Sulje mainos tästä

Tiukat taistelut SM-pisteistä

02.03.2019 - Enduro
Peetu Juupaluoma otti jälleen U20-luokan täydet SM-pisteet.
Kuva: Jani Hovi
Kangasalla jaettiin tänään neljän luokan SM-pisteet ja päivään mahtui monta hyvää taistelua.
E1-luokan päivän SM-voitto meni Roni Kytöselle. Eemil Helander pysyi Kytösen vauhdissa neljän maastokokeen ajan, kaksikon eron ollessa tuossa vaiheessa vain seitsemän sekuntia. Kytönen takoi kuitenkin loppuun pohja-aikoja ja kaksikon ero oli lopulta 44 sekuntia. Ensimmäisen kilpailun voittanut Antti Hänninen tuskaili jäykkää menoaan pari kierrosta, kunnes sai vähän paremmin juonesta kiinni ja ajoi pohja-ajan viimeiselle maastokokeelle. Maalissa Hänninen oli kolmas, jääden 1:28 Kytöselle. Peetu Juupaluoma oli luokan neljäs ja Joni Kaivolainen viides.


Eemil Helander

E2-luokassa Eemil Pohjola oli ylivoimainen, ottaen voiton yli neljän minuutin turvin. Henry Olenius pysyi tänään paremmin pystyssä ja oli luokan toinen. Ihan ilman ongelmia ei Oleniuksen päivä kuitenkaan mennyt, vaan hän rikkoi jalkatappinsa toiseksi viimeisellä maastokokeella ja se aiheutti hieman ongelmia. Jussi Arvaja aloitti SM-kauden kaksitahtisella pyörällä Mallusjoella, mutta oli nyt nelitahtisen ohjaimissa ja ajoi luokan kolmanneksi. Kimmo Hurri oli neljäs ja Teo Lehtimäki viides.


Henry Olenius

E3-luokan ykkönen oli Aleksi Jukola, joka pääsi alun jarruongelmien jälkeen totuttuun vauhtiinsa. Mika Tamminen ajoi pohja-ajat aamun kahdelle ensimmäisellä maastokokeelle, mutta kolmannen maastokokeen raju kaatuminen pudotti hänet kärjestä. Lopulta Jukolan voittomarginaali oli 1:19. Henri Himmanen ei saanut samanlaista ajorytmiä päälle kuin kauden avauksessa, mutta oli silti luokan kolmas. Neljäs oli luokkaa vaihtanut Riku Riiheläinen ja viides Antti Hellsten, joka sai kisan loppua kohti paremmin juonesta kiinni.


Mika Tamminen

Nuorten U20-luokassa Peetu Juupaluoma otti kauden kolmannen voittonsa. Tällä kertaa voitto ei ollut niin ylivoimainen kuin aiemmin, sillä kotikilpailussaan hienosti ajanut Niklas Laankoski jäi Juupaluomalle vain 27 sekuntia.

- Ihan hyvä päivä vaikka ajo oli vaikeata. Parit lipat tuli heitettyä, mutta ei menoa haitannut. Loppua kohden alkoi ajo kulkemaan paremmin, Juupaluoma kertoi.

Luokan kolmas sija ratkaistiin Puhakaisten veljesten välillä. Kun Samuli Puhakainen epäonnistui viimeisellä maastokokeella ja jäi veljelleen 33 sekuntia, nousi Eetu Puhakainen kisan kolmanneksi sekunnin erolla. Lukas Kuhmoinen oli luokan viides.

Päivän kaikki tulokset:
http://kalkku.fi/tulokset/19/en/08/

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut MX-Fan, 04.03.2019, 08:17
Taistelu SM-pisteistä on tiukkaa, mutta pistetilannetta vain ei löydy mistään. Mahtaa olla salaista tietoa:)
On jokaseenkin kummallista, että kaksi SM-kisaa on jo ajettu, mutta missään (en ainkaan ole löytänyt) ei ole riviäkään tämän hetken tilanteesta. Kalkun sivuilla on hävinnyt vanhatkin tilastot, saati että olisi uusia. Ja eipä näy pistetilannetta myöskkään liiton sivuilla. Tokihan jokainen voi itse laskea pistetilanteen tulosten mukaan, mutta kun eletään tätä tietotekniikan suurta ja ihmeellistä aikakautta, niin luulisi olevan helpompiakin konsteja.
Kirjoittanut osmos, 04.03.2019, 09:08
MX-Fan, Motista ne periaatteessa pitäisi löytyä. Harmi vain kun kyseinen portaali ei toimi ilmeisesti millään osa-alueella toivotusti. E3-luokan pistetilanne ainakin on tällä hetkellä virheellinen.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01