Sulje mainos tästä

Xracing katsojaopas: XXIV Numibia Snow Enduro

22.02.2018 - Enduro
Eero Remes ajaa Nummisissa kauden ensimmäisen kilpailunsa.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Veteraanicupin kauden avauskilpailu ajetaan sunnuntaina Nummisten maastoissa Numibia Racing Teamin isännöimänä.
NRT:n järjestämään kilpailuuun ilmoittautui kaikkiaan 230 kilpailijaa. Koska kyseessä on Veteraanicupin avauskilpailu, ovat V40- ja V50 luokat tämän kisan suurimpia. Reitillä on pituutta noin 70 kilometriä, joista viiden maastokokeen yhteenlaskettu pituus on noin 30 kilometriä. Reitti kierretään vain yhteen kertaan. Kilpailukeskus on tuttuun tapaan Nummisten Seurojentalolla osoitteessa Ojankulmantie 20, 04660 Numminen. Kilpailu käynnistyy klo 9:01, jolloin ensimmäiset A-luokkien kilpailijat lähtevät matkaan.

Kisassa on mukana melkoinen nimimiesten joukko. Ykkössuosikin viittaa kantaa Eero Remes, mutta mukana on paljon muitakin kovia kuljettajia, joten kyllä Remes saa täyden päivätyön voiton eteen tehdä. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten lumispoorissa etenee hallitseva EnduroGP-luokan maailmanmestari Steve Holcombe. Beta-kuljettaja on harjoittelemassa Suomessa lähestyvää Päijänneajoa varten ja haluaa kokea todellista kisavauhtia. Holcombe ajaa numerolla 7.

Veteraaniluokissa tullaan varmasti myös näkemään tiukka kisa kauden ensimmäisistä Suomen Cup -pisteistä, sillä mukana ovat kaikki kummankin luokan viime kauden kärkinimet.

Aikataulu, ensimmäinen kilpailija:

Lähtö 9:01

MK 1, Rusi n. 9:30, Buffetti

MK 2, Sarvaala n. 9:45

MK 3, Kuusela n. 10:10, Yleisö MK, Buffetti

MK 4, Kaipiainen n. 10:25

MK 5, Nieminen n. 11:00, aurattu parkkipaikka Niemisen montulla ja paikalla myös buffetti.

Kartta maastokokeille:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1QsXaUIqcSLKh5AHajY7G3RW7vlATmLM3&ll=60.5465152387528%2C25.287777616210974&z=12

Maastokokeita on siis viisi. Kilpailun ratamestari Jari Päivänkari kertoi hieman reitistä ja maastokokeista.

- Ajamme tosiaan vain yhden kierroksen. Uskon, että siinäkin on ihan tarpeeksi haastetta. Nyt kaikki luokat saavat ajaa saman reitin. Meillä on aina ollut paljon kilpailijoita ja siinä tahtoo tulla se ongelma, että loppupää jää kärjen jalkoihin. Ajattelimme, että nyt ei ainakaan ole sitä ongelmaa. Onneksi teimme niin, koska nyt on mahdollisuus myös siirtää lähtöä, mikäli aamulla on pakkasta ihan mahdottomasti.

MK 1, Rusi, on sellainen nopea kisan aloitus, ei mitään ihmeellistä.

MK2, Sarvaala, on jo hieman haastavampi. Siellä on muutama ylämäki, mutta ihan ajettavaa spooria. Jalkaurat kestävät hyvin, eivätkä ne ainakaan näillä pakkasilla pehmene.

MK 3, Kuusela, on yleisömaastokoe. Siinä on aluksi sellaista jouheaa metsäpolku ja spooria. Sitten pellon ylityksen jälkeen mennään Polvenkalliolle. Se ajetaan tänä vuonna kahdesti alas ja kerran ylös. Siinä on varmasti yleisölle nähtävää, vaikka ei siinä näillä keleillä kenellekään ylipääsemättömiä vaikeuksia tule.

MK 4, Kaipiainen, on aika lailla samanlainen kuin Rusi. Siellä on takalanalla aurattu pellolle sellaista nopeaa, ei perinteistä spooria. Toiset varmasti tykkäävät ja toiset eivät.

MK 5, Nieminen, alussa on metsäautoteitä ja peltoa. Loppu huipentuu sitten siihen perinteiselle hiekkamontulle, jossa on aina ohjelmaa,
Päivänkari selvitti tulevaa kisaa.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01