Sulje mainos tästä

Tuoretta tietoa Kustaan reitiltä

01.12.2018 - Enduro
Tältä näytti tänään perinteisellä mäellä.
Kuva: Jani Hovi
Kävimme tänään aamupäivällä kiertämässä Kärme Kustaa enduron reitin läpi. Tässä tuoretta tietoa Kustaan reitiltä.
Todellakin voidaan sanoa, että tämän vuoden Kustaan reitti on helpoin vuosiin. Todella kuiva loppukesä ja syksy on kuivattanut myös Hätilän reitit. Reitti on myös aiempia vuosia lyhyempi, Hämeenlinnan seudulla riehuneen trombin kaadettua runsaasti puita myös Hätilässä. Ja tämän vuoksi osa aiemmasta reitistä on ajamattomassa kunnossa. Reitin pituus onkin nyt noin 19 kilometriä. Kisareitti on kauttaaltaan pinnaltaan jäässä ja muutamat hassut reitillä olleet vesilätäköt olivat paksussa jäässä.

1- ja 2-luokilla tulee olemaan kaksi haastavampaa paikkaa reitillä. Perinteinen mäki tulee tuottamaan ohjelmaa, etenkin kun mäkeen ei saa nyt yhtään vauhtia. Mäkeä lasketaan alas toista reunaa, jonka jälkeen on 180 asteen kurvi ja ajetaan mäki ylös. Yleisölle riittää takuuvarmasti nähtävää. Näillä kahdella kovimmalla luokalla on myös yksi suo ajettavana, josta muodostuu luultavasti paikoin pehmeä. Mutta esimerkiksi monena vuonna vaikeuksia tuottanut Krokotiilioja oli lähes kuiva.

Muiden luokkien osalta reitillä ei ole mitään vaikeita ja pehmeitä paikkoja. Voidaan oikeastaan sanoa, että ainakaan tänään heidän reitillä ei saanut edes pyörää kuraiseksi. Toki perinteistä kivikkoa ja sitä kautta haastavuutta löytyy normaaliin tapaan, mutta pehmeää ei reitillä ollut.

Todellakin kokonaisuutena kisareitti on helpompi kuin miesmuistiin. Kuitenkin reitin pituus ja kivikot vievät voimia, joten liian helpolla ei kisassa pääse. Lisäksi kaikki saavat olla tarkkana myös siinä, etteivät aja vanhoihin syviin spooreihin, jotka voivat olla pohjalta pehmeitä. Reitti sopii tänä vuonna todella hyvin myös aloittelijoille, joten nyt on ainakin hyvä tilaisuus päästä Kustaan makuun.

Kilpailun ilmoittautuminen umpeutuu tänään illalla klo 20. Tällä hetkellä kisaan on lähdössä 46 partiota. Ilmoittautuminen:

http://kalkku.fi/kilpailut.php?id=824


Kisan reittikartta

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01