Sulje mainos tästä

Veteraanit vauhdissa

08.08.2017 - Enduro
Juha Puotsaari kaasutteli veteraanien viikonlopun kokonaispisteiden ykköseksi.
Kuva: Kari Salminen
Veteraanit pitivät Suomen lippua korkeimmalla Saksan EM-endurossa. Ohessa miesten tunnelmia kisan jälkeen.
Juha Puotsaari otti avauspäivänä Saksan EM-endurosta voiton. Toisena päivänä mies tyytyi varmistelemaan luokan kokonaisvoittoa.
 
- Tänään oli ensimmäisellä kierroksella vähän yritystä, mutta kun huomasin, ettei kyyti riitä Domeierin vauhtiin, niin otin hiukan vauhtia pois turhia riskejä vältellen.
 
Toivuitko hyvin eilisestä?
 
- Ensimmäisen pätkän lähdin sillä mielellä, että mitä selkä sanoo, mutta kun selkä oli ihan OK, niin yritin vähän runtata, mutta sitten tyyduin ajamaan kokonaistulosta ajatellen
 
Minkälainen Saksan kisa oli mielestäsi?
 
- Pätkät olivat kävellessä tosi hienoja, mutta ajaessa vähemmän hienoja. Ne olivat niin hitaita, ettei niitä ollut hauska ajaa. Joku saattoi niistä tykätä, mutta minä en. Aikataulu oli kyllä hyvä. Ei jäänyt turhaa aikaa, vaan mentiin koko ajan ja tiukkaa oli. Huoltoporukoita haluaisin erityisesti myös kiittää. Heillä oli välillä oikeasti kiirekin siellä ja homma hoitui silti hienosti. Ilman heitä tästä ei tulisi mitään.
 
Kai olet lähdössä Slovakiaan kauden päätökseen?
 
- Kai me sinne mennään, eikös me niin sovittu? Kyllä sinne mennään ajelemaan. Siellä on hyvät maastot ja hyvät pätkät.

Koskinen hakee voittoa Slovakiasta

Tero Koskisen vauhti on parantunut enduron EM-sarjassa joka kisassa. Saksasta tuli jo kokonaiskisan kakkossija.
 
- Periaatteessa oli yhtä hyvä päivä kuin eilenkin, mutta kyllä olin ihan loppu. Eilisen jälkeen ei kroppa palautunut kunnolla ja ykkösellä kaaduinkin. Tosi väkinäistä oli, mutta sitten kysyin huollossa Silvanin Petteriltä jousituksen säädöistä. Säädettiin sitä hiukan hitaammalle, niin se auttoi paljon.
 
Ei taida tehdä mieli huomenna ajamaan?
 
- No ei huomenna, mutta Slovakiassa ajetaan kolme päivää, niin hyvä sitäkin olisi harjoitella.
 
Kerro hiukan reitistä
 
- Kuluihan se aika lailla ja tuli isoa pattia. Reitti oli tavallaan siirtymiltään helppo, mutta kova vauhti teki siitä älyttömän raskaan, kun pikkunelarilla vedät peltoja 120 mittarissa, eikä se jaksanut enempää mennä.
 
Sinulla oli hyvä viikonloppu kokonaisuudessaan?
 
- Tämä oli näistä EM-kisoista minulle tähän mennessä paras. Portugali meni heikommin sen jalan takia, mutta Viro meni jo paremmin. Olen kyllä ihan tyytyväinen. Enemmän vain pitäisi keritä harjoittelemaan ja ajamaan, että jaksaisi ajaa tämän toisenkin päivän.
 
No, Slovakiaan on pari kuukautta aikaa treenata. Nyt kun on nouseva trendi, niin siellähän sinä ajat jo voitosta, eikö niin?
 
- Siellä ajetaan voitosta. Ei se eilenkään kaukana ollut. Viimeisellä pätkällä kaaduin, niin siinä se melkein sitten oli, mutta se on tällaista välillä.


Tero Koskinen

Paavolalla työläs kisa
Mika Paavola ajoi tasaiset kaksi päivää Saksan EM-endurossa, mutta sarjan kolmospaikka vaihtui neljänteen.  Vauhti oli tällä kertaa hieman kateissa.
 
- Työlästä oli, vaikka tänään oli kuivaakin. Muutamat lipat tuli, mutta ei mitään ihmeempää. Sellaista rauhallista ajoa. En oikein syttynyt. Tällaista tällä kertaa.
 
Piditkö reitistä?
 
- Vähän reikää siellä oli, mutta ihan hyvä se oli vielä tänään viimeisellä kierroksellakin.
 
Miltä Saksan viikonloppu maistui?
 
- Tämä oli ehdottomasti raskain mitä on pieneen hetkeen ollut. Viime vuonna ehkä ensimmäinen tai toinen kisa oli yhtä työläs. Tässä sai tehdä täyden päivätyön molempina päivinä.
 
Putosit nyt sarjassa neljänneksi. Millä miettein Slovakiaan kauden päätökseen?
 
- Kyllä täytyy treenata tässä välissä aika pontevasti. Hyvillä mielin sinne lähdetään. Jos saan vähän ajoa alle, niin ihan OK.
 
Ehditkö ajaa joitain kisoja tässä välissä?
 
- En tiedä mahtuuko tähän mitään kisoja minulle. Kun ehtisi edes treenaamaan, niin sekin olisi jo hyvä.

Mika Paavola

Lindroos kaipaa lisää kuntoa

Pasi Lindroos kaipasi lisää ajokuntoa Saksan EM-enduron jälkeen. Edessä ovat kovat treenit ennen sarjan päättävää Slovakian osakilpailua.
 
- Eilisestä en paljon muista, mutta oli ainakin raskas päivä sen sateen takia. AT:täkin tuli pari minuuttia, kun ei jaksanut ajaa riittävän kovaa. Tulihan siellä joitain lippojakin ja pieniä ajovirheitä, mutta reitti oli tosi hyvä ja pätkät kivoja ajaa.
 
Entä tämä päivä?
 
- En tästäkään päivästä niin kauheasti muista. Olen vain iloinen kun pääsin maaliin. Oli tämä kuitenkin selkeästi helpompi päivä, vaikka tänäänkin taisi yksi AT-minuutti tulla. Kyllä reitti sen verran kului, että raskas päivä tämäkin oli.
 
Summataan vielä koko viikonloppu
 
- Treeniä on alla tosi vähän. Sen takia ei ajokuntokaan ole kohdillaan. Raskas, mutta silti hieno viikonloppu kaikin puolin. Tällaisia näiden kuuluu ollakin.
 
Sarja päättyy Slovakiaan. Onko nyt edessä kaksi kuukautta rajua treeniä?
 
- Kyllä nyt on yritettävä ajaa paljon. Muuten on kaikki OK, mutta ajokuntoa ja perusvauhtia on saatava lisää, että pärjää noilla siirtymillä. Jos itsensä vetää loppuun siirtymillä, niin eihän se kulje sitten pätkilläkään. Kun palaudun tästä viikonlopusta ja pääsen treenaamaan, niin Slovakiaan lähdetään ihan hyvillä mielin.


Pasi Lindroos

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01