Sulje mainos tästä

Pohjola ylivoimainen

09.02.2019 - Enduro
Eemil Pohjola hallitsi Mallusjoen haastavat olosuhteet.
Kuva: Jani Hovi
Eemil Pohjola hallitsi täysin Ramirent SM-enduroa Mallusjoella. Yleiskilpailun toisesta sijasta käytiin puolestaan sekuntitaistelu.
Enduron SM-sarja saatiin käyntiin tänään Mallusjoella, jossa kaasuteltiin rankka kilpailu. Kilpailussa kärkikuljettajillekin kertyi maastokoeaikaa reilusti yli kaksi tuntia ja kun reitti oli vesisateiden jälkeen todella raskaassa kunnossa, ei kukaan päässyt helpolla.

Kilpailun voittajasta ei ollut missään vaiheessa päivää epäselvyyttä. TM-kuljettaja Eemil Pohjola piti alusta lähtien niin hurjaa vauhtia, että maalissa hänen voittomarginaalinsa yleiskilpailussa oli lähes viisi minuuttia.

- Heti aamusta lähtien kulki todella hyvin ja olen tyytyväinen päivään. Odotin toki voittoa, mutta voittomarginaali yllätti. Myös minun päivääni mahtui todella monta kaatumista, eikä homma ollut aina ihan helppoa, Pohjola kertoi.

Yleiskilpailun toisesta sijasta, ja E3-luokan voitosta käytiin koko päivän ajan tiukka taistelu Mika Tammisen ja Henri Himmasen välillä. Lopulta Tamminen vei tuon taistelun kahden sekunnin erolla.

- Päivä oli todella mahtava. Reitti oli pehmeää ja oli vaikea ajaa ilman virheitä, mutta kyllä niitä vain tuli. Välillä eturengas vain upposi penkkaan, Husqvarna-kuljettaja kertoi.

Himmanen jäi niukasti luokassa kakkoseksi, mutta oli luonnollisesti tyytyväinen päivään. Himmasen aamu käynnistyi tänään kuitenkin hieman erilaisissa merkeissä.

- Meille on syntymässä vauva ihan hetkenä minä hyvänsä ja vaimolta tuli lapsivedet aamulla. Mutta synnytys ei vielä käynnistynyt ja lähdin tänne. Päivä meni kyllä todella hyvin. Lopussa tiesin, että Tamminen on lähellä, mutta en saanut häntä kiinni, KTM-kuljettaja kertoi.

Yleiskilpailun neljänneksi ja samalla E1-luokan voittoon ajoi Antti Hänninen.

- Olen sairastellut todella paljon ja sen takia olin vähän epävarma tänne tultaessa. Mutta ajo kulki todella hyvin ja sarja käynnistyi varmaan paremmin kuin koskaan ennen, Hänninen kertoi.

Aleksi Jukola oli yleiskilpailun viides.

U20-luokan SM-voittoon ajoi Peetu Juupaluoma, ennen Eetu Puhakaista ja Pyry Juupaluomaa.

Yleiskilpailun TOP 10

1. Pohjola Eemil, TM 2:11:34,69 
2. Tamminen Mika, Husqvarna 2:16:13,17 
3. Himmanen Henri, KTM 2:16:15,98 
4. Hänninen Antti, Husqvarna 2:18:15,19 
5. Jukola Aleksi, KTM 2:18:47,18 
6. Juupaluoma Peetu, Husqvarna 2:20:33,33 
7. Kytönen Roni, Husqvarna 2:20:45,72 
8. Kaivolainen Joni, Sherco 2:21:01,37 
9. Hellsten Antti, Husqvarna 2:21:23,02 
10. Lehtimäki Teemu, Sherco 2:21:55,32 

Lisäraporttia kilpailusta myöhemmin.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01