Sulje mainos tästä

Superenduroa Unkarissa

08.02.2019 - Enduro
Colton Haaker johtaa MM-sarjaa.
Kuva: Future7media
Superenduron MM-sarja on ehtinyt jo toiseksi viimeiseen osakilpailuun. Nyt MM-pisteistä taistellaan ensi kertaa Unkarissa.
Ensimmäistä kertaa superenduron MM-historiassa kisa ajetaan Unkarissa. Pääkaupunki Budapestissä sijaitseva Papp Laszlo Budapest Sports Arena, tai kuten paikalliset lyhyesti kutsuvat, Arena, saa kunnian toimia sarjan toiseksi viimeisen MM-osakilpailun näyttämönä. Vuonna 2003 valmistunut Arena on maan suurin urheilukeskus ja se on saanut nimensä nyrkkeilijä Laszlo Pappin mukaan. Laajimmillaan katsomoihin mahtuu 12 500 henkeä, mutta superenduroa mahtuu katsomaan 8 500 ihmistä.

Ennakkosuosikit

Kaksi viikkoa sitten Madridissa ajettu edellinen osakilpailu sekoitti pakkaa melkoisesti, mutta tuttu kärkikolmikko starttaa kuitenkin tähänkin kilpailuun ennakkosuosikkeina. Tosin ehkä hieman eri järjestyksessä, mutta kuitenkin.

Kun Madridissa odotettiin Cody Webbin ja Taddy Blazusiakin välistä kaksinkamppailua voitosta, niin heistä tulikin takaa-ajajia. Colton Haaker ajoi Madridissa voittoon ja on nyt sarjan johdossa. Näin hän on se kuljettaja, jonka kukistamista muut yrittävät. Haakerin pistejohto venähti muiden epäonnen myötä 13 pisteen suuruiseksi, mutta se ei ole kuitenkaan vielä ratkaisevaa. Yksi erä saattaa muuttaa kaiken, kuten Madridissa nähtiin.

Cody Webb oli Madridissa Haakerin kanssa tasapisteissä kahden erän jälkeen, mutta ketjurikko viimeisessä erässä jätti jenkin ilman pisteitä. Nyt onkin revanssin paikka ja Webb mielii varmasti takaisin sarjajohtajan paikalle.

Taddy Blazusiak oli epäonninen Madridissa toisessa erässä, jossa kolaroi Haakerin kanssa ja jäi ilman pisteitä. Kolmaskin erä tuotti vain kolme pistettä, kun puolalainen kaatui ja loukkasi nilkkansa, joten kärkeen alkaa olla melko pitkä matka. Ero Haakeriin on jo 31 pistettä, joten mikäli Blazusiak mielii mestariksi, niin Budapestissä on pakko onnistua.

Lisäpisteitä haluavat varmasti myös sarjassa neljäntenä oleva Pol Tarres ja viidentenä oleva Alfredo Gomez, joka jäi Saksan osakilpailussa loukkaantumisen takia kokonaan ilman pisteitä. Molemmat ajoivat Madridissa kertaalleen eräkakkoseksi, joten mahdollisuuksia podiumille on varmasti myös Unkarissa.

Papp Laszlo Budapest Sports Arenalla ovet avataan kello 17:00 ja kisa käynnistyy kello 19:00. Kisaa voi seurata suorana myös osoitteesta www.enduro-tv.com klo 20:00 lähtien.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01