Sulje mainos tästä

Vilkko panostaa täysillä extreme-enduroon

06.12.2018 - Enduro
Aleksi Vilkko ajaa tulevalla kaudella Betan ohjaimissa extreme-enduroa.
Kuva: Beta Finland
Betan ohjaimiin siirtynyt Aleksi Vilkko tekee tosissaan töitä, että hänet tultaisiin näkemään muutaman vuoden päästä extreme-enduron kärjessä.
Vuonna 2017 enduron E3-luokassa SM-pronssille ajanut Aleksi Vilkko siirtyi Betan ohjaimiin. Vilkko ajaa ensi kaudella kaksitahtisella RR 300 Racing -mallilla ja ohjelmassa tulevat olemaan extreme-kilpailut. 28-vuotias Vilkko aloitti enduron vasta reilu kolme vuotta sitten ja on noussut vauhdilla kohti Suomen kärkeä. Tällä kaudella Vilkkoa ei ole kotimaan kilpailuissa juuri kuitenkaan näkynyt.

- Kesällä ajamani Red Bull Romaniacs -kilpailun jälkeen en ole ajanut yhtään kisaa. Olen oikeastaan siitä lähtien yrittänyt valmistautua jo ensi kauteen ja rakentaa pohjaa sille. Olen rakentanut kuljetusautoa ensi vuotta varten, jotta siinä pystyy asumaan jatkossa kisa- ja harjoitusreissuja. Ja samalla olen treenannut myös kuntoa, Vilkko kertoo.

Auto tuleekin Vilkolle tarpeeseen, sillä Beta-kuljettaja matkustaa talveksi Espanjaan harjoittelemaan, ja tulee olemaan siellä paljon myös kesällä. Vilkko myöntää, että budjetti ensi kaudella on todella tiukalla. Suunnitelmissa on siitä huolimatta ajaa Erzbergrodeo ja pienempiä extreme-kilpailuja Euroopassa, sekä samalla rakentaa pohjaa tuleville vuosille.

- Minulla on tässä kolmen vuoden suunnitelma. Tavoitteena on kolmen vuoden kuluttua pystyä ajamaan extreme-endurossa kymmenen joukkoon. Se tulee vaatimaan todella paljon työtä ja matka on pitkä, mutta siihen tähdätään. Olen nyt 28-vuotias ja nyt on oikeastaan viimeinen mahdollisuus tähdätä huipulle, Vilkko pohtii.

Enduron pariin vasta muutama vuosi sitten tullut Vilkko on mieltynyt extreme-enduroon.

- Lajin kilpailut ovat todellisia henkisiä kamppailuja ja se viehättää minua. Lisäksi vaikeat paikat ovat minulle luonnollisempi ajoympäristö, kuin nopeat polut. Vaikeissa paikoissa pitää käyttää päätä ja se sopii minulle, Vilkko jatkaa.

Analyyttisesti ajatteleva Vilkko tiedostaa myös suurimman haasteensa.

- Laji on fyysisesti todella raskas. Minulla ei ole niin pitkää ajokokemusta, eikä sitä kautta kunnon pohjaa ajamiselle ja se näkyy myös ajokunnossa. Fyysinen kuntoni ei ole tällä hetkellä sillä tasolla, mitä esimerkiksi Romaniacsin kaltainen pitkä kilpailu vaatii. Tekniikka murheiden lisäksi kisan raskaus yllätti minut täysin viime kesänä, enkä ole vielä valmis sellaiseen, Vilkko päättää.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01