Sulje mainos tästä

Tamminen: ”Aika lailla jännitti”

12.02.2019 - Enduro
Mika Tamminen aloitti kauden loistavasti.
Kuva: Jani Hovi
Mika Tamminen ajoi enduron SM-avauksessa yleiskilpailun kakkoseksi ja voitti E3-luokan. Maalissa Husqvarna-kuljettaja myhäili tyytyväisenä.
- Oli kyllä ihan mahtava päivä. Olihan se reitti pehmeä. Rengas saattoi milloin tahansa upota penkkaan. Oli vaikea ajaa niin, ettei mitään tapahtuisi, ja silti vain välillä tapahtui.

Ilmeisesti et kuitenkaan kaatunut kovin monta kertaa?

- Toisella kierroksella kaaduin sillä pitkällä pätkällä kaksi kertaa juuri sillä tavalla, kun eturengas vain upposi yhtäkkiä valliin. Muuten tuli ihan hyvin. Ohitettavia oli kyllä aika paljon.

Oliko ohitettavien kanssa ongelmia?

- Muutaman kerran oli. Osa vain vitkutteli siinä edessä, mutta osa antoi hyvin tietä. Hellstenin Antti on hyvä esimerkki. Kun hän kuuli, että olen tulossa, niin hän veti hyvissä ajoin pyörän oikein kallelleen, jolloin siitä mahtui hienosti ohi. Se oli mallisuoritus siitä, miten annetaan tietä.

Oliko päivä odotuksien mukainen?

- En oikein osaa sanoa. Odotukset olivat aika auki ennen kisaa, vaikka koko ajan oli päässä, että tekee mieli ajaa mahdollisimman hyvin. Ennen kisaa jännitti aika lailla, koska alla ei ollut mitään treenikisaa. Ajotuntejakaan ei ole vielä kovin paljon kerinnyt tulemaan.

Sinulla oli tiukka kisa Henri Himmasen kanssa. Tiesitkö tilanteen?

- Tiesin kyllä ennen viimeistä pätkää, että aika tiukkaa on.

Toiko tämä lisäuskoa Päijännettä ajatellen?

- Kyllä se toi. Eemil (Pohjola) nyt menee omaa vauhtiaan, mutta yritetään päästä tänä vuonna maaliin ja jos pääsisi vielä podiumillekin samppanjaa suihkuttelemaan.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01