Sulje mainos tästä

Superenduron MM-sarja jatkuu Espanjassa

25.01.2019 - Enduro
Cody Webb johtaa sarjaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen.
Kuva: Future7media
Superenduron MM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan Espanjan pääkaupungissa, Madridissa. Suurin mielenkiinto kohdistuu edelleen Cody Webbin ja Taddy Blazusiakin kisaamiseen.
Superenduro on todella suosittua Espanjassa. Tästä kertoo sekin, että myös tällä kaudella maassa ajetaan kaksi MM-osakilpailua. Lauantaina on vuorossa Madridin osakilpailu ja sarja päättyy maaliskuun toisena viikonloppuna ajettavaan Bilbaon kilpailuun. Viime vuonna kisa ajettiin Malagassa, mutta nyt palataan jälleen parin välivuoden jälkeen Madridiin. Kilpailupaikka tosin vaihtuu tutulta Las Rozas Arenalta paremmin tennishallina tunnettuun Caja Magicaan, joka toimii myös Real Madridin koripallojoukkueen kotikenttänä, mutta nyt Caja Magican valtaavat enduropyörät. Halliin mahtuu 12 500 katsojaa, joten mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, hallissa ei juurikaan hiljaisia hetkiä tule olemaan.

Ennakkosuosikit

Pistejohtajana Madridiin saapuu Cody Webb, joka voitti edellisen osakilpailun Saksassa. Mutta KTM:llä ajavan Webbin johto on vain kaksi pistettä toisena olevaan Taddy Blazusiakiin, joten mikäli jenkki haluaa säilyttää pistejohtonsa, on joka erässä ajettava aivan tosissaan.

Taddy Blazusiak on kruunattu kuudesti maailmanmestariksi ja KTM-kuljettaja on tosissaan jahtaamassa seitsemättä mestaruuttaan. Kun huomioidaan, että puolalainen on tällä kaudella voittanut kolme erää Webbin kahta vastaan, niin se osoittaa selkeästi Blazusiakin vauhdin olevan kohdallaan.

Mitä sitten tekee Colton Haaker, joka on KTM-kaksikon jäljessä sarjassa kolmantena, vain kahdeksan pisteen päässä Blazusiakista. Sarjan kaksinkertaisella maailmanmestarilla on hyviä muistoja Madridista, jossa hän varmisti ensimmäisen maailmanmestaruutensa vuonna 2016. Olisiko nyt Husqvarna-kuljettajan vuoro ottaa kauden avausvoitto, podiumillahan jenkki on kuitenkin ollut jo kauden kaikissa erissä.

Kotiyleisön riemuksi Alfredo Gomez nähdään puomin takana, vaikka hän loukkasi kyynärpäänsä Saksassa. Espanjalaisten tunnelmaa lisäävät sarjassa viidentenä oleva Pol Tarres ja yhdeksäntenä oleva Cristobal Guerrero, jotka varmasti pitävät huolen siitä, että kotihallissa ääntä riittää. Kummallakin on mahdollisuus onnistuessaan ajaa viiden parhaan joukkoon. Samaan joukkoon tähtää myös Saksan nuori Kevin Gallas, joka on sarjassa yllättäen neljäntenä. Tai onko tuo sijoitus sittenkään yllätys, onhan saksalainen viime kauden juniorien maailmanmestari.

Caja Magica -hallin ovet avataan klo 17:00. Kisaa voi seurata suorana myös osoitteesta www.enduro-tv.com klo 21:00 lähtien.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01