Sulje mainos tästä

Stigell: ”Ajaminen ei ole enää kivaa”

15.11.2017 - Enduro
Henric Stigell ripustaa kypärän naulaan ja ryhtyy keskittymään opiskeluun.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Henric Stigell on tehnyt kovan päätöksen ja keskittyy ensi vuonna muihin asioihin kuin ajamiseen.
Tällä kaudella uransa ensimmäisen MM-kauden aikuisten luokassa ajaneen Henric Stigellin kauteen mahtui onnistumisia, mutta myös pettymyksiä. Kuitenkin 24-vuotias Stigell oli kauden päätyttyä MM-sarjan seitsemäs, jättäen taakseen useampia tehdaskuljettajia. Stigellin oma mieli oli maassa kuitenkin jo kesällä.

- Ajaminen ei ollut kivaa enää kesälläkään. Jostain syystä sitä paloa ei vaan ollut ja aina oli lähdettävä ajamaan vähän väkipakolla. Loppukaudella mietin jo kilpailuissa, etten vaan turhaan loukkaantuisi, kun homma ei ollut sen arvoista, Stigell kertoi.

Niinpä jo kesällä miehen mielessä rupesi pyörimään ajatus ajamisen lopettamisesta ja opiskelun aloittamisesta.

- Kun hauskuus ajamisesta on kaukana, ei kehity mihinkään, eikä touhussa ole mitään järkeä. Niinpä tein päätöksen ja lopetan urani tähän. Aloitan koulun ensi vuonna täyspäiväisesti ja keskityn siihen. Ajan seuraavan kerran sitten joskus, kun taas nautin siitä. Se voi tapahtua ensi vuonna tai sitten joskus paljon myöhemmin, tai sitten ei koskaan. En osaa sanoa. Tältä osalta lopetan kilpailemisen kuitenkin tähän ja keskityn muihin asioihin, Stigell jatkaa.

Yksi kilpailu Stigellillä on kuitenkin vielä edessä, kun mies lupautui Six Days Enduron aikaan lähtemään Kärme Kustaa Enduroon Eero Remeksen ja Marko Tarkkalan kanssa.

- Se olisi kyllä vielä tarkoitus ajaa.

Sixi kauden kohokohta

Stigell oli yksi Suomen neljästä kuljettajasta, jotka ajoivat Suomen trophy-joukkueen Six Days Endurossa MM-pronssille.

- Se oli ehdottomasti kauden kohokohtani. Mitalin voittaminen ja tuo kilpailu oli todella mahtava kokemus. Kun se tehtiin joukkueena, niin se lisäsi vielä fiilistä todella paljon.

Stigell lähti MM-kauteen Kytönen Motorsport -tiimin väreissä. Yhdessä Hugo Svärdin ja Eemil Pohjolan kanssa he olivat matkassa tiimin ensimmäisellä MM-kaudella. Kauden päätteeksi Stigell oli tyytyväinen myös tiimin toimintaan.

- On ensinnäkin tärkeää, että sarjassa on suomalainen tiimi. Muuten nuorten kuljettajien on todella vaikea mennä sarjaan, kun siellä ei ole oikein Eeron (Remes) lisäksi muita kuljettajia jotka pystyisivät auttamaan. Kausi meni tiimin osalta hyvin. Tietty kyseessä oli heillekin ensimmäinen kausi ja ainahan silloin tulee kaikkea uutta vastaan. Kun ajoin edellisen vuoden TM:n tiimissä, niin silloin meillä oli paljon enemmän kaikkia osia käytettävänä ja siinä oli ehkä suurin ero tähän vuoteen.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut Mikko, 16.11.2017, 01:00
Tiedän tunteen kohta 40vuotta heränny 5.30 töihin.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01