Sulje mainos tästä

Remes: ”Luokan vaihto lisää motivaatiota”

10.01.2018 - Enduro
Eero Remes hyppää pykälää isomman nelitahtisen ohjaimiin tällä kaudella.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
Eero Remes jatkaa ensi kaudella TM:n kuljettajana, mutta luokka vaihtuu astetta ylemmäs, kun ajokki vaihtuu 300-kuutioiseen nelitahtiseen niin MM-sarjassa kuin kotimaan kisoissakin.
Mistä tuli ajatus luokan vaihtoon?

- Sillä oli tarkoitus ajaa jo viime vuonna, mutta se jäi niin viime tippaan, että sitä ei ehditty testata juuri lainkaan. Nyt on enemmän aikaa ja kävinkin testaamassa sitä jo syksyllä. Se on hyväntuntuinen pyörä, joten ajan sillä. Samalla tulee uutta motivaatiota, kun luokka vaihtuu. Eihän pyörä paljoakaan muutu, on vain vähän enemmän kuutioita ja voimaa on joka alueella vähän enemmän kuin tuossa pikkunelarissa.

Tiedätkö jo ketkä tulevat ajamaan samassa luokassa?

- En tiedä vielä, mutta varmasti kovia kuskeja siellä on joka tapauksessa.

Ajat nyt 300-kuutioisella. Joukossa on myös 450-kuutioisia. Joudutko antamaan siinä tasoitusta?

- En joudu. Kun katselee tuloksia, niin kyllä siellä pystyy pärjäämään pyörällä kuin pyörällä. Jonkun kokoinen pyörä saattaa olla hiukan parempi jossain maastossa ja sitten taas toinen jossain muualla. Pyörät ovat aika tasavertaisia nykyään. Kyllä pikkunelarillakin on oltu yleiskisan kärjessä. Ei se siitä kiinni ole.

Onko tämä 300-kuutioinen muuttunut jotenkin siitä kun testasit sitä aiemmin?

- On siihen tehty pieniä muutoksia, jotka ovat tuntuneet aivan hyvältä. Yritämme vielä saada siitä hiukan paremman ennen kauden alkua, vaikka nyt syksyn testeissä ensivaikutelma oli jo todella hyvä.

Kuinka pitkä sopimus sinulla on nyt?

- Minulla on vuoden sopimus ja se on ihan sopiva mitta. Mennään vuosi kerrallaan ja katsotaan miten MM-sarja tulee muuttumaan, vai tuleeko mitenkään. Jos tulee oikein radikaaleja muutoksia, niin pitää katsoa, onko mitään mieltä ajaa niitä kisoja ollenkaan.

Pääsetkö ajamaan SM-kisoja?

- Uskon pääseväni. Näillä näkymin ajan ne kaikki. Olen hiukan myös miettinyt, että menisin välillä crossipuomin taaksekin, jos sattuu aikatauluun sopimaan.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01