Sulje mainos tästä

30 000 euron hintalappu

10.03.2018 - Motocross
Argentiinan GP on monen kuljettajan suosikki.
Kuva: Ray Archer
Jo ennen kuin tämän vuoden kisa oli käynnistynyt, oli Patagonia-Argentiinan GP siirtymässä uuteen paikkaan, mahdollisesti Dakar-rallin finaalista tuttuun Cordobaan, tai lähemmäs pääkaupunkia, Buenos Airesia. Ajetaan kisa missä tahansa Argentiinassa, on se tiimeille kallis.
Perjantaina järjestetyssä virallisessa lehdistötilaisuudessa ei Youthstreamin David Luongo ottanut kantaa Neuquenin tulevaisuuteen, mutta totesi avoimesti, että mitään halua kisapaikan siirtämiseen ei ole.

- Emme osaa sanoa vielä mitään, mutta tänne on mukava tulla ja tämä paikka on katsojien suosiossa. Me haluamme Argentiinaan GP-kisan jatkossakin. Tietysti kaikki on kiinni katsojista, joten on liian aikaista sanoa mitään, mutta tämä on ollut hyvä paikka, Luongo totesi.

Paikallisen järjestäjän edustaja, David Eli, käytti seuraavan puheenvuoron.

- Minulta kysyttiin samaa asiaa viime vuoden kisan jälkeen GP:n järjestämisestä. Tilanne on sama kuin vuosi sitten. Järjestämme tapahtuman, kokoonnumme viranomaisten kanssa ja teemme arvioinnin. Kaikkien lukujen ja yleisömäärän kasvu auttaa paljon seuraavan MXGP:n järjestämistä paikallisten ja alueellisten tahojen kanssa. Haluaisin, että voimme allekirjoittaa jatkosopimuksen ennen heinäkuuta myös ensi vuoden MXGP:n järjestämiseksi täällä, Eli toivoi.

Myös FIM kehui kilpailun järjestelyjä ja selvitti juuri tämän olevan hyvän sään lisäksi syy, miksi MXGP-sarja käynnistyy juuri Argentiinasta.

- David Eli on varmasti maailman vaatimattomin järjestäjä. Hän toimii hiljaisesti ja tehokkaasti ja järjestää erinomaisen kilpailun. Vuonna 2015 järjestetty ensimmäinen kilpailu oli erinomainen ja sitä se on edelleen. Toivon, että meillä olisi tällainen kilpailu jokaisena viikonloppuna, kiitteli FIM:n motocrosskomission (CMS) johtaja Tony Skillington.

Argentiinan kilpailu on tiimeille sarjan kallein ja saattaa maksaa tiimille Youthstreamin ja Sel:n tuesta huolimatta noin 30 000 euroa. On haastavaa viedä avauskilpailu näin kauas Etelä-Amerikkaan, mutta sijainti ja ilmapiiri ovat sen arvoisia. Kuljettajat ajoivat vapaan harjoituksen lähinnä ilahduttaakseen runsaslukuista yleisöä, joka oli saapunut jo paikalle viikonloppua varten. Paikallisten ihmisten innostus motocrossia kohtaan on vähintään samaa luokkaa, kuin Brasiliassakin. Kun tähän lisätään mahtava rata, upea sää ja kauden alun odotukset, on Argentiina-Patagonian kisa vahva kandidaatti vuoden parasta MXGP:tä valittaessa.

Adam Wheeler

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01