Sulje mainos tästä

Pohjola: ”Panostan täysillä Päitsiin”

04.02.2019 - Enduro
Eemil Pohjola ajoi ensimmäisen kilpailun TM:n ohjaimissa viime lauantaina Ohkolassa.
Kuva: Jani Hovi
Eemil Pohjolan vauhti Snellman Motosport endurossa oli aivan omaa luokkaansa. Paitsi, että kello tykkäsi, ajo myös näytti hyvältä.
- Ihan hyvältä se tuntuikin. Aluksi oli aika hankalaa, kun en tiennyt yhtään, johdanko, vai onko Allu (Aleksi Jukola) ottanut kiinni, vai miten. Jossain kohtaa näin sitten, kun hän tuli vastaan aika kaukana, niin sain melko rauhassa ajaa loppuun.

Mitä pidit reitistä?

- Ihan kiva reitti. Se oli mukavaa, kun oli lanattua välillä. Tuo pätkä oli muuten niin hidas, niin oli mukava, kun sai vauhtia välillä.

Sinulla on uusi pyörä (TM 300 4t), kerro siitä vähän.

- Ennen kisaa olen ajanut sillä 11 tuntia. Minulla oli ensin vähän aikaa Peteltä (Pohjamo) lainapyörä, jolla ajoin ennen kun sain oman. Pyörä tuntuu hyvältä, on hienoa laskea menemään. Spoori-iskunvaimentimet saatiin vasta tehtyä. Niitä ei ole muutettu kuin kerran. Kun reitit kovettuvat, niin pääsee kunnolla testaamaan. On vain aina tullut lunta, kun on pitänyt testata, niin niistä on vaikea sanoa oikein mitään. Mutta kyllä ne nytkin tuntuvat toimivan.

Jämsässä taitaa olla lunta aika lailla?

- Mahtaako sitä enempää olla kuin täälläkään, mutta juuri kun se on jäätymässä, niin taas sataa lisää ja kaikki paikat ovat ihan ummessa. Ei ole oikein päässyt missään ajamaan kunnolla, vaan se on ollut enemmänkin sellaista sudittelua umpihangessa.

Voitit täällä Ohkolassa aika ylivoimaisesti yleiskilpailun. Luoko se uskoa siihen, että vauhtia on riittävästi SM:iä varten?

- En tiedä, ajoivatko muut ihan tosissaan loppuun asti, mutta kyllä se hiukan yllätti, että eroa tuli noinkin paljon. Eihän tuota ajoaikaa kuitenkaan älyttömän paljon tullut. Kyllähän se tietysti hiukan itseluottamusta nostaa, mutta ei tämä kuitenkaan mikään SM-kisa ollut.

Jos ajatellaan jo Päitsille asti, niin mitä siitä ajattelet?

- Nyt panostan täysillä Päitsiin. Olen aina ennen ollut jossain ulkomailla tammikuun, mutta nyt kun päätös meni näin pitkälle siitä, mitä teen, niin ei ollut mitään järkeä lähteä maailmalle vain pariksi viikoksi. Lähden reissuun vasta heti Päitsin jälkeen, niin pääsen keskittymään siihen eri tavalla.

Tarkoittaako se pelkkää spoorin ajamista?

- Sitähän se aika lailla on. Nyt ei tarvitse sekoittaa hommaa välillä kesärenkailla. Viime vuonnakin tulin ensimmäiseen SM:ään suoraan Espanjasta, olisikohan siinä ollut vain viikko välissä. Nyt pääsee ajamaan koko ajan lumella, niin onhan se eri asia. Voi tietysti olla, että se sekoittaa sitä ensimmäistä EM:ää, joka saattaa olla ongelma, mutta nyt tosiaan panostetaan Päitsiin ja yritetään ottaa sieltä viimeinkin se voitto.

Niin, se on ollut tyrkyllä jo monta kertaa?

- Onhan se ollut lähellä niin monta kertaa, että kyllä se jo saisi tulla.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01