Sulje mainos tästä

Suomelle MM-pronssia

02.09.2017 - Enduro
Eero Remes johdatti Suomen MM-pronssille.
Kuva: Kari Salminen
Enduromaajoukkueiden maailmanmestaruuskilpailu, kuuden päivän ajo, päättyi isäntämaa Ranskan voitonjuhliin, Australia otti hopeaa ja Suomi hienosti pronssia.
Sixi päättyy perinteisesti kuudentena päivänä ajettavaan loppucrossiin. Tänä vuonna ei viimeisenä päivänä suuremmin jännitettävää ollut, sillä mitaliehdokkaiden erot olivat jokseenkin selkeät. Ranska johti kisaa ennen viimeistä päivää seitsemän ja puolen minuutin turvin ennen Australiaa. Suomi oli puolestaan lähes kaksi ja puoli minuuttia Australian perässä ja vajaat 15 minuuttia Portugalin edellä. Mutta toki kisa oli ajettava loppuun ja kaikkien tultava maaliin. Riskejä ei kuitenkaan kenenkään tarvinnut enää ottaa.

Ranska ajoi siis odotettuun mestaruuteen, vaikka neljännen päivän jälkeen sitä hieman epäiltiinkin. Uudeksi kansallissankariksi noussut Christophe Nambotin ajoi nimittäin kaksi viimeistä päivää käsi murtuneena ja näin kotiyleisö pääsi juhlimaan omia sankareitaan maailmanmestareina. Joukkueessa ajoivat Nambotinin lisäksi Jeremy Tarroux, yleiskilpailun voittanut Loic Larrieu, sekä Christophe Charlier.

Australia ajoi MM-hopealle, häviten voittajalle reilut kuusi minuuttia. Hopeajoukkueessa ajoivat Matthew Phillips, Daniel Sanders, jolla puolestaan huhuttiin solisluun murtuneen neljäntenä päivänä, Daniel Milner ja Joshua Green.

Suomen kuuden päivän mittainen urakka palkittiin MM-pronssilla ja se on ehdottomasti positiivinen yllätys, vaikka rohkeimmat Suomea jo ennen kisaa mitaleille veikkailivatkin. Joukkueen muodostivat Eero Remes, Henric Stigell, Antti Hellsten ja Matti Seistola.

Juniorien kisassa maailmanmestaruuteen ajoi niinikään isäntämaa Ranska. Saattaa olla Brive illalla hieman sekaisin, kun mestaruuksista otetaan kaikki irti. Hopeaa otti Italia ja pronssia USA. Suomen kolmikosta tuli kaksikko jo toisena kisapäivänä, Lari Jukolan loukattua jalkansa ja jouduttua keskeyttämään, joten sijoitus oli sen mukainen, yhdestoista.

Naisten luokassa mestaruus meni jälleen kerran Australiaan. Kannattaa huomioida, ettei tämäkään joukkue terveenä maaliin ajanut. Jessica Gardinerillahan murtui pikkusormi jo kisan ensimmäisellä maastokokeella avauspäivänä. Hopeaa ajoi USA ja ranskalaiset saivat lisää juhlan aihetta joukkueen ajettua pronssille.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjoittanut MX-Fan, 04.09.2017, 17:55
Hyvä jätkät! Onnittelut mitalista!
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01