Sulje mainos tästä

Barcia: ”En ole voittanut kuuteen vuoteen”

06.01.2019 - Motocross
Justin Barcia ajoi vaikeissa olosuhteissa voittoon.
Kuva: Yamaha
Justin Barcian voitto Anaheimissa oli hänelle ensimmäinen kuuteen vuoteen. Samalla myös Yamaha sai tililleen ensimmäisen voiton sitten vuoden 2012.
Supercrosskauden avauskilpailu Anaheimissa on usein yllätyksiä täynnä ja ainakin osittain sellaiseksi voidaan nostaa myös Justin Barcian voitto lauantai-iltana. Vain hieman yli vuosi sitten Barcia oli lähdössä kauteen yksityiskuljettajana, kun hänelle ei enää löytynyt tiimipaikkaa heikosti menneiden kausien jälkeen. Davi Millsapsin loukkaannuttua Barcia sai hänen paikkansa Yamahan tehdastiimistä ja tuli tasan vuosi sitten Anaheimin supercrossiin täysin uutena kuljettajana, ajaen silloin palkintokorokkeelle. Loukkaantuminen lopetti hyvin alkaneen kauden viime vuonna, mutta Barcia sai ansaitusti tiimipaikan Yamahalta myös tälle kaudelle. Kauteen tultaessa moni laittoi ennakkoveikkailuissaan useammankin kuljettajan Barcian edelle, mutta lauantaina Barcia löi heille jauhot suuhun.

Alkuerä sujui Barcian osalta hyvin, hänen ottaessaan siinä voiton. Lähes koko illan ajan jatkunut kevyt sade kuitenkin paheni koko ajan ja kun 450-kuutioisten finaali oli käsillä, tuli vettä taivaalta jo kunnolla.

- Katselin 250-kuutioisten finaalia ja sateen takia siinä riitti myös tapahtumia. Kun siihen yhdistetään vielä ensimmäisen kisan jännitys, niin olin todella hermostunut ennen starttia, Barcia kertoi.

Barcian startti finaalissa oli kohtuullinen ja kun erää oli ajettu puolet, oli Yamaha-kuljettaja kolmantena.

- Yritin ajaa järkevästi ja välttää virheitä. Edelläni ollut kuljettaja (Malcolm Stewart) kaatui ja sen jälkeen yritin ajaa hieman aggressiivisemmin ja tavoittaa kisan johtajan (Dean Wilson). Teinkin sen ja onnistuin nopeasti myös ohituksessa. Sitten ajoin vain varmasti voittoon, Barcia jatkoi.

Uransa aikana Barcia on voittanut aiemmin kaksi 450-kuutioisten finaalia, mutta edellisestä voitosta on jo todella paljon aikaa.

- Tämä on aivan mahtavaa. En ole voittanut kisaa kuuteen vuoteen, joten tunne on upea. En voisi olla iloisempi. Lähden tästä innolla seuraavaan kilpailuun, Barcia päätti.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01