilpailun.
450-kuutioisten finaalin puomin pudottua kärkeen ampaisi Christian Craig, joka sai peräänsä Justin Braytonin ja Marvin Musquinin. Suurimpana suosikkina Daytonaan lähtenyt Eli Tomac sai heikon startin ja Tomacin finaalin alkua synkensi vielä kaatuminen ensimmäisellä kierroksella, jonka jälkeen Tomac lähti jahtaamaan muita viimeiseltä sijalta.

Brayton ohitti nopeasti Craigin, kuten teki myös Musquin. Ranskalainen olikin alun nopein kuljettaja ja ohitti parin kierroksen jälkeen myös Braytonin. Musquinin kilpailu meni pilalle kuitenkin kun finaalia oli ajettu viisi minuuttia, hänen kaaduttua. Musquin pääsi nopeasti ylös, mutta kaatui toisen kerran heti perään. Sarjan pistekärjessä Daytonaan tullut Jason Anderson oli startin jälkeen kymmenennen sijan tuntumassa, mutta alun kaatuminen pudotti myös hänet tuloksissa alaspäin.

Tomac huimassa vauhdissa

Kärjessä Brayton kasvatti johtonsa Craigiin reiluun kolmeen sekuntiin, Weston Peickin ollessa kolmantena ja Cooper Webbin neljäntenä. Kilpailun ylivoimaisesti nopein kuljettaja oli kuitenkin Tomac. Viimeiseltä sijalta Tomac oli nostanut itsensä kisan puolessa välissä jo viidenneksi.

Finaalin lopun käsikirjoitus olikin selvä. Brayton meni kärjessä karkuun, eikä kukaan pystynyt vastaamaan hänen vauhtiin paitsi uskomatonta vauhtia ajanut Tomac. Yksi kerrallaan Tomac poimi edessä olevat kuljettajat ja kun neljä kierrosta oli kisaa jäljellä, oli Tomac toisena. Vain reilun viiden sekunnin päällä Braytonista.

Historiallinen voitto

Brayton kuitenkin osoitti vahvuutensa eikä taipunut. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Braytoniin johto oli kolme sekuntia, eikä hän antanut Tomac yllättää itseään. Näin ollen viikon kuluttua 34-vuotta täyttävä Smartop/Bullfrog Spas/Honda -tiimin kuljettaja ajoi historian vanhimpana kuljettajana AMA Supercross-kilpailun voittoon. Voitto oli samalla Braytonin uran ensimmäinen. Tomac oli maalissa toinen ja Webb kolmas. Craig ajoi neljänneksi ja Musquin viidenneksi. Pistekärki Anderson oli maalissa seitsemäs.

Sarjan pisteissä Anderson johtaa Musquinia nyt 40 pisteen erolla. Brayton nousi pisteissä kolmanneksi ja on 13 pistettä Musquinin perässä.

250-kuutioisissa Troy Lee Designs KTM-tiimin Jordon Smith johti finaalia alusta lähtien ja ajoi voittoon. Jeremy Martin ajoi koko kilpailun toisena ja tuli myös ruutulipulle tuolla sijalla, ennen Austin Forkneria. Sarjan kärjessä Daytonaan tullut Zach Osborne oli startin jälkeen viimeisenä, mutta nousi lopulta neljänneksi.

Sarjan pisteissä Forkner ja Osborne jakavat nyt kärkisijan, Smithin ollessa heistä kahdeksan pisteen päässä kolmantena.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01