Sulje mainos tästä

Selvät erot Karkkilassa

27.01.2019 - Enduro
Jari Rekola ajoi Karkkilassa B2-luokan voittoon.
Kuva: Henri Salminen
Karkkilan sprint endurossa ei missään luokassa käyty todella tiukkaa voittotaistelua. Monessa luokassa voittaja oli suorastaan ylivoimainen.
B1-luokassa ei voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Pyry Juupaluoma piti joka kierroksella sellaista vauhtia, johon ei kukaan B-luokkien kuljettajista pystynyt vastaamaan. Hän oli nopein kaikilla neljällä kierroksella ja kuittasi B:n yleiskilpailussakin voiton lähes kahden minuutin erolla. Maalissa olikin syytä tyytyväisyyteen.


Pyry Juupaluoma

- Kyllähän tähän tyytyväinen pitää olla. Ohitettavia oli paljon, mutta muuten pystyin ajamaan ihan omaa hyvää ajoani, Juupaluoma selvitti.

Luokan kakkoseksi ja samalla B:n yleiskisan kolmanneksi sijoittui Lukas Kuhmonen. Luokan kolmas oli Jere Knuuttila.

B2-luokassa voittoon ajoi Jari Rekola. Voitto ratkesi käytännössä kahdella ensimmäisellä kierroksella, joilla hän sai tehtyä riittävän eron muihin. Samalla hän oli myös B:n yleiskisassa toinen. Luokan toiseksi ajoi vajaan minuutin voittajalle jääneenä Juhani Tuohimaa. Hän ajoi kaksi viimeistä kierrosta lähes samaa vauhtia voittaneen Rekolan kanssa. Kolmanneksi sijoittui Henri Peltonen.


Rene Rannikko

B3-luokassa tasaisuus oli valttia. Paremmin motocrossradoilta tunnettu Rene Rannikko ajoi voittoon, vaikka ei ollutkaan nopein kuin viimeisellä kierroksella. Hän oli kuitenkin kaikilla kolmella ensimmäisellä kierroksella toiseksi nopein. Luokan kakkospalkinnon pokkasi Jyri Vedenpää. Hän hävisi voittajalle 43 sekuntia. Juuso Jaatinen aloitti vahvasti ja oli nopein kahdella ensimmäisellä kierroksella. Sitten vauhti hiipui sen verran, että tuloksena oli luokan kolmossija.


Pasi Tsutsunen

Nuorimmissa veteraaneissa, eli V40-luokassa nähtiin päivän ylivoimaisin voitto. Pasi Tsutsunen takoi sellaisia pohja-aikoja joka kierroksella, että voitto kirjattiin reilun kolmen ja puolen minuutin marginaalilla. Luokassa toiseksi ajoi Sami Eskola ja kolmanneksi Janne Vesterinen.

Kahden kierroksen luokat

C-luokat ja vanhemmat veteraaniluokat pääsivät Karkkilassa puolet muita helpommalla, ainakin kierrosmäärän suhteen. Näissä luokissa rata kierrettiin kahteen kertaan.


C1-luokan palkitut.

C1-luokassa Kimmo Julku ajoi ensimmäiselle kierrokselle reilun puolen minuutin pohjat ja se oli muille liikaa. Voittomarginaali kutistui kuitenkin 19 sekuntiin, kun toiseksi sijoittunut Tiitus Enjala alkoi saada hommasta kiinni ja ajoi toisen kierroksen nopeimman ajan. Enjala ajoi uransa ensimmäisen endurokisan, ajokokemus on karttunut tähän asti crossiradoilta.

- Hyvinhän se meni, vaikka tyytyväinen en olekaan. Ensimmäisellä kierroksella kaaduin aivan liian monta kertaa. Kyllä crossi on jatkossakin minun lajini, mutta voisihan sitä kesälläkin enduroa kokeilla, Enjala pohti.

Kolmantena miehenä podiumille kiipesi Tommi Ollila.

C2-luokassa voittajaksi ajoi Matti Ahonen. Hän oli nopein kummallakin kierroksella. Ahonen oli myös kaikkien C-luokkien nopein. Luokassa toiseksi kiirehti Onni Heino. Hän oli puolestaan kummallakin kierroksella toiseksi nopein. Tasaista työtä teki myös kolmanneksi ajanut Aapo Tyni. Hän vastasi kummankin kierroksen kolmanneksi nopeimmasta ajasta.

C3-luokassa parhaasta vauhdista vastasi Lauri Leinonen. Nopein aika kummaltakin kierrokselta riitti tuomaan voiton 18 sekunnin erolla. Toiseksi ajoi Xracingin avustajanakin tuttu Petri Vänskä, jolle näköjään sopivat lumisetkin maastot.

- Tavallaan harmittaa, kun tuli nyt tuo B-luokkaan nousu ennen Päitsiä. Mutta toisaalta olen sen kerran C:ssä kiertänyt ja nyt ainakin pääsee ajamaan koko reitin, Vänskä totesi.

Luokan kolmas oli Teemu Ojala.

V50-luokassa Kari Hermusen hyvä ensimmäinen kierros riitti voittoon, vaikka toisella kierroksella syntyikin vasta kolmanneksi nopein aika. Karri Tikkanen oli kummallakin kierroksella toiseksi nopein ja se oikeutti kakkossijaan 14 sekuntia voittajaa hitaampana. Kolmanneksi sijoittui toiselle kierrokselle nopeimman ajan ajanut Sasu Enjala.

V60-luokan parasta vauhtia piti Ari Kannela. Hän kukisti toiseksi ajaneen Jussi Tuomiston 22 sekunnilla. Kolmanneksi sijoittui Reijo Karppinen.

Kaikki tulokset: http://kalkku.fi/tulokset/karkmk19/

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01