Sulje mainos tästä

Xracing katsojaopas: Karkkilan Sprint Enduro

24.01.2019 - Enduro
Antti Hellsten tekee paluun kisapoluille Karkkilassa.
Kuva: Jani Hovi
Xracingin katsojaopas lauantaina ajettavaan Karkkilan Sprint Enduroon.
Kotimaisen endurokauden toinen kilpailu kaasutellaan lauantaina Karkkilassa, jossa myös moni kärkikuljettaja avaa kisakautensa. Sääolot Karkkilassa ovat täysin erilaiset kuin viime vuonna, jolloin kuljettajat ajoivat kuran lentäessä täysin lumettomissa olosuhteissa. Tällä hetkellä lauantaiksi Karkkilaan on luvassa noin kymmenen asteen pakkasta ja lumisadetta, joten luvassa on todellinen talvikisa.

Tuttu kisapaikka

Kilpailu järjestetään jälleen Mansikin motocrossradalla, osoitteessa Puhdistamontie, Karkkila. Kilpailun reitin pituus on noin 15 kilometriä ja se kiertelee tuttuun tyyliin motocrossradalla ja sen ympäristössä, kuten myös lähellä olevalla pellolla. Yleisöpysäköinti on järjestetty Yrittäjäntien varteen, josta on varikkoalueelle matkaa parisataa metriä.

Kisapäivä Karkkilassa käynnistyy aamuyhdeksältä, jolloin reitille starttaavat C-, V50- ja V60-luokat. Näillä luokilla on edessään kahden kierroksen mittainen kisa. A-, B- ja V40-luokkien neljän kierroksen mittainen kilpailu käynnistyy puolestaan kello 12:30.

Katselupaikat

Kilpailun järjestäjä suosittelee seuraavia katselupaikkoja:

Katselupaikka 1. Puhdistamontien päädystä pääsee katsomaan metsäosuutta. Tieltä spooriin on noin 150 m, parkkipaikalta 650 m. Varikkoalueelta pääsee motocrossradalle ja lähiympäristöön.

Katselupaikat 2 ja 3. Seppäläntieltä pääsee pelto-osuuksille sekä motocrossradan takasuoran metsäosuuksille. Kävelymatkaa kertyy takasuoralle 1,2 km ja pellolle noin 1,8 km parkkipaikalta. Ei parkkitilaa.

Katselupaikka 4. Jäteasema. Rata kulkee maankaatopaikan kautta metsäosuudelle. Paikalta näkee myös hyvin motocrossradan osuudet. Matkaa parkkipaikalta on 500 m.

Suosikit

A-luokassa kisaan starttaa yhteensä 21 kuljettajaa. A1-luokassa kuskeja on kolme, mutta kaikki heistä omaavat mahdollisuuden yleiskilpailunkin kärkisijoille. Viime vuoden pikkuluokan Suomen mestari Antti Hänninen on luokan suosikki, mutta Husqvarna-kuljettajalle tarjoavat varmasti hyvän vastuksen ensimmäisen kilpailunsa Shercolla ajava Joni Kaivolainen ja Tohmajärvellä yleiskilpailun voittanut Peetu Juupaluoma.

A2-luokassa on mukana 11 kuljettajaa, joista ennakkoon arvioiden TM-kuljettaja Henry Olenius on porukan nopein. Olenius nähdään nyt ensimmäistä kertaa 300-kuutioisen nelitahtisen pyörän ohjaimissa ja samalla uudessa luokassa. Ennakkoon Oleniukselle kovimman vastuksen antavat viime kaudella Petäjäveden SM-endurossa loistanut Paavo Henriksson, Riku Riiheläinen ja viime vuoden luokan SM-prossimitalisti Matti Oikari.

A3-luokka on Karkkilassa ylivoimaisesti mielenkiintoisin. Viime vuoden Päitsivoittaja Aleksi Jukola on luokan ja samalla yleiskilpailun suurin suosikki. KTM-kuljettajalle kovimman vastuksen antaa varmasti Henri Himmanen, joka voitti Jukolan viime viikonloppuna VMK:n sarjaendurossa. Sanansa sanottavana on varmasti myös Antti Hellstenillä, joka nähdään jälleen kisapoluilla vuoden tauon jälkeen. Myös Ossi Halonen ja Teemu Latostenmaa mielivät kärkitaisteluun mukaan.

Kilpailun täydellinen lähtöluettelo:
http://dev.kalkku.fi/karkmk/ilmolist.php?kilpaid=17040bf9-40f6-4720-a3a2-67a5eb3e62c4

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01