Sulje mainos tästä

Remes taistelee mestaruudesta Saksassa

11.10.2018 - Enduro
Eero Remes jahtaa kolmatta MM-kultaa Saksassa.
Kuva: Kari Salminen
Enduron maailmanmestaruudet ratkeavat viikonloppuna Saksan Rüdersdorfissa. Eero Remeksellä on yhä mahdollisuus E2-luokan mestaruuteen.
Jo toisen vuoden peräkkäin Saksa saa toimia MM-enduron päätöskilpailun isäntänä. Tällä kertaa kauden päätös kaasutellaan Rüdersdorfissa, johon päättyi myös vuoden 2015 EM-sarja. 15 000 asukkaan Rüdersdorf sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Berliinistä ja on erittäin tunnettu kalkkivestä, jota on käytetty rakennusmateriaalina keskiajoista lähtien. Viikonloppuna Rüdersdorfissa nähdään kuitenkin erilaista menoa, MM-endurohuiput valtaavat kaupungin.

Minkä värisen mitalin Remes tuo?

Suomalaisittain kovin mielenkiinto viikonloppuna kohtuu luonnollisesti Enduro2-luokkaan ja Eero Remekseen. Remes lähtee kauden päätökseen sarjan toiselta sijalta. Sarjaa johtava Alex Salvini on 14 pisteen päässä Remeksestä, joten kaikki on vielä mahdollista. Tilanne ei ole kuitenkaan enää Remeksen käsissä, sillä vaikka hän voittaa molemmat päivät, riittää Salvinille kaksi neljättä sijaa mestaruuteen. Mutta kun muistetaan Salvinin keskeytys teknisen vian vuoksi Italiassa, on kaikki vielä mahdollista. Loic Larrieu on sarjassa kolmantena, seitsemän pisteen päässä Remeksestä.

Enduro1-luokassa Brad Freeman varmistanee mestaruutensa jo lauantaina, sillä hänen pistejohtonsa on jo 28 pistettä Jamie McCanneyhin. Ja kun otetaan huomioon vielä se, että Freeman on voittanut kauden kahdeksan edellistä kisapäivää, näyttää hänen mestaruus jo melkoisen selvältä. Kolmantena sarjassa on Antoine Basset, joka jo 28 pisteen päässä McCanneysta. Eemil Pohjola on sarjassa neljäs, mutta hänellä ei ole enää edes teoreettisia mahdollisuuksia noista mitaleille.

Holcombelle tupla

Enduro3-luokka on ollut Steve Holcomben juhlaa. Britti johtaa sarjaa 36 pisteen erolla Christophe Nambotiniin, joten hänelle riittää viikonlopulta yksi 12. sija mestaruuden varmistamiseen. Kun luokkaan starttaa Saksassa seitsemän kuljettajaa, niin Holcomben täytyy käytännössä päästä yhtenä päivänä kisassa maaliin, jotta hän on varma mestari. Danny McCanney on sarjassa kolmas, ja hän on jäänyt Nambotinista kahdeksan pistettä.

Lähellä on Holcomben mestaruus myös EnduroGP-luokassa, jota hän johtaa 30 pisteen erolla Salviniin. Freeman on kolmantena, 11 pisteen päässä Salvinista. Remes on luokan neljäs ja vain kahden pisteen päässä Freemanista.

Nuorten mestaruudet selvät

EnduroY-luokassa mukaan lasketaan yhteensä kahdeksan tulosta loppupisteisiin ja kuljettajilla on ajettuna tähän mennessä yhdeksän kisapäivää, joten tuloksista on tällä hetkellä vähennetty jokaiselta kuljettajalta huonoin kisapäivä. Luokan mestaruuden on jo varmistanut Ruy Barbosa. Hopeasta ja pronssista taistelevat tiukimmin keskenään Hamish MacDonald ja Daniel Mundell, jotka erottaa toisistaan vain kaksi pistettä. Roni Kytönen on sarjassa viides, 17 pisteen päässä Mundellista. Kytönen omaa näin ollen vielä teoreettiset mahdollisuudet mitaliin. Hugo Svärd on sarjassa kuudentena.

EnduroJ-luokassa mukaan lasketaan puolestaan 10 tulosta ja kuskeilla on ajettuna tällä hetkellä 11 päivää. Matteo Cavallo on jo varmistanut mestaruuden ja Andrea Verona hopean. Pronssista taistelevat Jack Edmondson ja Theo Espinasse. Antti Hänninen on sarjassa 14. Hännisen kanssa Suomen värejä luokassa pitää Saksan kilpailussa yllä Antti Ahtila.

Saksassa ajetaan myös naisten MM-kilpailu. Siitä lisää tässä:
http://www.xracing.fi/enduro/uutiset/japanilaiset-haastavat-karkkaisen-20181010/

Kilpailu alkaa Saksassa perjantaina illalla supertestin merkeissä.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01