Sulje mainos tästä

Pohjola hallitsi Ohkolassa

02.02.2019 - Enduro
Eemil Pohjola ajoi voittoon ensimmäisessä kilpailussaan TM-pyörällä.
Kuva: Jani Hovi
TM-kuljettaja Eemil Pohjola hallitsi tänään ajettua Snellman Motosport Stadionnduroa Ohkolassa.
Nummen motocrossradalla kaasuteltiin tänään Snellman Motosport Stadionenduro. Nimensä mukaisesti kyseessä oli stadionenduro, eli kuljettajat kiersivät yhteen menoon useamman kierroksen samaa lenkkiä yhteen putkeen.

Kisapäivä Nummen motocrossradalla huipentui iltapäivällä ajettuun A- ja V40-luokkien lähtöön. Ennakkoon mielenkiintoista oli nähdä, millainen on Eemil Pohjolan vauhti uudella TM-pyörällään, verrattuna Karkkilassa kisaa hallinneeseen Aleksi Jukolaan ja samassa kisassa kolmanneksi ajaneeseen Antti Hellsteniin. Pohjola lähti reitille ensimmäisenä ja sai peräänsä Jukolan ja Hellstenin. Kun kuljettajien lähtöajoissa oli eroa vain 20 sekuntia, pääsi yleisö helposti seuraamaan myös tilannetta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Pohjola piti johtoa hallussa vajaan viiden sekunnin turvin, mutta jo toisen kierroksen jälkeen tilanne vaikutti selvältä, kun Pohjolan johto oli Jukolaan jo lähes 30 sekuntia. Kisan lopun Pohjola ajoikin vauhdikkaan varmasti ja kuittasi voiton nimiinsä minuutin ja 20 sekunnin erolla.

- Aluksi oli hieman hankalaa, kun en oikein tiennyt tilannetta. Sitten rupesin reitillä näkemään, että Allu (Jukola) oli jo jäänyt ja se helpotti omaa menoa. Muutenkin ajo kulki hyvin koko ajan, Pohjola kertoi.

Karkkilassa voittanut Jukola oli tänään kakkonen.

- Tänään sai jotenkin taistella pyörää vastaan, eikä ollut ihan paras mahdollinen päivä. Kisa oli myös rankka, kun sai tunnin ajaa putkeen koko ajan. Alussa yritin seurata hieman eroa Pohjolaan, mutta sitten toisella kierroksella kaaduin kaksi kertaa ja ero repesi isoksi, KTM-kuljettaja kertoi.


Aleksi Jukola

Kisan kolmannesta sijasta käytiin alkuun kamppailua Hellstenin ja Teemu Latostenmaan välillä. Latostenmaa piti paikkaa hallussa muutamien sekuntien turvin kisan puolen välin yli, kunnes eroa rupesi tulemaan enemmän. Maalissa Beta-kuljettaja oli kolmas, jääden Pohjolalle 3:13.

- Ajo kulki rennosti koko ajan. Paras yritys ehkä puuttui, mutta ajoi tasaisesti. Toisella kierroksella kaaduin ja ajattelin, että Antti (Hellsten) pääsi hieman karkuun, mutta sain rytmistä nopeasti kiinni. Puolen välin jälkeen menetimme Antin kanssa molemmat aikaa kierroksella ohitettavien kanssa, Latostenmaa kertoi.


Teemu Latostenmaa

Hellsten jäi lopulta 45 sekuntia kolmossijasta.

- Täytyy kyllä myöntää, että kunto loppui kisan aikana. Siihen asti meni ihan hyvin. Oli ihan mukava, että täällä oli aurattua reittiä jossa pystyi vähän lepuuttamaan itseään. Metsäosuus oli ”hakkaavaa” Hellsten kertoi maalissa.


Antti Hellsten

Kisan viidenneksi ajoi Riku Riiheläinen, joka jäi Hellstenistä vajaan minuutin.

Luokkanousuja

V40-luokan ykkönen oli Pasi Tsutsunen, ennen Jere Ruokolahtea ja Tero Häkkistä. V50-luokan kärkikolmikon muodostivat Karri Tikkanen, Tommi Latostenmaa ja Niko Pahlberg. V60-luokassa mukana oli kaksi kuljettajaa, joista Ari Kannela vei voiton ennen Tapio Tyllistä.


Pasi Tsutsunen

B-luokan yleiskilpailun voiton otti Jari Rekola, ennen Kimmo Virtasta ja Jani-Petteri Leinoa. C-luokassa Niilo Liuksiala ajoi voittoon, ennen Niko Keltasta ja Tiitus Enjalaa. Koko kärkikolmikko ajaa seuraavan kilpailunsa B-luokassa. Naistenluokassa Esmeralda Vesterinen oli ainoa osallistuja ja otti näin ollen voiton.

Kisan täydelliset tulokset:
http://kalkku.fi/tulokset/pukmu19/

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut Jerre 348, 02.02.2019, 18:46
Riku taisi olla toisaalla harjoittamassa lajityypilistä salaharjoittelua.
Kirjoittanut Jani Hovi, 02.02.2019, 19:40
Meni Ruokolahdet sekaisin :) Tekstiä korjattu siltä osin.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01