Sulje mainos tästä

Xracing katsojaopas: Kärme Kustaa Enduro

07.12.2018 - Enduro
Kärme Kustaa Enduro ajetaan lauantaina jälleen Hämeenlinnassa. Ohessa kilpailun katsojaopas.
Viime viikonlopun reittiin tutustumisen jälkeen Hämeenlinnassa on satanut päivän ajan vettä, joka on varmasti sulattanut melkoisen paljon jäässä ollutta reittiä. Kun armeijan ammuntojen takia kisareitille ei ole enää tällä viikolla päässyt, on reitin tämän hetken kunto vielä pieni kysymysmerkki. On kuitenkin varmaa, että reitti ei ole niin hyvässä kunnossa kuin se oli vielä viikko sitten.

174 kuljettajaa

Kisaan starttaa tänä vuonna yhteensä 58 partiota, joissa jokaisessa on kolme kuljettajaa. Eniten joukkueita on luokassa kaksi, jossa reitille starttaa 22 partiota. Toiseksi suosituin luokka on normaalisti C-luokassa ajavien kuljettajien luokka kolme, jossa on mukana 16 partiota. Business-luokassa reitille lähtee 12 ja luokassa yksi puolestaan seitsemän partiota. Classic-luokassa reitille uskaltautuu yksi partio.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksena toimii tuttuun tapaan Etu-Hätilan kivääriammuntarata (Etu-Hätilantie 363, Hämeenlinna). Maastokokeen lähtö ja maali sijaitsevat myös kisakeskuksen yhteydessä ja ensimmäinen partio starttaa liikkeelle klo 9:01. Luokan 1 kuljettajat kiertävät reitin kolmeen ja muut luokat kahteen kertaan.

Katselupaikat

Reitti noudattelee hyvin pitkälti viime vuoden reittiä ja yleisölle löytyy jälleen hyviä katselupaikkoja. Tutuin paikka on luonnollisesti Mäki, johon kuljetaan tänä vuonna vain Perä-Hätiläntien kautta (opastus 10-tietä noin 8 km Lahteen päin Hämeenlinnasta).

Linkki Perä-Hätiläntien alkuun:
http://www.fonecta.fi/kartat/per%C3%A4-h%C3%A4til%C3%A4ntie?lon=24.6513032913208&;lat=61.04667416721122&z=15

Mäkeen menevä tie on pelastustie ja pysäköinti on sallittu vain vasemmalla puolella tietä. Mäestä löytyvät myös kioskipalvelut. Mäen ajavat 1- ja 2-luokka.

Aivan maastokokeen startissa (1- ja 2-luokkien reitti) on ensimmäinen pehmeä paikka, joka oli vielä viime viikonloppuna jäässä, mutta on luultavasti viikon vesisateiden jälkeen nyt sula. Tähän paikkaan pääsee kävelemällä reittiä noin 100 metriä lähdöstä.

Reitin puolivälin jälkeen on luvassa pari luultavasti hieman pehmeämpää paikkaa. Perinteinen Viuhkaoja on jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen ohjelmassa, mutta nyt sen ajavat vain 1- ja 2-luokat. Aiemmasta poiketen ojassa on nyt neljä leveää siltaa, joten itse ojan ylityksessä ei liene ongelmia. Ojaa edeltävä lyhyt suo-osuus saattaa sen sijaan muodostua pehmeäksi.

Noin kilometrin päässä Viuhkaojasta on myös perinteinen Sammalsuo. Suolla oleva pitkä suora oli vielä viime viikonloppuna hieman jäässä, mutta ei ole luultavasti enää. Suoralla on useita aiemmilta vuosilta muodostuneita syviä spooreja, jotka tuovat oman haasteensa. Sammalsuon ajavat kaikki luokat.

Viuhkaojalle ja Sammalsuolle pääsee myös melko helposti. Autot kannattaa pysäköidä Taka-Hätilantiellä (pelastustie, ei saa tukkia) sijaitsevan ”Parkun” puomin läheisyyteen. Reitti menee heti puomin jälkeen tien yli ja jos reittiä lähtee kävelemään vastapäivään noin 500 metriä, on Viuhkaojalla. Tai jos reittiä lähtee samasta kohtaa kävelemään reitin suuntaisesti, on noin 500 metrin jälkeen Sammalsuolla.

Karttalinkki ”Parkun” puomille:
http://www.fonecta.fi/kartat/taka-h%C3%A4tilantie%20145?lon=24.589247703552246&;lat=61.03378054129067&z=15

Perinteinen Krokotiilioja on jälleen ohjelmassa kierroksen loppupuolella. Ojassahan on kova pohja, eikä siellä ole paljoa vettä kuivan kesän jälkeen, mutta varmasti näyttäviä hyppyjä paikassa nähdään. Oja löytyy, kun ajetaan Etu-Hätilän tietä kohti kilpailukeskusta ja käännytään vasemmalle metsäautotietä juuri ennen kilpailukeskusta. Reitti tulee tuota metsäautotietä pitkin tai osin aivan sen vieressä. Kun kävelee tuota metsäautotietä pitkin tien päähän, menee reitti metsään. Ojan ajavat kaikki luokat.

Karttalinkki ojalle:
http://goo.gl/maps/GQTw3UJjHxs

Lähtöluettelo:
http://kalkku.fi/hlmk/ilmolist.php?kilpaid=824

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01