Sulje mainos tästä

Superenduroa Saksassa

04.01.2019 - Enduro
Taddy Blazusiak johtaa MM-sarjaa avauskilpailun jälkeen.
Kuva: Future7media
Superenduron MM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan lauantaina Saksan Riesassa. Kisasta odotetaan ensimmäisen osakilpailun voittaneen Taddy Blazusiakin ja hallitsevan maailmanmestarin, Cody Webbin, välistä kamppailua.
Itäisen Saksan alueella sijaitseva 35 000 asukkaan Riesa täyttyy jälleen lauantaina innokkaista enduron harrastajista, kun kauden toinen superenduron MM-osakilpailu ajetaan viimevuotiseen tapaan 6000-paikkaisella Sachsen Arenalla.

- Olemme tehneet rataa tiistaista lähtien 15 miehen voimin. Olemme työskennelleet aamukahdeksasta iltakymmeneen ja nyt kaikki näyttää hyvältä. Olemme ajaneet tänne 1 000 tonnia maata ja 150 tonnia hiekkaa. Olemme tuoneet myös 200 isoa kivilohkaretta, 200 isoa tukkia ja 20 suurta kuormaajan rengasta. Tässä on valtavasti työtä, mutta jos kuljettajat ja katsojat ovat tyytyväisiä, on se sen arvoista, kertoo radan rakentamisesta vastaava Daniel Auerswald.

Ennakkosuosikit

Ykkössuosikin viittaa kantaa ensimmäisestä kisasta voiton ottanut Taddy Blazusiak. Kannustuksesta se ei varmasti jää kiinni, sillä katsomossa on taatusti suuri joukko puolalaisia, ollaanhan kuitenkin niin lähellä Puolan rajaa. Mutta täyden iltapuhteen Blazusiak saa varmasti tehdä voittaakseen. Puolalaisen johto ei kuitenkaan ole kuin kaksi pistettä.

Suurin uhka Blazusiakille tulee varmasti Cody Webbin taholta. Hallitseva maailmanmestari ajoi Puolan avauskisassa toiseksi ja piste-ero on kuten sanottua, vain kaksi pistettä. Kannattaa myös muistaa, että Webb voitti kisan viime vuonna.

Colton Haaker on maailmanmestari vuosilta 2016 ja 2017. Mielessä on taatusti mestaruus myös tällä kaudella. Avauskisassa jenkki oli kaikissa erissä podiumilla sijoituttuaan kahdesti kolmanneksi ja kerran toiseksi. Podiumin korkein paikka kiinnostaa varmasti.

Alfredo Gomez on avauskisan jälkeen sarjassa neljäntenä, mutta kannattaa huomioida, että espanjalainen on ainoa mies, joka tällä kaudella on voittanut Blazusiakin.

Sarjassa viidentenä on kotiyleisönsä edessä ajava viime kauden juniorien maailmanmestari Kevin Gallas. Siinähän repeää koko halli, jos saksalainen yllättää ja onnistuu ajamaan täällä podiumille.

Mielenkiintoista nähtävää riittää siis koko illaksi Sachsen Arenalla. Ovet avataan klo 17:00 ja tapahtuma käynnistyy klo 17:30 nimikirjoitusten jaolla. Kilpailu itsessään käynnistyy klo 19:00. Kisaa voi seurata suorana myös osoitteesta www.enduro-tv.com klo 20:00 lähtien.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01