Sulje mainos tästä

Webb sarjakärkeen

05.01.2019 - Enduro
Cody Webb nousi MM-kärkeen.
Kuva: Future7media
Cody Webb voitti superenduron kauden toisen MM-osakilpailun Saksassa ja nousi samalla niukasti kärkeen MM-pisteissä.
Superenduron kauden toinen MM-kilpailu ajettiin lauantaina illalla Riesassa, Saksassa. Täpötäysi katsomo sai todistaa, kun KTM-kuljettaja Cody Webb voitti kilpailun ja otti MM-sarjan kärkipaikan haltuunsa Taddy Blazusiakilta.

Heti draamaa

Ensimmäisen finaalin ensimmäisessä kurvissa rytisi kohtalokkaasti, kun Blazusiak ja Colton Haaker osuivat toisiinsa jarrutuksessa. Sen seurauksena Haaker ajoi kurvin suoraksi ja kaatoi tiimikaverinsa Afredo Gomezin. Gomez ei päässyt omin avuin ylös, vaan hänet jouduttiin kantamaan radalta lääkintämiesten voimin ja tämän takia kisa keskeytettiin.

Uusintastartin jälkeen kärkeen ryntäsi Haaker ja Blazusiak, Kevin Gallasin ollessa kolmas. Haaker pilasi hieman kilpailuaan jo toisella suoralla kaaduttuaan ja pudottuaan sijan 10. tuntumaan. Blazusiak otti johdon haltuunsa ennen Gallasia. Toisena sarjapisteissä oleva Webb oli startin jälkeen kahdeksas, mutta nousi jo finaalin puolessa välissä toiseksi. Blazusiakin tehtyä pienen ajovirheen, nousi Webb aivan hänen tuntumaansa. Kun finaalia oli jäljellä reilut kaksi minuuttia, ohitti Webb tiimikaverinsa ja otti kärkipaikan haltuunsa. Webb ajoi lopulta finaalin voittoon ennen Blazusiakia ja Haakeria.

Taistelu toisesta sijasta

Toiseen finaalin lähtöjärjestys käännettiin ympäri, eli aika-ajon nopeimmat miehet joutuivat takariviin. Startin jälkeen kärjessä oli Emil Juszczak. Kärkikuljettajista Webb onnistui startissa parhaiten ja oli kolmantena, Blazusiakin ollessa yhdeksäs ja Haakerin 11. Webb ei kauaa aikaillut, vaan nousi kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella. Myös Blazusiak oli vauhdissa ja nousi toiseksi kolmen kierroksen jälkeen ja otti toisen sijan haltuun kierrosta myöhemmin.

Tässä vaiheessa Webb oli kuitenkin jo 16 sekunnin päässä edessä, joten tilanne voiton suhteen näytti selvältä. Haaker oli tuossa vaiheessa noussut kolmanneksi ja kun Blazusiak teki ison ajovirheen, nappasi Husqvarna-kuljettaja toisen sijan haltuunsa. Reilua kierrosta myöhemmin Haaker jäi kuitenkin kivikkoon kiinni ja Blazusiak otti paikkansa takaisin. Viimeisellä kierrokselle lähdettäessä Blazusiak teki puolestaan virheen kivikossa ja Haaker otti jälleen toisen sijan. Viimeisen kierroksen aikana ei enää muutoksia tapahtunut, vaan Webb ajoi ylivoimaiseen voittoon ennen Haakeria ja Blazusiakia.

Blazusiak vauhdissa

Viimeisen finaalin startin otti nimiinsä Blazusiak, ennen Juszczakia ja Haakeria, Webbin ollessa viides. Haaker nousi ensimmäisellä kierroksella toiseksi ja Webb samalla kolmanneksi. Neljän kierroksen jälkeen Blazusiakin johto oli kolme sekuntia Haakeriin, joka oli puolestaan viisi sekuntia Webbin edellä.

Kukaan kärjessä ei tehnyt suuria virheitä ja etenkin Blazusiakin meno näytti huomattavasti paremmalta kuin kahdessa aiemmassa finaalissa. Puolalainen repikin koko ajan eroa lisää perässä tuleviin ja ajoi lopulta voittoon yli 20 sekunnin erolla Haakeriin. Webb jäi toisesta sijasta viisi sekuntia, ollen kolmas.

- Treeneissä ajoin hyvin, mutta sitten Gomezin loukkaantuminen vaikutti ajooni kahdessa ensimmäisessä finaalissa. Kolari ei ollut kenenkään vika, mutta silti se vaivasi minua. Sitten viimeisessä finaalissa pystyin ajamaan jälleen normaalisti, Blazusiak kertoi.

Illan kokonaiskilpailun voiton otti Webb ja hän nousi samalla MM-pisteissä kärkeen.

- Ilta oli hyvä. Viimeisessä finaalissa sain huonon startin ja sitten rupesin vähän miettimään, etten tekisi mitään tyhmää virhettä ja heittäisi isoa kasaa pisteitä hukkaan. Otin sitten lopulta hieman varman päälle ja olin siinä kolmas, Webb kertoi.

Blazusiak oli illan kakkonen ja Haaker kolmas.

Illan kokonaistulokset:

1. Cody Webb 57pst
2. Tabby Blazusiak 53pst
3. Colton Haaker 52pst
4. Cristobal Guerrero 35pst
5. Pol Tarres 33pst

MM-pistetilanne:

1. Webb 109pst
2. Blazusiak 107pst
3. Haaker 101pst
4. Kevin Gallas 58pst
5. Tarres 56pst

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01